Takaisin
20.11.2017 klo 13.02

Sami Hyypiä:”Loistava pelaaja, iso menetys”

Jaa:

Pitkäaikainen Huuhkajien kapteeni Sami Hyypiä pitää Niklas Moisanderin päätöstä lopettaa maajoukkuepelit suurena menetyksenä. 

Samalla Hyypiä muistuttaa, että seurajoukkueen vaatimustaso kasvaa koko ajan.
 
- Nikke kantoi maajoukkueen paitaa noin kymmenen vuotta ja valtaosan tästä ajasta kapteenina. Hän oli ensimmäinen ikään kuin uuden ajan kapteeni, kun pitkään mukana ollut polvi siirtyi sivuun. Tämän sukupolvenvaihdoksen johtamisen hän hoiti hienosti, Hyypiä sanoo.
 
- Maajoukkueen kannalta Moisanderin lopettaminen on iso menetys, sillä hänen kaltaisiaan kokonaisvaltaisia ammattilaisia ei montaa ole vielä nykypelaajistosta kasvanut. Mutta ymmärrän hyvin hänen syynsä: esimerkiksi seurajoukkuepelaaminen on koko ajan vaativampaa ja perhekin pitää ottaa huomioon. Pelillisesti hän olisi ilman muuta mahtunut A-maajoukkuetasolle vielä pitkään.

Sami Hyypiä muistuttaa, että Niklas Moisanderin ura niin seura- kuin maajoukkuetasolla on ollut merkittävä.
 
- Hollannin mestaruuden AZ Alkmaarissa ja Ajaxissa puhuvat puolestaan. Tähän sitten päälle Serie A:ta ja Bundesliigaa. Kun katsoo, millainen lista pelikavereita hänellä on ollut, kertoo se tarpeellisen, Hyypiä laskee.
 
- Maajoukkueessa hänelle lankesi iso vastuu ja sen hän myös kantoi. Minun papereissani Moisander on yksi huippupelaajistamme kautta aikojen ja merkittävän murrosvaiheen maajoukkuekapteeni. Hän on kaikin puolin hieno tyyppi, joka tulee vielä pelaamaan vuosia huipulla ja toivottavasti – ja todennäköisesti – hänet nähdään sen jälkeen muissa jalkapalloon liittyvissä tehtävissä.