Takaisin
9.8.2019 klo 15.29

Runkosarja lähenee loppuaan

Jaa:

Naisten Liigassa on viikonloppuna edessä 16. kierros ja runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta. Taistelu ylemmän loppusarjan paikoista käy kovana.

La 10.8. kello 13.00 HJK-JyPK
Klubi palaa kotikentälleen miltei kuukauden tauon jälkeen. Runkosarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta, joten taistelu pisteistä kiihtyy. Jyväskyläläiset hamuavat paikkaa yläloppusarjasta; joukkue on viidentenä 21 pisteellä. Vain pisteen päässä vaanii kuitenkin Åland United.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat päättyneet Klubin voittoihin. Suomen Cupin semifinaalissa 4-1 ja Harjulla 2-0. Jyväskyläläisten ryhmään on tämän jälkeen liittynyt 25-vuotias kanadalaishyökkääjä Joëlle Gosselin, joka onnistui tekemään hattutempun debyytissään. JyPK on pelannut viime aikoina hyvin ja joukkueella on vaarallinen hyökkäysosasto, joka pitää pystyä pitämään kurissa. Jutta Rantala johtaa edelleen Naisten Liigan maalipörssiä 13 osumalla, mutta Jyväskyläläisten Henna-Riikka Honkanen hengittää niskaan kymmenellä osumalla.

Klubin pitää pystyä lauantain ottelussa liikuttamaan palloa käyttäen hyväksi koko kenttää ja sitä kautta saada revittyä vastustajan puolustus auki. Maalintekopaikkoja pystytään luomaan niin keskeltä kuin laidasta ja viimeistelyyn löytyy tarvittavaa leveyttä.

Åland-ottelu aloitti JyPK:lla ottelusarjan, jossa kohdataan sarjan top 5 –joukkueista neljä. Ensimmäinen “eräpallo” Åland Unitedia vastaan päättyi tasan Vaajakoskella pari viikkoa sitten. Vaikka tuon ottelun piste oli voitettu, jäi siitä sopivasti myös hampaankoloon. Toisen jakson ensimmäinen 30 minuuttia oli peli vihreillä suhteellisen hyvin kontrollissa.

JyPK on pelannut neljä tappiotonta ottelua putkeen ja noussut yläloppusarjaviivan paremmalle puolelle. Siksi Helsingistäkin kaikki mukaan lähtevä pisteaines on tärkeä. Tähän otteluun ei JyPKin tarvitse kantaa ennakkosuosikin viittaa. Telialla sitä kantaa väistämättä kotijoukkue. Harvoin mikään joukkue kuitenkaan taivaltaa pitkää sarjaa tappioitta, joten Jyväskylässä uskotaan vahvasti, että kolme pistettä on myös Telialta kaivettavissa. Se vaatii täydellistä onnistumista, mutta sitä vihreä jengi lähtee lauantaina raastamaan.

Hetken näytti, että HJK:lla on vähän tahmeampaa liisteriä kengissä kahden tasapelin myötä, mutta vierailu Kuopiossa osoitti tuon vain pieneksi suvannoksi. Helsinkiläiset niistivät savolaisia kunnolla luvuin 0-4.

Klubi on puolustanut tiiviisti, samalla sen hyökkäyspelaaminen on ollut vastustajan kannalta turhan tehokasta. HJK on liigan vähiten maaleja päästänyt joukkue Hongan kanssa, samalla se on pussittanut niitä selkeästi eniten. Siinä resepti selkeään sarjajohtoon.

Puolustuksesta puheen ollen. HJK koki menetyksen seurana, mutta suomalainen naisjalkapallo sai taas uuden lähtijän Euroopan kentille. Anna Auvinen siirtyi HJK:sta Interiin. Auvisen lähtö tuntuu varmasti myös HJK:n kokoonpanossa, mutta laatua löytyy reserveissä sen verran, ettei joukkueen tarvinne murehtia sen pidempään. Samalla oven avauksella sisään asteli Eveliina Parikka, joten Klubilla ei sen puolesta ole hätää syyskierroksillakaan.

