Ruotsissa saatiin kausi päätökseen

Ruotsin Damallsvenskan ja Elitettan saatiin päätökseen viikonlopun aikana. Molemmat päättyivät suomalaispelaajien joukkueiden juhliin.

Natalia Kuikan ja Emma Koiviston Kopparbergs/Göteborg FC oli varmistanut mestaruuden jo edelliskierroksella ja päätti kauden kunnialla voitettuaan Vittsjön 3-1 (2-0). Kuikka pelasi koko pelin ja Koivisto otettiin lisäajalla vaihtoon. KGFC voitti Damallsvenskanin lopulta seitsemän pisteen erolla FC Rosengårdiin. Kuikka ja Koivisto olivat tehokkaina tällä kaudella, sillä Kuikka teki viisi maali ja Koivisto teki neljä.

Emmi Alasen ja Ria Ölingin kausi päättyi makoisaan voittoon, kun Växjö kaatoi vieraskentällä FC Rosengårdin 1-0 (1-0) Helmari-kaksikon uurastaessa koko pelin. Växjö sijoittui sarjassa lopulta kuudenneksi. Öling pelasi yhtä vaille kaikki ottelut tällä kaudella tehden kaksi maalia. Alanen jäi maaleitta 19 ottelussa.

Kristianstad ei pystynyt käyttämään Rosengårdin kompastumista hyväkseen ja nousemaan hopealle, vaan se hävisi Linköping FC:lle kotikentällään 1-2 (1-0). Eveliina Summanen pelasi Kristianstadin riveissä koko pelin ja Jutta Rantalalle peliminuutteja kertyi 82. Linköpingin riveissä Olga Ahtinen pelasi täydet minuutit. Rantala teki tällä kaudella komeasti seitsemän maalia ja Summasen maalisaldo oli neljä. Ahtinen jäi tällä kaudella maaleitta. Kristianstad voitti pronssia ja Linköping sijoittui heti perään neljänneksi.

Elli Pikkujämsän ja Heidi Kollasen Örebro hävisi päätöskamppailussa Vilma Koiviston Piteålle 0-1. Voitolla Piteå varmisti sarjapaikkansa. Pikkujämsä kirjautti täyden 90-minuuttisen. Pikkujämsä pelasi kaikissa kauden peleissä ja Kollasen mittariin tuli 14 peliä ja niissä hän teki kaksi maalia. 17-vuotias Koivisto sai vastuuta 18 pelissä ja teki yhden maalin.

Eva Nyströmin maali ei riittänyt Umeå IK:lle sarjapaikan säilyttämiseen, vaikka Umeå IK voitti viimeisessä pelissään Eskilstuna Unitedin 1-0 (1-0). Voitolla Umeå IK nousi tasapisteisiin Eskilstunan kanssa, mutta Kaisa Collinin ja Julia Tunturin edustamalla Eskilstunalla oli selkeästi parempi maaliero. Nyström pelasi koko pelin, Collin tuli 70. minuutilla kentälle ja Tunturi kymmenen minuuttia myöhemmin. Collin teki tällä kaudella kaksi maalia ja Tunturin maalisarakkeeseen tuli yksi merkintä. Helmareihin tänä vuonna noussut Nyström teki puolustajan paikalta kaksi maalia.

Elitettanissa AIK oli jo varmistanut nousunsa ja sarjan voiton ennen päätöskierrosta. AIK päätti kautensa 2-0 (1-0)-voittoon Lidköpingistä. Jenny Danielsson ja Emma Santamäki pelasivat koko pelin. Danielsson teki komeasti yhdeksän maalia 25 ottelussa ja Santamäelle kertyi yksi osuma 15 pelissä. Milla-Maj Majasaari oli joukkueensa ykkösvahti läpi kauden torjuen 24 ottelussa. AIK nousi näin kauden päätteeksi Damallsvenskaniin, johon se lähtee Maiju Ruotsalaisen johdolla. Ruotsalainen nimettiin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi ennen kauden loppua.

Italiassa Tuija Hyyrysen Juventuksen voittomarssi jatkuu, kun Juventus voitti vieraskentällä Florentia San Gimignanon 2-1 (0-1). Hyyrynen pelasi tuttuun tapaan koko pelin. Voitto oli Juventukselle kahdeksas peräkkäinen ja se jatkaa puhtaalla pelillä Serie A:n kärjessä.

Anna Auvinen pelasi niin ikään koko pelin Inter Milanon tasatessa pisteet 1-1 (0-0)-lukemin Empolin vieraana.

Paula Myllyoja ei ollut vielä Pink Barin kokoonpanossa, kun Fiorentina haki pisteet 2-0 (1-0)-voitolla.

Espanjan liigassa Iina Salmi tuli tunnin jälkeen kentälle Valencian voittaessa Rayo Vallecanon 1-0 (1-0).

Sanni Franssi sen sijaan teki Real Sociedadin ainokaisen 1-0 (0-0)-voitossa Huelvasta. Franssi tuli 62. minuutilla vaihtoon.

Ranskan liigassa Linda Sällström pääsi tositoimiin 68. minuutilla Paris FC:n tasatessa pisteet Guingampin kanssa 1-1 (0-0)-lukemin.

Adelina Engman pelasi 81 minuuttia, mutta Montpellier hävisi Dijonin vieraana 0-1 (0-1).

Englannin liigassa Nora Heroum pääsi juhlimaan Brighton & Hove Albionin kanssa 1-0 (0-0)-voittoa West Hamista. Heroum tuli kentälle 81. minuutilla.

Tinja-Riikka Korpela seurasi penkiltä, kun Everton pelasi 1-1 (1-1)-tasapelin Readingia vastaan.

Championshipissä Juliette Kempin London City Lionessesin viikonlopun ottelu peruttiin.