Suomalaiskuusikko pääsi ennätysyleisön eteen – Tuija Hyyrynen debytoi Mestarien liigan lohkovaiheessa

Ruotsissa koettiin paljon viime viikolla, kun Damallsvenskanissa tehtiin uusi upea yleisöennätys Tukholman paikallisottelussa. Tunnelmasta pääsi nauttimaan yhteensä kuusi suomalaispelaajaa. Lisäksi Ria Ölingin FC Rosengård otti taas harppauksen kohti mestaruutta ja Elitettanissa vahvan suomalaispanoksen omaa Umeå IK varmisti nousunsa. Tuija Hyyrysestä tuli myös ensimmäinen suomalainen naispelaaja Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Tuija Hyyrysestä tuli viikolla ensimmäinen suomalaispelaaja naisten Mestarien liigan lohkovaiheessa, kun Juventus voitti Servette Chenoisin vieraskentällä 3-0 (1-0). Hyyrynen tuli kentälle 81. minuutilla. Lohkovaihe otettiin käyttöön Mestarien liigaan tällä kaudella.

Italian liigassa Juventuksen voittomarssi sai jatkoa 2-0 (2-0)-voitolla Napolista. Tällä kertaa Hyyrynen oli avauskokoonpanossa pelaten koko pelin.

Anna Auvinen pääsi juhlimaan voittoa entistä seuraansa vastaan, kun Sampdoria kaatoi Interin 3-0 (2-0). Auvinen pelasi koko pelin Sampdorian takalinjoilla.

Nora Heroumin Lazion vaikea alkukausi sai sen sijaan jatkoa, kun Pomigliano nousi 2-1 (0-1)-voittoon. Heroum pelasi täydet minuutit. Lazio on hävinnyt kaikki kuusi otteluaan.

Tukholman paikallisottelu Hammarbyn ja AIK:n välillä keräsi uuden Damallsvenskanin yleisöennätyksen, kun lehtereillä ottelua seurasi 18 537 katsojaa. Anna Tamminen ja Eva Nyström pääsivät juhlimaan Hammarbyn 4-1 (1-0)-voittoa. Molemmat pelasivat koko pelin. AIK:n riveistä Kaisa Collin syötti AIK:n maalin ja pelasi 80 minuuttia. Milla-Maj Majasaari, Emma Santamäki sekä Jenny Danielsson kirjauttivat täydet minuutit.

FC Rosengård vankisti asemiaan sarjakärjessä voittamalla kotonaan Linköpingin 2-1 (2-1). Ria Öling Rosengårdissa ja Olga Ahtinen Linköpingissä saivat vastuuta koko pelin.

Rosengårdin ero Häckeniin kasvoi viiteen pisteeseen, kun Häcken jäi maalittomaan tasapeliin Julia Tunturin Vittsjötä vastaan. Tunturi pelasi koko ottelun.

Eveliina Summasen ja Jutta Rantalan Kristianstad jatkaa edelleen pronssijahtia ja otti tärkeän 2-0 (0-0)-voiton Eskilstuna Unitedista. Voitolla Kristianstad kavensi joukkueiden eron kolmeen pisteeseen. Summanen pelasi tuttuun tapaan koko pelin ja Rantala tuli kentälle 86. minuutilla.

Emmi Alasen, Adelina Engmanin ja Juliette Kempin Växjö otti kauden avausvoittonsa kaatamalla Piteån 1-0 (0-0). Alanen pelasi koko ottelun ja Kemppi tuli vaihtoon 74. minuutilla ja Engman 81. minuutilla. Voitolla Växjö piti ohuet säilymistoiveensa elossa, sillä AIK ja Piteå ovat nyt kahdeksan pisteen päässä, kun kolme kierrosta on pelaamatta.

Örebro kaatoi kotikentällään Djurgårdenin 1-0 (1-0). Elli Pikkujämsä ahkeroi täydet minuutit ja Amanda Rantanen korvasi Heidi Kollasen 84. minuutilla. Örebro on sarjassa seitsemäntenä.

Elitettanissa Vilma Koiviston Umeå IK varmisti nousun voittamalla viikonloppuna Brommapojkarnan selvästi 6-2 (4-1). Koivisto teki joukkueen neljännen maalin ja pelasi täydet minuutit. Elitettanin maalipörssiä johtava Henna Honkanen jäi ilman osumia tällä kertaa.

USA:n NWSL:ssä Natalia Kuikka oli kahdesti tositoimissa viime viikolla. Ensin Portland Thorns hävisi kotonaan Houston Dashille 2-3 (1-2). Kuikka kirjautti täydet minuutit.

Viikonloppuna Portland tasasi pisteet Kansas Cityn kanssa maalittomalla tasapelillä. Kuikka otettiin vaihtoon lisäajalla. Kolmen voitottoman ottelun putkesta huolimatta Thorns pitää edelleen sarjan kärkipaikkaa.

Espanjassa Sanni Franssin ja Real Sociedadin loistava alkukausi sai jatkoa 3-1 (3-1)-voitolla Rayo Vallecanosta. Franssi teki kauden kolmannen maalinsa ja sai vastuuta koko pelin. Real Sociedad jatkaa kuuden ottelun jälkeen puhtaalla pelillä.

Iina Salmen Valencia sen sijaan jahtaa edelleen avausvoittoaan, kun se hävisi Levanten vieraana 0-1 (0-1). Salmi sai vastuuta täydet minuutit.

Sarjaporrasta alempana Paula Myllyoja oli tuttuun tapaan Espanyolin maalilla 1-1 (0-1)-tasapelissä Oviedoa vastaan.

Englannin Superliigassa Emma Koiviston Brighton and Hove Albion aiheutti Tinja-Riikka Korpelan Tottenhamille kauden avaustappion voittamalla kotikentällään 2-1 (1-0). Koivisto oli Brightonin alakerrassa koko pelin ja Korpela oli penkillä.

Tanskan liigassa Linda Nyman sai tililleen vajaan tunnin, mutta AGF taipui Fortuna Hjörringin vieraana 0-3 (0-2).