- Ollaan taisteltu itsemme mukaan kamppailemaan pääsystä ylempään loppusarjaan ja vaikka pelimme ei ole ollut täydellistä, niin tässä vaiheessa kautta pelataan pisteistä. Nyt meillä on jäljellä tämän hetken kolmen kärki ja nämä ottelut näyttävät meidän suunnan. Ensimmäisenä vastassa se kaikista pahin, eli HJK vieraissa. Tämän pelin voittamiseen vaaditaan lähes täydellistä onnistumista, mutta kun sellaisen saamme, niin uskon, että olemme vahvoilla. Klubi on materiaaliltaan sarjan paras joukkue, mutta mikään yliluonnollinen se ei ole. Jos pystymme pelaamaan omaa peliämme parhaalla tasolla koko 90 minuuttia, niin voitamme sarjassa kenet tahansa. Meillä on hieno tilanne lähteä haastamaan Klubi ja samalla mittaamaan meidän työn tekemisen taso. Ottelun voittaminen on iso mahdollisuus, jota pitää lähteä tavoittelemaan rohkeuden kautta. Me ollaan valmiita lauantaina pelaamaan kauden paras matsi, sanoo JyPK:n päävalmentaja Mikko Manninen.

La 10.8. kello 15.00 IK Myran-TPS
Sarjataulukossa seitsemäntenä oleva TPS runkosarjassa kohtaa vielä IK Myranin ja FC Hongan vieraissa sekä HJK:n kotona. Ensimmäinen haaste odottaa ensi lauantaina Kruunupyyn Alavetelissä, kun TPS reissaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella IK Myranin vieraaksi.

- Tavoitteena on edelleen alkuperäinen tavoite, eli ylempi loppusarja. Kaikki tietävät, että tämä on nyt todella tärkeä peli meille. Lähdemme jo perjantaina liikkeelle ja yövymme Vaasassa. Lähdemme isolla ryhmällä liikkeelle, sillä muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta matkan aikana. Emme halua jossitella jälkeenpäin yhdenkään pelaajan suhteen, että hän ei lähtenyt mukaan, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu painottaa seuran sivuilla.

TPS kärvistelee tällä hetkellä melkoisten maaliteko-ongelmien kanssa. Joukkue on pelannut neljä ottelua peräkkäin tekemättä maaliakaan ja heinäkuun saaliiksi jäikin pyöreät nolla pistettä. TPS on kuitenkin edelleen vain kolmen pisteen päässä ylemmän loppusarjan viivasta. Pelaa Palloseura sitten runkosarjan päätteeksi ylemmässä tai alemmassa jatkosarjassa, on jokainen runkosarjan piste arvossaan myös jatkosarjoissa.

- Kaikki pisteet ovat merkityksellisiä kauden loppuun asti. Uskon, että viime viikonlopun Suomen Cupin peli Lohjalla teki ihan hyvää, vaikka se aika yksipuolista olikin. Heinäkuun alun viikko oli joka suhteessa vähän haastava ja silloin hävisimme KuPS:lle kunnolla. Sen jälkeen tekeminen on ollut harjoituksissa hyvää. Treenien hyvä tekeminen pitää siirtää nyt pelikentälle, Joensuu tietää.

IK Myran on puolestaan sarjassa viimeisenä ja sen loppukauden fokus on vain ja ainoastaan sarjapaikan säilyttämisessä. IK Myran on neljä pistettä jäljessä ONS:stä ja joukkueen kauden ainoat voitot ovat tulleet KuPS:sta ja ONS:stä. Voitoista on kuitenkin jo aikaa, sillä viimeisin niistä tuli toukokuun lopussa. Joukkue on pistänyt kuitenkin kahdella viime kierroksella ihan kiitettävästi hanttiin FC Hongalle ja KuPS:lle häviämällä näille vain niukasti 2-1. TPS:llä on tiedossa siis varsin hikinen lauantai-iltapäivä.

