Takaisin
15.9.2021 klo 09.00

Runkosarjan toiseksi viimeinen kierros pelataan keskiviikkona

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Runkosarjan päätteeksi jakaannutaan Ylempään jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 1.–6. sijoittuneet joukkueet) ja Alempaan jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 7.–12. sijoittuneet joukkueet), joissa pelataan yksinkertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia.  

JIPPO – PK-35
ke 15.9. 17:00, Joensuun keskuskenttä

JIPPO ei saanut kasvatettua voittoputkeaan kolmeen otteluun, kun se kärsi 1-0-tappion KPV:lle. Tiukoista lukemista huolimatta JIPPO oli ottelussa pienoinen vastaantulija, ja KPV olisi paremmalla viimeistelyllä voinut iskeä tulostaululle huomattavasti rumemmat luvut. JIPPO lähtee runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa viimeisen putoajan paikalta: matkaa edellä majailevaan PK-35:een on juuri kolme pistettä, joten Joensuussa pelataan todella tärkeistä pisteistä.

PK-35 lähtee vierasreissuun revanssimielessä. Joukkue hävisi puolitoista viikkoa sitten JIPPO:lle maalein 1-0, kun Nuutti Tykkyläisen osuma jäi Helsingissä pelatun ottelun ainokaiseksi. Viime viikonloppuna Pallokerho koki toisen peräkkäisen tappionsa Vepsun oltua vahvempi lukemin 2-0. Elokuun lopun komean Jaro-voiton jälkeen PK-35 on tehnyt 270 minuutissa vain yhden osuman ja saanut vain yhden pisteen: joukkueella on vielä mahdollisuudet ylempään jatkosarjaan, mutta päätavoite lienee sarjapaikan säilyttäminen.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

KPV – EIF
ke 15.9. 17:30, Kokkolan keskuskenttä 

KPV otti viikonloppuna hyvin tärkeät pisteet JIPPO:n isäntänä. Kovavireinen Harri Heiermann tarjoili ottelun alkuhetkillä Kristian Andersenille paikan, josta kesän huippuhankinta ei erehtynyt. Nollapeli oli Sergey Lazareville jo kauden seitsemäs, mikä on huima lukema ottaen huomioon sen, että venäläisvahti on pelannut vasta kymmenessä ottelussa. Joensuulaisia vastaan Lazarev ei juuri torjuntatöihin joutunut, mutta EIF:ää vastaan on odotettavissa kiireisempi iltapuhde.

EIF katkaisi kolmen ottelun voitottoman putkensa komealla tavalla, kun se haki pisteet Gnistanin vieraana. 3-0-voitto ei tullut helpolla, ja Mehdi El Moutacim joutui venymään pari kertaa parhaimpaansa. Voitto piti tammisaarelaiset vain neljän pisteen päässä Ykkösen toisesta sijasta, mutta sen paikka ylemmässä jatkosarjassa ei ole vielä varmaa. Keskiviikon vastustajansa KPV:n EIF kohtasi edellisen kerran reilu kuukausi sitten, jolloin tuloksena oli 1-1-tasapeli.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

FF Jaro – RoPS
ke 15.9. 18:30, Pietarsaaren keskuskenttä 

FF Jaron voitto karkasi viikonloppuna käsistä karulla tavalla, kun MP tasoitti ottelun 2-2:een aivan loppuhetkillä. Kaiken lisäksi isäntien Jim Myrevikillä oli vielä lisäajalla loistopaikka voittomaaliin, mutta Jonne Uronen venyi loistotorjuntaan. Tasapeli oli jatkoa Jaron vaikeuksille kotikentällä: joukkue on voittanut kauden kymmenestä kotipelistään vain kaksi. RoPS:aa vastaan pietarsaarelaiset pelaavat runkosarjan viimeisen kotimatsinsa, ja joukkue tarvitsisi hyvän tuloksen pitääkseen nousuhaaveensa elossa.

