Takaisin
9.9.2018 klo 19.50

Sparv jälleen täydessä iskussa

Jaa:

Huuhkajien kapteeni ja runkopelaaja Tim Sparv tuli lauantaina kentälle Unkaria vastaan vasta vaihtopenkiltä pohjevaivan vuoksi. Tiistaina hän on valmis isompaan vastuuseen, jos käsky käy kentälle Nations Leaguen toisessa ottelussa Viroa vastaan.

Suomen A-maajoukkue avasi urakkansa UEFA Nations Leaguessa 1-0-voitolla Unkaria vastaan lauantaina. Keskikenttäpelaaja Tim Sparv tuli kentälle ottelun toisella jaksolla. Pohjevaivasta kärsinyt Sparv sai kentälle tultuaan varmuuden, että jalka on nyt täydessä pelikunnossa tiistaiksi.

- Ei se ole kipeä. Ei ole tullut minkäänlaista takaiskua ja voin olla todella tyytyväinen. Seura on sitä varmasti myös, Sparv kertoi sunnuntaina joukkueen hotellilla Turussa.

Hän myöntää rahtusen pelänneensä pohkeensa kestävyyttä, kun juoksi kentälle varjelemaan Suomen johtoa lauantaina.

- Kyllä takaraivossa oli pieni pelko. Olen erittäin tyytyväinen, että päätin sanoa Rivelle (päävalmentaja Markku Kanerva), että en halua aloittaa peliä. Se oli hyvä päätös. Muut jätkät olivat treenanneet kuitenkin koko viikon, joten se oli enemmän reilua heille.

- Sain puoli tuntia pelata ja tänään aamulla oli hyvät treenit, joten olen taas hyvässä iskussa. Nyt olen valmis menemään avaukseen.

Kapteeni tunnelmoi joukkueen hyvää alkua Nations Leaguessa. Kolme pistettä maistui Huuhkajille.

- Se oli aivan loistava fiilis. Liian usein nämä karsinnat ovat alkaneet tappiolla. Nyt tuntuu hyvältä, kun meillä on kolme pistettä. Muutenkin ilta oli hieno Tampereella, kun katsojia oli 10 000 ja aurinko paistoi. Tästä on ilman muuta hyvä jatkaa, mutta ei kukaan ole vielä tyytyvänen. Tämä oli vasta ensimmäinen ottelu.

Suomen seuraava vastustaja Viro aloitti oman taipaleensa Nations Leaguessa 0-1-tappiolla Kreikkaa vastaan.

- Paperilla Viro on heikompi kuin Unkari, mutta Suomelle on ollut vaikeita tuollaiset vastustajat, joiden linja makaa. Maalipaikoille on vaikea murtautua, Sparv ennakoi.

Suomen ja Viron välinen Nations Leaguen ottelu alkaa Turun Veritas Stadionilla kello 21.45 tiistaina 11.9.