Takaisin
8.6.2021 klo 16.50

Slovakia oli tyly isäntä Pikkuhuuhkajille

Jaa:

Pikkuhuuhkajien seuraavat ottelut pelataan syyskuussa, jolloin joukkue aloittaa EM-karsintaurakkansa Virossa.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue (2000 ja myöhemmin syntyneet) kärsi tappion 4–0-tappion Slovakialle tänään tiistaina pelatussa maaottelussa.

Ottelu alkoi varsin tasaisesti, mutta Slovakian hienoisessa komennossa. Kotijoukkue rankaisi Suomea Ruotsin tavoin heti alkuhetkillä – Slovakia tuli komeasti oikean laidan kautta ja maalille vapaaksi jäänyt Roland Galčík viimeisteli avausmaalin ottelun ensimmäisestä kunnon maalipaikasta.

Suomi sai takaiskumaalin jälkeen paremman otteen pelistä, mutta Slovakia piti vieraat pois maalipaikoilta. Isännätkään eivät maalipaikoilla juhlineet – joukkue kuitenkin käytti ne tehokkaasti. Juuri ennen jakson puolivälin juomataukoa Adrián Kaprálik karkasi oikealta laidalta läpi, ja Viljami Sinisalo oli voimaton.

Pikkuhuuhkajien ensimmäiset maalipaikat tulivat vajaan puolen tunnin kohdalla. Ensin Pyry Hannola haki vapaapotkusta alakulmaa, ja jälkitilanteessa Anthony Olusanya pääsi yrittämään maalin edustalta. Slovakian Richard Ludha selvitti kummankin tilanteen varmasti. Muutamaa minuuttia myöhemmin Slovakia iski jälleen – Matej Trusa pääsi puskemaan aivan vapaasti lähietäisyydeltä, ja pallo meni Sinisalon torjunnan kautta maaliin.

Isäntien neljäs maali tuli tutulla kaavalla, kun Suomen boksissa oli liikaa tilaa. Maalintekijänä oli toistamiseen Kaprálik, joka viimeisteli tarkasti alakulmaan. Vielä avausjakson lopulla Hannola sai yhden ja Eetu Mömmö kaksi paikkaa maalintekoon. Kumpikin Mömmön yrityksistä oli hyvä, mutta Ludha torjui ensimmäisen ja toinen meni niukasti ohi.

Olusanya laukoi terävästi heti toisen jakson alussa, mutta Ludha oli jälleen mies paikallaan. Näin tapahtui myös muutama minuutti myöhemmin, kun Jaakko Oksanen pääsi kokeilemaan vasuriaan. Myös Sinisalo joutui pari kertaa torjuntatöihin toisen jakson ensimmäisen 10-minuuttisen aikana.

Toisen puoliajan vauhdikkaan alun jälkeen peli rauhoittui huomattavasti, eikä kumpikaan joukkue päässyt pitkään aikaan hyville paikoille. Suomi pääsi kokeilemaan useaan otteeseen kulmapotkusta, mutta Slovakia oli vahva pääpalloissa.

Pikkuhuuhkajat ei lopulta päässyt loppuminuuteilla aiheuttamaan todellista vaaraa Slovakian maalilla, vaikka palloa saatiin pidettyä hyökkäyskolmanneksella. Paras paikka tuli Niklas Pyyhtiälle, mutta nuorukaisen veto meni pari metriä ohi maalin. Reilun tunnin kohdalla Suomen maalille vaihdettu Rasmus Leislahti sai olla varsin rauhassa toisessa päässä, kun Slovakia puolusti johtoaan onnistuneesti loppuun asti.

Slovakia – Suomi 4–0 (4–0)
10’ 1–0 Roland Galčík
23’ 2–0 Adrián Kaprálik
34’ 3–0 Matej Trusa
38’ 4–0 Kaprálik

Suomen avaus:
1 Viljami Sinisalo (mv) (62’ 12 Rasmus Leislahti)
2 Mikael Almén (46’ 7 Matias Rale)
3 Kalle Katz (78’ 22 Miika Koskela)
4 Robin Tihi
5 Matias Vainionpää (46’ 15 Ville Koski)
8 Jaakko Oksanen (C) (78’ 6 Noah Nurmi)
9 Anthony Olusanya (78’ 19 Momodou Sarr)
13 Adam Marhiev
14 Elias Mastokangas (62’ 11 Juho Ojanen)
16 Pyry Hannola (62’ 20 Niklas Pyyhtiä)
18 Eetu Mömmö (46’ 21 Casper Terho)

Vaihdossa:
23 Joona Tiainen (mv)