Serie A käynnistyi – Damallsvenskanissa vaihtui kärkipaikka

Italian Serie A käynnistyi viikonloppuna ja Ruotsin Damallsvenskanissa Helmari-pelaajat urakoivat jälleen vahvasti.

Serie A:ssa Tuija Hyyrysen Juventus avasi vahvasti voittamalla vieraskentällä Hellas Veronan 2-0 (0-0). Hyyrynen pelasi tuttuun tapaan koko pelin.

Paula Myllyoja piti maalinsa puhtaana ja pääsi juhlimaan Pink Barin kanssa 1-0 (1-0)-voittoa Napolista.

Anna Auvisen edustaman Inter Milanon kausi lähti vaikeasti liikkeelle, kun se hävisi 0-4 (0-2) Fiorentinalle. Auvinen tuli kentälle vartti ennen loppua.

Damallsvenskanissa sarjan kärkipaikka vaihtui, kun Natalia Kuikan ja Emma Koiviston Kopparbergs/Göteborg FC hävisi vieraskentällä FC Rosengårdille 0-3 (0-2). Kuikka pelasi koko pelin ja Koivisto tuli vaihtoon 79. minuutilla. Tappio oli samalla KGFC:n kauden ensimmäinen ja Rosengård nousi sarjakärkeen paremman maalieron turvin.

Elli Pikkujämsä ja Heidi Kollanen uurastivat ansiokkaasti koko ottelun Örebron voittaessa vieraskentällä Uppsalan 2-1 (1-1). Voitto oli Örebrolle kolmas neljässä edellispelissä.

Kaisa Collinin maali jäi laihaksi lohduksi Eskilstuna Unitedille, kun se taipui Vittsjön vieraana 2-3. Collin tuli Julia Tunturin tilalle 62. minuutilla.

Kristianstadin kolmen ottelun voittoputki katkesi Djurgårdenin hakiessa vieraspisteet 1-0 (0-0)-voitolla. Eveliina Summanen nähtiin kentällä koko pelin ja Jutta Rantala tuli vaihtoon 66. minuutilla.

Olga Ahtinen pääsi suomalaispelaajien kohtaamisessa juhlimaan voittoa Linköpingin voittaessa vieraskentällä Emmi Alasen ja Ria Ölingin Växjön 1-0 (1-0). Alanen ja Öling pelasivat koko pelin ja Ahtinen tuli tauolta kentälle. Växjölle tappio oli neljäs peräkkäinen ja se on sarjassa viimeisenä. Linköping sen sijaan nousi sarjassa kolmanneksi.

Elitettanissa AIK palasi voittojen tielle 3-2 (3-2)-voitolla Kalmarista. Jenny Danielsson tuli vaihdosta kentälle 61. minuutin kohdalla. AIK johtaa edelleen sarjaa.