TPS ja IK Myran ottivat ensimmäisen kerran yhteen toukokuun puolessa välissä yläkentällä. TPS tempoi silloin jo ensimmäisellä puoliajalla reilussa puolessa tunnissa neljä maalia ja homma oli sitä myöden selvä. Katja Hakalan ja Emilia Ukkosen tuplat kantoivat ottelun loppuun asti ja siivittivät raitapaidat selvääkin selvempään 4-0-voittoon.

Perjantaina selvisi lopullisesti se, että toppari Alina Schrey vahvistaa TPS:n takalinjoja loppukauden. Schrey edusti TPS:ää jo kausina 2013-18 pelaten silloin 88 ottelua Naisten liigassa. 20-vuotias Schrey siirtyi raitapaitoihin FC Hongasta, jossa hän on jäänyt ilman peliaikaa tällä kaudella.

Vastaavasti TPS:n luottotoppari Emma Santamäki joutuu jättämään Keski-Pohjanmaan väliin kuumesairauden vuoksi. Lisäksi hyökkääjä Emilia Ukkosen kanssa päätettiin yhdessä, että hän palaa takaisin pääkaupunkiseudulle eikä siis pelaa TPS:ssä enää loppukaudella. Myös keskikenttäpelaaja Sini Laaksonen pelasi viimeisen ottelunsa ONS:ää vastaan ja hän on palannut takaisin Yhdysvaltoihin.

- Puolustuksemme on hieman ohut ja Emman poissaolo on tietysti harmillinen juttu, mutta hänen kohdallaan kyse ei ole onneksi loukkaantumisesta. Allu tuo taas uuden vaihtoehdon meille ja hän lähtee reissuun mukaan. Hän on ollut meidän mukana harjoittelemassa jo tiistaina ja torstaina, Joensuu vahvistaa.

- Jos pelaaja pystyy katsomaan pelin jälkeen peiliin ja todeta antaneensa kaikkensa, niin olen varmasti tyytyväinen. Mikään ei ole muuttunut sen suhteen edelleenkään, että me etenemme peli kerrallaan ja me uskomme, että pystymme hyvänä päivänä haastamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa, Joensuu vielä summaa.

La 10.8. kello 15.00 Ilves-KuPS
Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa KuPS oli parempi luvuin 3-1.Ilves lähtee otteluun mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä tuleva ottelu on Mika Lahtisen ensimmäinen naisten päävalmentajana.

- Lähdemme otteluun tietysti täysin uudesta asemasta verrattuna kauden aikaisempiin otteluihin. Tarkoitus on myös näin tuoreena päävalmentajana nähdä alkusarjan kolme viimeistä ottelua kokonaisuutena ja mahdollisuutena kehittää peliä ennen kuin alkaa kauden tärkeät ratkaisuottelut. Toki valmistautuminen ja keskittyminen tehdään normaaliin tapaan ottelu kerrallaan ja viikolla kehitetään omaa pelaamista ja työstetään asioita, joita halutaan ottelupäivänä nähdä, kommentoi Lahtinen ennen KuPS-ottelua seuran sivuilla.

KuPS, joka nousi sarjaan täydentämään PK 35 Vantaan menettämää paikkaa, on osoittanut kyvykkyytensä pelata liigaa. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla neljä, vain neljän pisteen päässä mitalista. Ilveksessäkin valmentanut Ollipekka Ojala on saanut joukkueensa hyvään iskuun ja peli on kehittynyt koko kesän ajan.

Joukkue sai myös vahvistuksia, kun naisten A maajoukkueenkin vakiokasvo Katarina Naumanen liittyi joukkueen vahvuuteen. Myös Ilveksen valmentaja Lahtinen tietää KuPS:n vaarallisuuden.

- KuPS on meille erittäin hyvä haaste. Vastaan tulee hyvin organisoitu ja työteliäs joukkue, josta löytyy myös liigan ehdottomia tähtipelaajia, kuten Gentjana Rochi ja tuore hankinta Katarina Naumanen. He tuovat muutenkin laadukkaaseen joukkueeseen vielä erityistä yksilöosaamista. Varsinkin Rochi ylläpitää omalla osaamisellaan jatkuvaa uhkaa vastustajalle. Meille tamperelaisille tuttu valmentaja Ollipekka Ojala on tehnyt erittäin hyvää ja nousujohteista työtä talvesta saakka joukkueensa kanssa. On hienoa huomata miten perinteinen seura on lähtenyt satsaamaan myös naisten joukkueeseen.

