Takaisin
29.5.2021 klo 20.51

Ruotsi jätti Huuhkajat nollille

Jaa:

Ⓒ Newspix24/Bildbyrån

Ruotsi kukisti Solnassa pelatussa A-maaottelussa Suomen 2–0 (1–0). 

Päävalmentaja Markku Kanerva lunasti lupauksensa ja antoi avaukseen näytönpaikan monille uusille nimille. Jasin Assehnoun teki debyyttiinsa A-maajoukkueessa ja Roope Riski palasi Huuhkajien paitaan muutaman vuoden tauon jälkeen. 

Ruotsi sai heti kolmen minuutin jälkeen vapaapotkun vaarallisesta paikasta, mutta Jesse Joronen torjui Sebastian Larssonin vedon ongelmitta. 

Kotijoukkue onnistui murtamaan Huuhkajien puolustuksen 23. minuutilla. Mattias Svanberg tarjoili ja Robin Quaison siirsi Ruotsin 1–0-johtoon. 

Hetkeä myöhemmin Onni Valakari pääsi väläyttämään tulista kutiaan kohti takakulmaa, mutta veto kimposi ruotsalaispuolustuksesta yli maalin. 

Valakarin veto jäi Huuhkajien avausjakson ainoaksi maalipaikaksi ja tauolle mentiin Ruotsin 1–0-johdossa. 

Larsson rankaisi rangaistuspotkusta 

Suomi suoritti tauolla kaksi vaihtoa. Polvileikkauksessa maaliskuussa käynyt Tim Sparv jätti kentän ja kapteenin korvasi maaliskuussa Sveitsi-otteluun kutsuttu Thomas Lam. Myös Assehnoun sai tehdä tilaa Joni Kaukolle. 

Viiden minuutin jälkeen Riski sai riistettyä pallon hyvässä paikkaa ja Valakarille avautui Suomen vastahyökkäyksestä vetopaikka, mutta ruotsalaisvahti Robin Olsen sai poimia ruotsalaispelaajaan matkalla osuneen pallon syliin ongelmitta. 

Huuhkajien ilta synkkeni 57. minuutilla, kun Joronen kaatoi Emil Forsbergin nappitarjoilusta nauttineen Marcus Bergin rangaistuspotkun arvoisesti. 

Pallon taakse asettanut Larsson ei jättänyt Joroselle mahdollisuuksia, vaan vei kotijoukkueen varmasti 2–0-johtoon. 

Kanerva teki maalin jälkeen pari pelaajavaihtoa. Riski sai tehdä tilaa Fredrik Jensenille ja Juhani Ojala flunssasta toipuneelle Leo Väisäselle. Hetkeä myöhemmin Pyry Soiri korvasi Nikolai Alhon, ja Suomi sai ottelussa toistaiseksi pisimmän pallonhallintajaksonsa. 

Toisella jaksolla Suomen parhaat paikat nähtiin reilun 80. minuutin kohdalla. Soiri vyöryi oikealta laidalta ja Olsen sai torjuttua suomalaisen vedon vain vaivoin. Huuhkajat oli iskeä tilannetta seuranneesta kulmapotkusta, mutta ruotsalaispuolustus selvitti jälleen tilanteen. 

Kanerva teki vielä viimeisen vaihtonsa 87. minuutilla, kun Niko Hämäläinen korvasi Jere Urosen

Loppua kohden otteitaan parantanut Suomi jäi lopulta kuitenkin ilman kavennusmaalia, ja Ruotsi vei voiton 2–0-lukemin. 

Vaikeita valintoja edessä 

Päävalmentaja Markku Kanerva antoi ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa kiitosta vastustajalle.  

– Ruotsi osoitti, että vaikka kentällä ei nähty kaikkia heidän parhaita pelaajiaan, heillä on monia todella hyviä pelaajia. Parempi joukkue voitti tänään. En kuitenkaan ole tyytyväinen tapaan, jolla maalit päästimme. Pelasimme tilanteet huolimattomasti, Kanerva sanoi. 

– Olen tietysti pettynyt lopputulokseen. Peli oli meiltä kuitenkin hyvä. Vastus oli kova, ja tiedämme, että kohtaamme myös EM-kisoissa kovia vastuksia. 

Ennen EM-lopputurnausta Suomi kohtaa vielä ensi perjantaina Viron Olympiastadionilla kello 19.00. Ennen Viro-ottelua päävalmentajalla riittää kuitenkin kiirettä, sillä lopullinen EM-kisajoukkue nimetään tiistaina. 

– Yksi tämän pelin tarkoitus oli olla hyvä testi joillekin pelaajille lopullista EM-kisajoukkueen valintaa varten. Nyt meidän täytyy valmennusryhmän kanssa analysoida tämä peli ja yrittää löytää vastaukset, Kanerva sanoi. 

Suomi–Viro-ottelua voi seurata suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa sekä V sport jalkapallo -kanavalla. Huuhkajien EM-kisajoukkue julkaistaan tiistaina 1. kesäkuuta kello 21.00 ja lähetystä voi seurata suorana Palloliiton Youtube-kanavan lisäksi Ylen kanavilla. 

Ruotsi–Suomi 2–0 (1–0)

1–0 Robin Quaison 
2–0 Sebastian Larsson rp.

12. Jesse Joronen
5. Juhani Ojala (62. Leo Väisänen) 
8. Jasin Assehnoun (46. Joni Kauko) 
14. Tim Sparv (C) (46. Thomas Lam) 
15. Sauli Väisänen
16. Lassi Lappalainen
17. Nikolai Alho (69. Pyry Soiri) 
18. Jere Uronen (87. Niko Hämäläinen)
20.Roope Riski (62. Fredrik Jensen) 
24. Robert Ivanov
25.Onni Valakari