Summanen ja Korpela juhlivat Englannin Superliigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Englannin Superliigassa Eveliina Summasen ja Tinja-Riikka Korpelan Tottenham juhli voittoa Emma Koiviston Brighton & Hove Albionista. Espanjassa Sanni Franssi pääsi viime viikolla taas maalin makuun.

Englannin WSL Cupissa Tinja-Riikka Korpelan ja Eveliina Summasen Tottenhamin finaalipaikka jäi haaveeksi, kun Tottenham hävisi Manchester Citylle 0-3 (0-2). Summanen tuli 66. minuutilla kentälle ja Korpela oli penkillä.

Superliigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Tottenham sai kotikentälleen Emma Koiviston Brighton & Hove Albionin. Summanen oli ensimmäistä kertaa Tottenhamin avauskokoonpanossa selvässä 4-0 (1-0)-voitossa. Koivisto tuli 68. minuutilla vaihtoon ja Koivisto urakoi sitä vastoin koko ottelun. Korpela seurasi peliä penkiltä. Tottenham on sarjassa neljäntenä, mutta Brightonin heikko viimeaikainen vire on pudottanut sen kahdeksanneksi. Brighton on pelannut seitsemän edellispeliään voitoitta ja hävinnyt niistä kuusi.

Italian Serie A:ssa Tuija Hyyrysen Juventus joutui yllättävän tiukoille sarjajumbo Hellas Veronaa vastaan, mutta onnistui palaamaan voittojen tielle 1-0 (1-0)-voitolla. Hyyrynen ei pelannut ottelussa.

Nora Heroumin Lazio ei pystynyt pitämään johtoasemaansa AC Milania vastaan, vaan joutui taipumaan numeroin 1-3 (1-1). Heroum pelasi tuttuun tapaan koko pelin. Lazio on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Anna Auvinen pelasi Sampdorian takalinjoilla koko pelin, mutta Sassuolo haki vieraspisteet 1-3 (0-3)-voitolla. Sampdoria on kuudentena.

Sampdoria oli tositoimissa Italian cupin puolivälierissä ja hävisi ensimmäisessä osassa AC Milanille 1-4. Tällä kertaa Auvinen seurasi peliä penkiltä.

Espanjan liigassa Sanni Franssi oli Real Sociedadin kanssa kahdesti tositoimissa viime viikon aikana. Real Sociedadin 10 ottelun tappiottomien otteluiden putki katkesi, kun se hävisi Real Madridille 1-3 (0-1). Franssi vastasi Real Sociedadin ainokaisesta ja maali oli samalla hänelle kauden kahdeksas.

Viikonloppuna Real Sociedad pelasi 2-2 (1-1)-tasapelin Atletico Madridia vastaan. Franssi kirjautti viikon molemmissa peleissä täydet minuutit. Real Sociedad on sarjassa toisena.

Iina Salmen Valencialle viime viikko oli menestyksekäs, sillä se saalisti neljä pistettä nousten pois putoajan paikalta.

Ensiksi Valencian pelasi 1-1-tasapelin Rayo Vallecanon vieraana. Salmi tuli 62. minuutilla kentälle.

Viikonloppuna Valencia pääsi juhlimaan hienoa 2-0 (1-0)-voittoa Levantesta. Salmi tuli jälleen reilun tunnin jälkeen kentälle.

Segundassa Oviedo katkaisi Paula Myllyojan Espanyolin seitsemän ottelun tappiottoman putken hakiessaan 2-1 (2-1)-voiton. Espanyol on pohjoislohkossa neljäntenä.