Vaikka valmistautuminen ei ole täysin ideaali, Ilves on kuitenkin valmiina taistelemaan ja lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan tulevan vastustajansa.

- Tulevaan otteluun pääsemme valmistautumaan oikeastaan vain yksi ehjä harjoitus alla, mutta uskon että siitä huolimatta näemme jo lauantaina tiettyjä pelitavallisia asioita, joita olemme ensimmäisenä halunneet lähteä työstämään. Haluan myös nähdä kentällä alusta loppuun kaikkensa antavan ilvesjoukkueen, jossa jokainen on valmis tekemään joukkueen puolesta mitä tahansa ottelun voittaminen vaatii. Mitään ihmetemppuja ei tarvitse kenenkään esittää, riittää että tehdään perusasiat tarpeeksi laadukkaasti. Meillä on vielä erittäin paljon ulosmitattavaa potentiaalia tämän kauden esityksien osalta. Meidän valmentajien tehtävä on kaivaa se potentiaali pelaajista esille. Jos siinä onnistumme, tulos tulee varmasti olemaan hyvä meille.

KuPS matkustaa Tampereelle voitontahtoisin mielin ja tavoitteena on saavuttaa pelistä kolme sarjapistettä.

Naisten Liigan runkosarja on parhaillaan loppusuorallaan ja kuopiolaiset ovat tällä hetkellä hyvissä asemissa kuuden parhaan joukkueen joukossa. KuPS-pelaajat asettivat itse joukkueen tavoitteeksi ensin sarjapaikan säilyttämisen liigassa ja tämä tavoite alkaa pikkuhiljaa olla täyttymässä. Seuraavaksi tavoitteeksi asetettiin paikka yläloppusarjassa ja ajatuksia voidaankin vähitellen jo suunnata syksyn ratkaisupeleihin, kun liigan runkosarjaa on jäljellä enää kolme sarjakierrosta.

- Tärkeää on kuitenkin edetä peli kerrallaan. Joukkue on nyt kokonaisuudessaan koossa ja tällä rosterilla etenemme loppukauden koitoksia kohti. Olemme saaneet nyt hyviä treenejä alle ja olen tyytyväinen siihen tapaan, millä pelaajat päivittäin työskentelevät. Osan pelaajista kanssa pystymme harjoittelemaan täysin ammattimaisesti 6-8 kertaa viikossa. Meillä on käytössä hyvät harjoitteluolosuhteet, stadion ja Kunnonsali, jonka suuntaan lähtee kyllä iso kiitos siitä että me pystymme näinkin laadukkaasti toteuttamaan arkea, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kiittelee seuran sivuilla.

Uusi KuPS-joukkue on ottanut valtavia kehitysaskeleita eteenpäin tammikuun alusta alkaen ja tunnollinen työnteko on tuottanut entistäkin parempia tuloksia kuluneen puolen vuoden aikana. Harmilliset loukkaantumiset ovat verottaneet joukkueen rivejä, nyt joukkueeseen on saatu maajoukkuetason vahvistusta puolustaja Katarina Naumasen liityttyä mukaan. Naumanen pelasi jo viime viikonloppuna cupin pelissä Lappeenrannassa ja nyt hänen on määrä päästä pelaamaan ensimmäinen liigaottelu KuPS:n väreissä.

- Kata on nyt reilun viikon ollut mukana ja oli hyvä, että saimme hänet mukaan jo cupin peliin. Hän tuo mukanaan valtavasti johtajuutta ja vaatimustasoa joukkueen sisälle, tämä on mielestäni heti näkynyt positiivisesti kaikkien tekemisessä, Ojala iloitsee.

Kuopiolaiset ovat valmiita tiukkaan kamppailuun innokkaan kotijoukkueen kanssa.

