Takaisin
5.9.2021 klo 16.56

Ruotsi-voitto oli vahva esitys U19-pojilta – ”Näytimme, että tässä joukkueessa on korkea potentiaali”

Jaa:

3–0-voittoon päättynyt Ruotsi-ottelu on katsottavissa täällä. Myös tiistaina kello 13:00 pelattava tuplamaaottelun jälkimmäinen osa näkyy suorana Palloliiton YouTube-kanavalla.

U19-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) aloitti vuoden maaottelunsa erittäin vakuuttavalla tavalla. Agon Sadiku aloitti maalinteon 39. minuutilla, Niilo Saarikivi tuplasi johdon 72. minuutilla ja Henri Salomaa iski viimeisen niitin lisäajalla. Ruotsilla oli avausjaksolla paikkansa, mutta Suomi puolusti toisella puolikkaalla johtoaan mallikkaasti.

– Ottelu oli meiltä todella vahva. Näytimme, että tässä joukkueessa on korkea potentiaali. Meidän täytyy tehdä jatkossa asiat vähintään yhtä hyvin, emmekä saa vaipua tyytyväisyyden tunteeseen. Aina löytyy parannettavaa, päävalmentaja Peter Lundberg toteaa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä ihan hyvä, mutta pystyimme parantamaan toiselle puoliajalle. Teimme perusasiat hyvin ja olimme vahvoja sekä ykkös- että kakkospalloissa. Pystyimme tämän myötä kontrolloimaan ottelua, ja saimme luotua sekä vastaiskuja että hitaampia hyökkäyksiä. Meillä oli paikkoja myös lisämaaleihin.

Maalintekijöistä sekä Saarikivi että Salomaa tuli mukaan peliin vaihdosta, ja muutkin kentälle vaihdetut pelaajat esiintyivät kolmannen maalin syöttäneen Maksim Stjopinin johdolla pirteästi. Lundbergin mukaan joukkueessa käydään kovaa kilpailua peliminuuteista.

– Kerroimme pelaajille, mitä asioita odotamme, kun heidät vaihdetaan sisään – yksi niistä on olla ”game changer”. Sellaisia näimme eilen. Kaikki eilen pelanneet pojat suoriutuivat erinomaisesti. Tiistaina yritämme pelata vielä paremmin.

Yksi Suomen onnistujista oli täydet 90 minuuttia pelannut Emmanuel Patut. Patut oli vahvasti mukana Suomen toisessa osumassa – nähtiinkö tilanteessa nuorukaisen parhaimpia puolia?

– Minulta voi odottaa vielä enemmän, en näyttänyt pelissä kaikkea osaamistani. Näen itseni box to box -pelaajana ja osaan pelata sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Pelistä jäi hyvät fiilikset, oli pitkästä aikaa kiva päästä maajoukkueen mukaan ja pelaamaan poikien kanssa, Patut sanoo.

– Eilinen näytti, mihin pystymme joukkueena. Tiistaina meidän pitää aloittaa ottelu paremmin ja olla hereillä heti alusta. Uskon, että otamme toisen voiton.

Halssilan Nousun ja JJK:n kasvatti on edustanut viimeiset pari vuotta saksalaisseura VfL Wolfsburgia. Koronavirus keskeytti Patut’n debyyttikauden, ja seuraavalla kaudella pelattiin vain neljä sarjaottelua, mutta nyt tunnelin päässä on valoa.

– Tämä kausi pystytään todennäköisesti pelaamaan normaalisti. Meillä on ollut syksyllä kolme U19-sarjan peliä, ja olen pelannut kaikissa täydet minuutit. En ole vielä päässyt treenaamaan edustuksen kanssa, mutta seurassa annetaan mahdollisuuksia nuorille, Patut kertoo.

– Wolfsburg on rauhallinen kaupunki, missä pystyy keskittymään futikseen hyvin. Seura on tosi ammattimainen, ja olen kehittynyt siellä paljon. Edustus pelaa tällä kaudella Mestarien liigaa, mikä tarkoittaa, että kilpailu on jatkossa entistäkin kovempaa.