Sanni Franssi juhli Tanskan mestaruutta - Ruotsissa kausi pyörähti käyntiin

Sanni Franssista tuli viikonloppuna Tanskan mestari, kun Fortuna Hjörring kukisti ratkaisevassa ottelussa Bröndbyn. Ruotsin Damallsvenskan pyörähti käyntiin suomalaisittain vahvasti, kun Natalia Kuikka ja Heidi Kollanen pääsivät maalien makuun.

Tanskan liigassa pelattiin mestaruussarjan viimeinen kierros ja Fortuna Hjörring sai kotikentälleen Bröndbyn. Fortuna Hjörringille riitti tasapeli mestaruuteen ja tuloksena olikin 1-1-tasapeli. Franssi urakoi koko ottelun. Fortuna Hjörringillä on vielä mahdollisuus tuplamestaruuteen, sillä se on vielä mukana Tanskan cupissa. Fortuna Hjörring kohtaa keskiviikkona välierässä Nordsjällandin.

Ruotsissa Damallsvenskan käynnistyi suomalaisittain vahvoissa merkeissä. Heidi Kollanen onnistui maalinteossa, kun Örebro tasasi pisteet Eskiltunan kanssa 3-3 (1-1). Kollanen pelasi koko pelin ja hänen joukkuekaverinsa Elli Pikkujämsä tuli vaihtoon 83. minuutilla. Eskiltunan joukkueessa Kaisa Collin tuli tauolla vaihdosta kentälle ja Julia Tunturi katseli peliä penkiltä käsin.

Kuikka avasi niin ikään maalitilinsä, kun Kopparbergs/Göteborg FC voitti Kristianstads DFF:n 5-1 (1-0). Kuikka ja Emma Koivisto pelasivat Göteborgin paidassa koko ottelun. Kristanstadin riveissä Jutta Rantala ja Eveliina Summanen olivat avauskokoonpanossa. Summanen pelasi koko pelin ja Rantala tuli 83. minuutilla vaihtoon.

Olga Ahtinen pääsi Linköpings FC:n kanssa juhlimaan 3-0 (3-0)-voittoa Växjöstä. Växjön riveissä suomalaispelaajista nähtiin sen sijaan Emmi Alanen, joka toimi myös joukkueen kapteenina sekä Ria Öling. Kolmikko merkkautti täydet minuutit.

Elitettanissa Jenny Danielsson on aloittanut kautensa vahvasti AIK:n riveissä viimeistellen maalin jokaisessa kolmessa pelaamassaan ottelussa. Danielsson osui jälleen 5-0 (3-0)-voitossa Sandvikenistä. AIK on aloittanut kautensa puhtaalla pelillä.