Runsaasti sopimusuutisia ja suomalaisten joukkueet sarjakärjessä Ruotsissa

Menneellä viikolla nähtiin runsaasti suomalaisonnistujia sekä uusia sopimuksia Helmari-pelaajille.

Maanantaina 26-vuotispäiviään viettänyt Nora Heroum on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Englannin Superliigassa pelaavan Brighton & Hove Albionin kanssa. Heroum pelasi kaksi edelliskautta AC Milanin riveissä.

Anna Auvinen on sen sijaan tehnyt jatkosopimuksen Inter Milanin kanssa ja aloittaa toisen kautensa italialaisjoukkueen riveissä.

Espanjan kentillä nähdään tulevana kautena ainakin kaksi Helmari-pelaajaa, kun Iina Salmi vaihtaa Ajaxin Valencia CF:n joukkueeseen ja Sanni Franssi siirtyy Real Sociedadiin. Molempien sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta.

Ruotsin Damallsvenskanissa suomalaispelaajien joukkueet jatkavat vahvasti. Olga Ahtisen Linköpingin voittoputki katkesi keskiviikkona 2-2-tasapeliin Piteån vieraana, mutta sunnuntaina Linköping palasi voittokantaan kaatamalla Eskilstuna Unitedin 1-0. Ahtinen pelasi molemmissa otteluissa täydet minuutit. Eskilstunan riveissä Julia Tunturi pelasi koko pelin ja Kaisa Collin tuli vaihtoon 65. minuutilla.

Eskilstuna hävisi myös viikon aiemman ottelunsa niukasti 2-3 Kristianstadille. Eveliina Summanen viimeisteli Kristianstadin voittomaalin ja Jutta Rantala tuli vaihtoon 79. minuutilla. Collin oli Eskilstunan avauskokoonpanossa ja Tunturi juoksi hänen tilalleen tauolla.

Kristianstad otti viikolla myös toisen voiton kukistaessaan Uppsalan 2-1. Tällä kertaa Rantala onnistui maalinteossa ja molemmat suomalaispelurit pelasivat täydet minuutit.

Emma Koiviston ja Natalia Kuikan Kopparbergs/Göteborg FC:n nappasi viikolla kaksi voittoa ja nousi Linköpingin rinnalle jakamaan sarjan kärkipaikkaa. Ensin se kukisti Örebron vieraissa 1-0 ja maanantaina kaatui Djurgården 2-0. Koivisto ja Kuikka pelasivat täydet minuutit molemmissa otteluissa.

Elli Pikkujämsän ja Heidi Kollasen Örebro kuittasi Kopparbergs/Göteborg FC:lle kokemansa tappion voittamalla viikonloppuna Växjön 1-0. Helmari-kaksikko pelasi Örebron paidassa molemmat pelit. Emmi Alasen ja Ria Ölingin Växjö on vielä voitoitta, kun se hävisi myös aiemmin viikolla taipuessaan Rosengårdille 0-3. Alanen ja Öling kirjauttivat molemmissa peleissä täydet minuutit.

Elitettanissa Milla-Maj Majasaaren ja Jenny Danielssonin AIK jatkaa seitsemän pelin jälkeen puhtaalla pelillä voitettuaan Mallbackenin 2-0. Molemmat pelasivat koko ottelun.