Suomelle riemukas 5-1 voitto Kreikasta

Suomen tappiottomien kotiottelujen jo kaksi vuotta jatkunut putki sai jatkoa. Kreikka kaatui 5-1 (4-1) ja lohkon kolmas tila varmistui. Teemu Tainio tarjoili ja Mikael Forssell kuittasi maalijuhlat alkaneeksi tiukalla vedolla oikeaan alanurkkaan pelikellon näyttäessä 14.minuuttia.
      Loistavaa futisviihdettä

Suomi hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Syötöt löysivät jouhevasti perille. Jokainen osa-alue loksahti kohdalleen. Ennen kaikkea pelaajien otteista paistoi riemu ja nautinto pelata. Kreikkalaiset vaikuttivat haluttomilta turisteilta. Heidän varsin nimekkäästä joukosta ei kukaan noussut esille. Ei hyvässä eikä pahassa.

Mikael Forssellin tekemän avausmaalin sai pian jatkoa 22.minuutilla. Aki Riihilahti todisti Suomen pääpelivoimaa ja puski Mika Nurmelan keskityksestä 2-0. Ägä intoutui tanssahtelemaan zorbasta Hannu Tihisen säestyksellä. Georgios Karagounis toi Kreikalle hetken lohdutusta banaanipotkullaan noin 25 metristä. Sitten Joonas Kolkka -show; tarkasti takatolpan juureen 3-1. Puoliaika lukema 4-1 lähti Nurmelan ja Kolkan esityöstä. Forssellin kärsäpotkun Kreikan puolustus putsasi maaliviivalta. Reboundista Miklu sai pallon sisään.

Kylmiä väreitä huikeasta kannustuksesta

Kannustus oli toisella puoliajalla huikeaa, vaikka pallo saatiinkin "vain" kerran maaliin. Kreikkalainen viikate veti kapteeni Jari Litmaselta jalat alta rankkarialueella 56.minuutilla. Belgialainen erotuomari Paul Allerts ei epäröinyt, vaan puhalsi pilkun. Litin harhautukset purivat maalivahti Dimitris Eleftheropuolukseen ja rankkari upposi 5-1. Litmanen otettiin vaihtoon 72.minuutilla. Yleisö antoi täyden tukensa, eikä ollut malttaa lähteä lehtereiltä. Yhteislauluna joukkueen kanssa "Simply the Best".

Suomi - Kreikka 5-1 (4-1)14. Mikael Forssell (Teemu Tainio) 1-022. Aki Riihilahti (Teemu Tainio)32. Georgios Karagounis 2-138. Joonas Kolkka (Janne Saarinen) 3-145. Forssell (Kolkka) 4-155. Jari Litmanen 5-1 rp.

Suomen joukkue:Antti NiemiPetri Helin, Hannu Tihinen (v), Sami Hyypiä, Janne SaarinenMika Nurmela, Aki Riihilahti, Teemu Tainio (63. Jarkko Wiss), Joonas Kolkka; Jari Litmanen (72.Shefki Kuqi), Mikael Forssell (80. Jonatan Johansson).

Kreikan joukkue:Dimitrios EleftherospoulusAngelos Basinas (46. Andreas Zikos), Nikolaos Dabizas, Georgios Amanatidis (v), Grigorios GeorgatosKonstantionos Konstantinidis (26. Georgios Georgiadis). Georgios Karagounis, Theodoros Zagorakis (82. Panagitos Fissas)Zisis Vryzas, Nikolaos Machlas, Angelos Haristeas.

Erotuomari: Paul Allerts, Belgia.

Yleisöä: 27 216