SoFo haki pisteet Raumalta (RAP)

SoFo nappasi lauantaina tärkeän voiton, kun se kaatoi vieraskentällä FC Rauman 6-2 (5-1).

Somero- Forssa Futsal matkusti lauantai päivänä liigasta jo putoamaan tuomitun FC Rauman vieraaksi. Ennakkoon oli tiedossa että helpolla eivät pisteet rauman kauppiksen matolta tule kotiin vietäväksi. Ja siltä se alusta asti myös näyttikin, ottelua oli käyty ainoastaan 46 sekuntia. Kun raumalaiset siirtyivät Jukka Raivion liukkarimaalilla 1-0 johtoon, mainion syötön maaliin tarjoili raumalaisten parhaana palkittu Ville Heino. Raumalaiset hallitsivat näennäisesti ottelun ensimmäistä viisi minuuttista, pikkuhiljaa kuitenkin SoFo pääsi otteluun paremmin mukaan. Lopulta ajassa 7.43 ottelun hahmo SoFon Mikko Halonen puttasi takatolpalta ottelun 1-1 lukemiin Matias Juvosen loistopassista.

Tästä maalista riemastuneena SoFon peli alkoi pyöriä entistä paremmin raumalaisten päädyssä ja  52 sekunnissa SoFo teki kolme maalia. Ensin ajassa 9.49 Topi Luukkala sijoitti pallon varmasti takakulmaan Tuomas Hakalan vapauttavasta syötöstä, lukemat 1-2. Sitten lämpeni SoFon ”stadikenttä” (Juvonen-Kanth-Halonen-Salkola). Ajassa 10.06  jo tutuksi tullut ”karuselli-kulmakuvio” puhui karua kieltään, Jirijoonas Kanth looppasi kulman noin 8 metriin josta Niko Salkola ampui suoraan volleysta pallon voimalla kohti Joni Kuusiston vartioimaa raumalaismaalia, maalin edessä Halosella oli helppo työ siirtää pallo pitseihin ja peli oli 1-3. Stadikenttä jatkoi maalista huolimatta kentällä ja ajassa 10.41 SoFo siirtyi 1-4 johtoon epäsuorasta vapaapotkusta jonka pommitti verkon perukoille Kanth, syöttäjänä päivän tehomies Halonen. Vielä ennen jakson loppua, ajassa 18.49 kävivät Tomi Kuokkanen ja Pekka Karjalainen iskemässä taululle 1-5 lukemat, Karjalaisen viimeistellessä tyhjiin Kuokkasen hyvän prässin jälkeen.

Toiselle puoliajalle rauma tuli sisuuntuneena ja SoFo oli muutaman kerran nesteessä raumalaisten vyöryttäessä. Lopulta SoFon puolustajien uhrautuva pelaaminen sekä maalivahti Joonas Puolamäen varmat torjunnat pitivät lukemat taululla edelleen 1-5:ssä. Kun peliä oli pelattu 28.31 päätti pelin paras pelaaja Halonen itse lopettaa raumalaisten pyristelyt, ensin kaksi kaveria kahville ja pallon menetys, tästä sisuuntuneen yhden miehen prässi ja pallo takaisin itselle ja lopulta verkon perukoille, lukemat 1-6!

Raumalaiset tulivat onnekkaalla tavalla jälleen neljän maalin päähän vain minuutti SoFon maalin jälkeen, kun maalivahti Puolamäen hyvä lähitorjunta suuntautui päin omaa pelaajaa ja pallo omaan maaliin, peli 2-6. Pikkuhiljaa varsinkin raumalaiset alkoivat turhautumaan päivän tuomari linjaan ja muutama kyseenalainen tilanne puhallettiinkin SoFon hyväksi, turhautuminen kulminoitui lopulta hyvän ottelun pelanneen Juha Helanderin suoraan ulosajoon. Ulosajo oli hyvin samanlainen kuin pari kierrosta aiemmin tullut Petteri Pitkäsen punainen somerolla ottelussa SoFo-TPK, nyt vaan tilanteessa oli vauhtia enemmän ja Puolamäki lensi vaarallisesti päin päätyseinää.

Viimeiset neljä minuuttia raumalaiset hakivat kavennuta viidellä kenttäpelaajalla ilman tulosta. Yksikään raumalaisten laukaus ei mennyt Puolamäen maalille saakka vaan kaikki SoFo pelurit uhrautuivat ja suojelivat omaa maalia esimerkillisesti.