Takaisin
5.1.2022 klo 22.43

Siiri Perälä on poissa

Jaa:

Naisten futsalmaajoukkueen ja GFT:n pelaaja Siiri Perälä on nukkunut pois. Perälä menehtyi 28-vuotiaana sairastamaansa suurisoluiseen B-solun lymfoomaan. 

Siiri Perälä nousi futsalkansan tietoisuuteen vuonna 2017, kun hän pelasi naisten Futsal-Liigaa jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon riveissä. Perälä nousi parissa vuodessa joukkueensa ja koko liigan eliittiin. Vuonna 2018 hän siirtyi espoolaiseen Golden Futsal Teamiin, jonka kapteenina Perälä nosti Suomen mestaruuspokaalin kauden 2018–19 päätteeksi. 

Perälä nousi vuoden 2020 aikana myös futsalmaajoukkueeseen.  Syöpädiagnoosi katkaisi kuitenkin nousujohteisen uran saman vuoden huhtikuussa. Perälän diagnoosi vavisutti koko futsalyhteisöä, mutta hänen oma rohkeutensa, positiivisuutensa ja elämänmyönteisyytensä antoivat voimaa koko yhteisölle uskoa parantumiseen viimeiseen asti.

Perälä tullaan muistamaan futsalyhteisössä hänen uniikista asenteestaan niin futsaliin kuin elämään yleisestikin. Perälä oli aina hyväntuulinen ja optimistinen. Silloinkin, kun tilanne näytti lähes toivottomalta. Perälän periksiantamattomuudesta ja henkisestä lujuudesta kertoo paljon se, että raskaista syöpähoidoista huolimatta hän kävi kentällä kauden 2020–21 pronssiottelussa, jossa GFT voitti ACE:n. Perälä ehti siis saavuttaa toisen SM-mitalin.

Perälän rakkaus ja intohimo futsalia kohtaan inspiroi koko futsalyhteisöä. Hän oli ahkera ja tavoitteellinen harjoittelija, joka oli valmis tekemään töitä unelmiensa eteen. Monta unelmaa ehti toteutua, mutta monta jäi toteutumatta. Perälä jätti kuitenkin lähtemättömän jäljen suomalaiseen futsaliin. 

Siiri Perälälle futsalyhteisön ja futsalin kautta saatujen ystävien tuki oli tärkeää viimeiseen asti. Suuren tragedian kohdatessa meidät, tulee meidän turvata siihen yhteisöön, joka oli Perälällekin äärimmäisen tärkeä. 

Suomen Palloliitto ottaa osaa Perälän läheisten ja koko futsalyhteisön suruun.