- Moni oletti Ilveksen olevan tässä vaiheessa kautta korkeammalla sarjataulukossa. Heillä on laadukkaita pelaajia ja mm. Jenni Kantasen ja Roosa Tuomisen kanssa meidän pitää olla valmiina. He ovat suoraviivaisia hyökkääjiä, jotka janoavat maaleja. Ilves kaipaa pisteitä, joten kyllä me osataan valmistautua siihen että he tulevat varmasti peliin kovalla halulla. Ilves vaihtoi juuri päävalmentajaa ja tulemme saamaan vastaan varmasti erilaisen joukkueen kuin viimeisissä peleissä. He tulevat varmasti otteluun erilaisella intensiteetillä, joten meidän täytyy olla täysin valmiina alusta asti, Ojala muistuttaa.

La 10.8. kello 15.00 ONS-TiPS
Asetelmat ottelun ovat selvät kummankin joukkueen kannalta. Kotijoukkue ONS on sarjassa toiseksi viimeisenä ja tarvitsee kipeästi kotivoittoa pistepotin kasvattamiseksi. ONS on kauden aikana voittanut vain neljä ottelua. Viimeisin voitto tuli 13.7. Tammelan stadionilla, missä se otti komean vierasvoiton Ilveksestä. Tupsukorvat kaatuivat tuolloin maalein 2-4.

TiPS puolestaan kerää pisteitä kierroksesta toiseen. Vihreäsydämiset eivät ole kesätauolta palattuaan hävinneet vielä kertaakaan. Hankittuna on ensin katkera vierastasapeli FC Hongan kanssa, mutta sen jälkeen voitot IK Myranista, TPS:stä ja Ilveksestä. Viime viikonloppuna joukkue pelasi Naisten Suomen Cupin Superkierroksen pelin FC Hongan TBSM-joukkuetta vastaan. Peli ei ollut tikkurilalaisittain suurta ilotulitusta, mutta TiPS osoitti kykenevänsä vahvalla rutiinillaan hoitamaan otteluita myös huonompina päivinään. TiPS etenikin voitolla suoraan vuodenvaihteen jälkeen pelattavaan lohkovaiheeseen.

Su 11.8. kello 14.00 FC Honka-Åland United
Åland United matkustaa sarjakakkosen FC Hongan vieraaksi. Ottelussa on kovat panokset, sillä Honka on sarjassa toisena seitsemän pistettä HJK:ta perässä ja samanaikaisesti Åland United taistelee tiukasti ylemmän jatkosarjan paikasta ja tähyää samalla seitsemän pisteen päässä olevaa pronssisijaa.

Åland United sai maalihanojaan auki viime viikonlopun Suomen Cupin ottelussa ja myös kokoonpano on hieman viime viikonloppuista leveämpi. Paula Myllyoja on jättänyt joukkueen, mutta muun muassa Rosa Maria Herreros Ossorio sekä Sara Nordin ovat jälleen käytettävissä. Rebecca Björkvall onkin ainoa, joka ei ole käytettävissä sunnuntaina. Tuore hankinta Erin Yenney on mukana sunnuntaina ja hänen paperiasiansa toivotaan ratkeavan ennen peliä.

Iso positiivinen asia on, että Maryette Karring on pitkän poissaolon jälkeen jälleen mukana. Hän on harjoitellut täysipainoisesti joukkueen mukana ja odottaa innokkaana sunnuntain ottelua.

- On tietenkin tosi hauskaa vihdoin palata pitkän loukkaantumisen jälkeen. Odotan innolla jäljellä olevia otteluita ja toivon sekä uskon meidän pystyvän nousevan korkeammalle sarjataulukossa. Nyt kun olen tullut takaisin, tuon mukanani uutta energiaa ja hyviä jalkoja, kun muut ovat pelanneet koko kauden. Minun kauteni alkaa nyt. Sunnuntaina meillä on erittäin tärkeä ja kova ottelu. Honka on aina vaikea kotikentällään, mutta olemme pystyneet parantamaan peliämme edellisotteluissa ja jos jatkamme sitä, meillä on mahdollisuudet voittaa ja ottaa kolme pistettä, Karring toteaa Åland Unitedin sivuilla.