Sport järjesti maalikarkelot - Illan muissa otteluissa tasaisempaa menoa

FC Sport jäjesti maalikarkelot FC Halikon kustannuksella. Ylöjärven Ilves voitti FTK:n ja FC OPA otti kaksi pistettä kotiottelussaan KaDya vastaan.

FC Sport kuritti FC Halikkoa lukemin 9-2

Vaasassa nähtiin varsin maalirikas iltapäivä, kun FC Sport ja FC Halikko mittailivat toisiaan. Maali-ilottelun aloitti FC Sport ajassa 5:01. Sport pääsi kulmapotkun jälkeisillä nopeilla syötöillä askeleen edelle puolustavaa Halikkoa, ja lopulta Maiju Kuivilan (Niina Kiviniemi) laukaus yllätti vierailijoiden maalivahdin täysin ja pallo päätyi maaliin etukulmasta.

Avausmaalin jälkeen oli vuorossa tasaisempi jakso, jonka aikana nähtiin tilanteista molemmissa päissä kenttää. Kotijoukkue oli kuitenkin koko ajan viimeisellä kolmanneksella astetta vaarallisempi. Sportin maalihanat aukesivat jälleen ajassa 14:44, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Niina Kiviniemi viimeisteli Pipsa Lahtisen syötöstä. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Vilma Rosenström lisäsi Sportin johdoksi jo 3-0.

Toinen puoliaika oli vauhdikas, eikä yleisön Vaasassa todellakaan tarvinnut kärsiä pitkistä maalittomista jaksoista. Toista puoliaikaa oli pelattu alle minuutti, kun FC Halikon Olivia Simula kavensi pienestä kulmasta tilanteeksi 3-1. Vierailijoiden ilo jäi lyhyeen, sillä vain hetkeä myöhemmin Maiju Kuivila palautti Sportin johdon kolmen maalin mittaiseksi. 26. peliminuutilla FC Halikon selkäranka katkesi kokonaan ja vaasalaiset viimeistelivät viidessä minuutissa viisi maalia. Hakala ja Lahtinen viimeistelivät kumpikin tehoviisiminuuttisen aikana kaksi maalia ja myös tähtipelaajaksi valittu Anni Rintanen pääsi maalin makuun. Lopulta lukemiksi kirjattiin 9-2, kun Halikon Laura Lehtonen vielä onnistui maalinteossa.

Ylöjärven Ilves vei pisteet Iissä FTK:n vieraana lukemin 2-3

FTK:n kotiottelut toistaiseksi pelattavaksi Iin liikuntahalliin, mutta avausottelu väliaikaisessa kotiluolassa ei ollut kotijoukkueen kannalta mieleinen. Ylöjärven Ilves karkasi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon ajassa 4:39. Maalintekijänä toimi Ella Lehtonen ja syöttäjänä Esra Erden. FTK kuitenkin kuittasi ylöjärveläisten avauksen nopeasti Maria Ollilan (Sanna Rautio) toimesta. Tasaisen ensimmäisen puoliajan pääsi nimiinsä kuittaamaan FTK, kun Maria Ollila osui toistamiseen.

Toinen puoliaika sai salama-alun, kun vain 28 sekunnin pelaamisen jälkeen YIlveksen Emmi Rauhala (Ella Lehtonen) toi vierailijat tasoihin. Puoliajalla tehovaihteen päälle löytänyt YIlves osui jälleen ajassa 23:21. Tällä kertaa maaliverkkoa heilutteli Mia Pajunen Elisa Ilotun syötöstä. Pajusen maali jäi ottelussa viimeiseksi, joten kolme pistettä matkasi Ylöjärvelle. Voitto oli YIlveksen ensimmäinen vierasvoitto FTK:sta kautta aikain, joten vierailijoille jäi tuplasti syytä juhlaan.

FC OPA ja KaDy kamppailivat pitkän kaavan kautta

FC OPA ja KaDy vastasivat naisten Futsal-Liigan osalta lauantai-illan jännitysnäytelmästä. OPA tarrasi pisteisiin kiinni kuudennella peliminuutilla, kun Sanna Tikkanen vei oululaiset johtoon Sanni Päkkilän syötöstä. OPA oli pitkään kiinni johtoasemassa. 16. peliminuutilla nähtiin futsalissa hieman harvinaisempi tilanne, kun OPA rikkoi rangaistusalueella ja pallo vietiin kuuden metrin pilkulle. Tasoitusosuman kutoselta laittoi sisään Iita Pienimäki.

Tasatilanteessa edettiin jälleen pitkä tovi, kunnes Laura Toivanen vei tällä kertaa KaDyn johtoasemaan. Johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa, vaan jo pari minuuttia myöhemmin Iida Ranin kuittasi maalit jälleen tasoihin. Varsinainen peliaika päättyi lukemissa 2-2. Jatkoerä ei ehtinyt vanheta puoltatoista minuuttia kauempaa, kun Ranin osui jälleen. 2+0 tehoilleen Raninin osuma riitti tällä kertaa tuomaan OPA:lle kaksi pistettä, kun KaDy joutui tyytymään kotimatkaan yhden pisteen rikkaampana.