Takaisin
14.7.2020 klo 12.03

Simon Skrabb: ”Elän unelmaani tällä hetkellä”

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Seria A:n Brescian riveissä pelaava Huuhkajien Simon Skrabb on viettänyt elämänsä erikoisimman kevään. 

Karanteenitoimet Italiassa olivat huomattavasti tiukemmat kuin vaikkapa Suomessa, mutta Skrabb kertoo kääntäneensä tilanteen edukseen.

- Kun tulin tänne tammikuussa, olin juuri lopettanut lomani. Toiset pelaajat olivat siis paljon paremmassa iskussa silloin. Täällä karanteeni oli todellakin karanteen, enkä päässyt muualle kuin kauppaan kahteen kuukauteen. Päätin treenata tuon ajan kovaa, ja nyt näyttää, että olen saavuttanut muut ja mennyt jopa ohi, Skrabb kertoo.

Kova harjoitus on myös näkynyt peliajassa, sillä Skrabb on saanut säännöllisesti minuutteja Serie A:ssä.

- Tämä on mennyt jopa yläkanttiin. En uskonut, että ensimmäisenä vuotena pelaisin näin paljon. Pitää muistaa, että uusi maa, kieli ja futiskulttuuri ottaa aikansa tottua. Pelaamme tällä hetkellä joka kolmas päivä, joten uskon, että peliaikaa tulee myös jatkossa, Skrabb arvelee.

Brescian tilanne sarjan häntäpäässä on tukala, mutta Skrabb tietää, että joukkue tulee taistelemaan loppuun saakka.

- Tulokset ovat olleet nousujohteisia paria viimeistä peliä lukuun ottamatta, pelataan kausi loppuun ja katsotaan sitten. Minulla on joka tapauksessa kolmen vuoden sopimus, enkä ole lähdössä mihinkään. Pysyn täällä, sillä haluan antaa takaisin luottamuksesta, jota seura on minulle osoittanut, Skrabb kertoo.

- Nyt täytyy vain muistaa nauttia jokaisesta hetkestä, ja muistaa se, että pelaan kuitenkin Seria A:ta, tänne on kuitenkin jonkinmoinen matka Pietarsaaren keskuskentän pukukopista, Simon Skrabb naurahtaa.

”Siinä sitä sitten väännettiin Zlatanin kanssa!”

Skrabb on kokenut todellisen futiskulttuurikylvyn siirryttyään Italiaan tämän vuoden tammikuussa. Varsinkin alussa Skrabb kertoi miettineensä juuri sitä, että Pietarsaaresta on tultu pitkä matka eteenpäin.

- Ensimmäiset kolme peliäni olivat Milania, Juventusta ja Napolia vastaan, joten olihan siinä aikamoinen alku, hän pyörittelee.

- Omassa debyytissäni Zlatan vaihdettiin kentälle ja mietin, että selvä, tämä on sitten tällaista tästä lähtien. En valita, sillä tämä on todellakin unelmani, ja kaverit pitävät huolen siitä, että mitään keulimista ei pääse tapahtumaan, Skrabb lohkaisee.

Skrabbin ja Jesse Jorosen Brescia kohtaa tiistai-iltana vieraissa tiukasti kiinni Mestarien liigan paikassa olevan Atalantan.