16.9.2021 klo 17.51

Seurat voivat nyt esittää ehdokkaita Palloliiton hallitukseen – Seuraparlamentti kokoontuu marraskuussa

Palloliiton jäsenseuroilla on nyt mahdollisuus esittää ehdokkaita Palloliiton hallitukseen. Lopullisen valinnan hallituksen kokoonpanoksi tekee Palloliiton seuraparlamentti kokouksessaan 19.-20.11.2021.

Palloliiton hallituksen muodostavat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä kuusi hallituksen jäsentä. Erovuorossa on nyt kolme hallituksen jäsentä.

Nimi Erovuorossa
Ari Lahti (pj.)
Katri Mattsson (1.vpj)
Kaarlo Kankkunen (2. vpj)
Mariet Louhento X
Juha Luusua X
Ari Murtonen
Tom Nevanpää X
Joakim Strand

Ehdollepanotoimikunta on käynnistänyt työnsä hallitusjäsenten kartoittamiseksi. Seurat voivat esittää ehdokkaita toimikunnalle 19.10.2021 klo 23.59 saakka.

Ehdollepanotoimikunta tulee kiinnittämään esityksessään huomiota hallitusjäsenten sopivuuteen suomalaisen jalkapallon strategian toteuttamiseen liittyvässä osaamisessa ja kokemuksessa. Strategian toteutukselle keskeisiä hallituksessa tarvittavia osaamisalueita ovat ainakin:

• Muutosjohtaminen
  • Markkinoinnin ja viestinnän johtaminen
  • Seuratoiminnan tuntemus ja osaaminen
  • Urheilutoiminnan tuntemus ja osaaminen
  • Juridinen osaaminen urheilujohtamiselle tärkeissä alueissa (kilpailu, kurinpito, säännöt)
  • Talousosaaminen
  • Digitaalisuus

Tämän lisäksi ehdollepanotoimikunta tulee kiinnittämään huomiota naisten ja miesten määrään Palloliiton sääntöjen mukaisesti (vähintään 25 % molempia sukupuolia) sekä kielitaitoon.

Seuran esityksen tulee sisältää selvitys ehdokkaan soveltuvuudesta kyseiseen tehtävään liiton strategian tavoitteiden mukaisesti. Seuroille on lähetetty aiheesta infokirje, josta löytyy tarkemmat ohjeet esityksen tekemiseen.

Aikataulu:
19.10.2021 Seurojen esitykset ehdollepanotoimikunnalle
5.11.2021 Ehdollepanotoimikunnan esitys hallituksen kokoonpanoksi Seuraparlamentille
19.-20.11.2021 Seuraparlamentin päätös hallituksen kokoonpanosta