Sällströmillä 12 maalin kausi Ranskassa - Collin avasi maalitilin Ruotsissa

Linda Sällström päätti kauden Ranskassa sijoittuen jaetulle neljälle sijalle maalipörssissä. Kaisa Collin viimeisteli ensimmäisen maalinsa Ruotsin Damallsvenskanissa, kun Eskilstuna United voitti Limhhamn Bunkeflon 1-0.

Kaisa Collin teki Ruotsissa Eskilstuna Unitedille maalin tasan tunnin kohdalla ja tuli vaihtoon 78. minuutilla. Julia Tunturi pelasi täydet minuutit, Tia Hälinen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Kotijoukkueen maalia vartioi Suomen nuorisomaajoukkueet läpi käynyt Vera Varis.

Emmi Alanen urakoi täyden ottelun, kun Växjö pelasi Alasen vanhan seuran Vittsjön kanssa 1-1-tasatuloksen. Jenny Danielsson ja Linda Nyman kellottivat niin ikään 90-minuuttiset, kun Kungsbacka hävisi Piteålle 1-5. Vappuna Ruotsin cupin voittanut Kopperbergs/Göteborg pelasi vieraissa Rosengårdin kanssa 2-2. Emma Koivisto ja Natalia Kuikka pelasivat täydet ottelut. Eveliina Summasen Örebro kohtaa tänään maanantaina Linköpingin vieraissa.

Linda Sällströmin Paris FC sijoittui viikonloppuna päättyneessä Ranskan pääsarjassa viidenneksi. Helmareiden hyökkääjä teki 12 maalia ja jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

Norjassa vahvasti kauden aloittanut Vålerenga IF kärsi kärkikamppailussa moninkertaiselle mestarille Lillestrømille 1-2-tappion. Tinja-Riikka Korpela torjui VIF:n maalilla. Erittäin tuskaisesti kautensa aloittanut Stabæk kärsi Røalle 0-2-kotitappion. Katarina Naumanen pelasi täydet minuutit.

Sekä Ria Öling että Olga Ahtinen onnistuivat maalinteossa Tanskassa, kun Brøndby voitti KoldingQ:n peräti 7-0. Öling pelasi 79 minuuttia ja Ahtinen tuli vaihdosta kentälle reilun tunnin kohdalla. Hiljattain kauden 2019-2020 kattavan jatkosopimuksen Fortuna Hjørringin kanssa tehnyt Sanni Franssi urakoi 67 minuuttia, kun joukkue tasasi VSK Aarhusin kanssa pisteet 2-2-tuloksella. Sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta ja Brøndby johtaa, Fortuna on toisena. Kaksikko kohtaa myös cupin finaalissa 18.5.

Englantilainen Chelsea selvisi Mestarien liigassa välierään, mutta tippui vapun alla finaalista Olympique Lyonnaisille yhteismaalein 2-3. Viikon sarjaottelunsa Adelina Engmanin joukkue pelaa tiistaina. Bristol City kärsi sunnuntaina West Ham Unitedille 1-2-tappion. Juliette Kemppi ei ollut kokoonpanossa. Chelsea on sarjassa neljäntenä ja Bristol kuudentena, kun viimeiset ottelut pelataan 11.5.

Kotoisassa Naisten Liigassa pelattiin lauantaina täysi kierros. A-maajoukkuepelaajista Anna Auvinen teki HJK:lle maalin, kun joukkue voitti KuPS:n 2-1. Lue kierroksesta tarkemmin täältä.