RoPS otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa viikonloppuna. HJK Klubi 04 näytti jo yltävän tasapeliin sarjakärjen isäntänä, mutta pisteet karkasivat napapiirille Vertti Hännisen osuttua lisäajan rangaistuspotkusta. RoPS on viime viikkoina onnistunut kääntämään tasaisia taistoja edukseen, ja joukkue on vahvasti kiinni runkosarjan voitossa. Ykkösen mestaruuteen ja sarjanousuun on kuitenkin pitkä matka: ensimmäinen haaste koittaa Pietarsaaressa, jossa isännät jahtaavat revanssia Rovaniemellä kärsityn 3-1-tappion jälkeen.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

VPS – HJK Klubi 04
ke 15.9. 18:30, Elisa Stadion

Vaasalaisten avausjakson maalit riittivät voittoon viikonlopun PK-35-ottelussa. Aleksi Pahkasalo esitteli jälleen huikeaa potkutekniikkaansa, ja Vepsu tuplasi johtonsa jälleen kerran erikoistilanteesta: tällä kertaa Sebastian Strandvallin kulmapotkun puski sisään Samuel Lindeman. Voitto oli vaasalaisille erittäin tärkeä parin tappion jälkeen, ja sillä on vain piste matkaa karsijan paikalle. Syyskuun alun TPS-tappiosta huolimatta Vepsu on yhä sarjan paras kotijoukkue: kaatuvatko helsinkiläiset taas keskiviikkona?

RoPS-tappio oli HJK Klubi 04:lle kova kolaus, sillä tasapelipiste olisi ollut joukkueelle hyvin arvokas. Toiseksi viimeisenä majaileva 04 on 5-3-lukemiin päättyneen EIF-voiton jälkeen pelannut kaksi ottelua maaleitta, ja vaikka se on puolustanut niissä varsin mallikkaasti, tuloksena on nolla pistettä. Ylempi jatkosarja jäi 04:n osalta haaveeksi, mutta säilymisen osalta sillä on kaikki omissa käsissä. Chris James kärsii VPS-ottelussa pelikiellosta.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

MP – MuSa
ke 15.9. 18:30, Mikkelin urheilupuisto

MP tiedotti eilen tiistaina, että Juha Pasoja jatkaa edustuksen päävalmentajana 2+1-vuotisella sopimuksella. Se, mikä mikkeliläisten sarjataso on tulevalla kaudella, selviää lähiviikkojen aikana. Todellisen taistelutasapelipisteen Pietarsaaresta hakenut joukkue voisi nousta voitolla MuSa:sta jopa kuudennelle sijalle, mutta myös putoamispeikko vaanii MP:tä yhä. Viime kaudella MuSa vei pisteet Mikkelistä: tämän kauden aiempi kohtaaminen päättyi lukemiin 2-2.

Elokuun lopun KPV-voitto toi toivoa MuSa:lle, mutta se ei kääntänyt porilaisten kurssia ainakaan heti. TPS oli MuSa:a parempi oikeastaan kaikilla osa-alueilla, ja tulos oli turkulaisten selvä 3-0-voitto. MuSa on voittanut 12 edellisestä ottelustaan vain yhden, mutta heikosta vireestä huolimatta se on yhä vain neljän pisteen päässä MP:sta ja viimeisen säilyjän paikasta. Vaikka jatkosarjassa on jaossa vielä runsaasti pisteitä, ei MuSa saisi missään nimessä hävitä keskiviikkona.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

​TPS – IF Gnistan
ke 15.9. 18:30, Veritas Stadion 

TPS järjesti lähes 1800-päisen kotiyleisönsä edessä todellisen näytöksen, kun MuSa kaatui selvin lukemin. Ilari Mettälä ja kahdesti osunut Albijon Muzaci parantelivat Tepsin maalieroa, mikä voi koitua kauden päätteeksi tärkeäksi asiaksi. Kolmas peräkkäinen voitto piti turkulaiset sarjan kakkossijalla neljän pisteen päässä kärjestä: kolme pistettä IF Gnistanin isäntänä antaisivat TPS:lle oivat lähtökohdat runkosarjan päätöskierrokselle. Loukkaantumisesta toipuva kapteeni Rasmus Holma ei pelaa vielä Gnistan-ottelussa.

Tyly tappio EIF:lle hankaloitti Gnistanin pääsyä ylempään loppusarjaan. Helsinkiläiset ovat yhä kuudennella sijalla, mutta hyvävireinen KPV sekä MP ja paikallisvastus PK-35 pyrkivät kiilaamaan "Kipinän" edelle. Elo-syyskuun kahdeksasta pelistä Gnistan on voittanut vain kaksi, kun viime kaudella joukkue alkoi saamaan hyviä tuloksia juuri loppukaudesta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi 0-0-pistejakoon: nähtäisiinkö tällä kertaa maaleja?

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko