Takaisin
25.10.2021 klo 08.03

RoPS liigakarsintaan – MP säilytti sarjapaikkansa

Jaa:

Ⓒ Patric Westerlund

HJK Klubi 04 ja MuSa putosivat JIPPO:n tavoin Kakkoseen.

VPS – FF Jaro 0–1 (0–0)

Vieraiden Jeremiah Streng sai avausjakson parhaan paikan päästyään kokeilemaan hyvästä paikasta 13. minuutilla, mutta laukaus meni ohi takatolpan. Reilun tunnin pelin jälkeen isäntien Luqman Kassim veti lähietäisyydeltä vain hieman yli ja muutamaa minuuttia myöhemmin Vepsu oli osua kulmapotkusta: Jaro-puolustus ehti kuitenkin viime hetkellä väliin. 

Ykkösen mestaruuden jo varmistanut Vepsu painoi viimeisen 10-minuuttisen aikana kovaa päälle, ja 86. minuutilla Aleksi Pahkasalo oli lähellä upeaa osumaa, mutta Thomas Olsen venyi upeaan torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Tuomas Pöyhönen torjui Albin Björkskogin laukauksen komeasti, mutta seuranneessa kulmapotkussa Vepsu-kassari oli voimaton: Tyler Reid puski loppuhetkillä voittomaalin Jarolle.

Ruudun ottelukooste
Vierasjoukkueen raportti

RoPS – TPS 1–0 (1–0)

RoPS rakensi monta hyvää tekopaikkaa vasemman laitansa kautta, ja palkinto tuli lopulta 43. minuutilla: Jussi Niska keskitti ja Simo Roiha puski tärkeän avausmaalin. TPS sai toisella jaksolla paremman otteen pelistä, ja Kasper Hämäläinen oli 69. minuutilla hyvin lähellä tasoitusta. 83. minuutilla Joakim Latonen puolestaan kokeili kauempaa, mutta Miikka Mujunen torjui komeasti. RoPS kesti lopulta päätösvihellykseen asti ja eteni voitolla liigakarsintaan.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

MP – JIPPO 2–0 (1–0)

Kotijoukkueen Topi Keskinen pääsi hyvään paikkaan jo alkuminuuteilla, mutta Jirko Sorsa torjui nuorukaisen yrityksen ja Samson Ebuka sijoitti hetkeä myöhemmin ohi maalin. Keskinen kokeili laukaustaan jälleen 19. minuutilla, jolloin pallo osui tolppaan. Pari minuuttia myöhemmin Keskinen laukoi lähietäisyydeltä ohi. Mikkeliläisten yritys palkittiin viimein 37. minuutilla, kun Sorsa ei onnistunut koppaamaan Jonathan Dunyinin keskitystä, ja Ebuka vei isännät johtoon. 

Arjan Goljahanpoor oli puskea isännät kahden maalin karkumatkalle heti toisen jakson alkajaisiksi, mutta Sorsa onnistui kurottamaan palloon. Vain hetkeä myöhemmin Goljahanpoor onnistui viimeistelyssään Aatu Mannisen syötön jälkeen. Jonne Uronen sai olla MP-maalilla varsin rauhassa lukuun ottamatta Joona Hiltusen kahta vaarallista keskitystä. Keskinen osui vielä 71. minuutilla uudestaan tolppaan, mutta kaksi maalia riitti MP:lle voittoon sekä sarjapaikan säilyttämiseen.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

MuSa – HJK Klubi 04 0–3 (0–1)

Vieraiden Elmo Henriksson otti heti alkuminuuteilla tärkeän kopin porilaisten päästyä puskemaan vaarallisesti kulmapotkusta. Muutamaa minuuttia myöhemmin maalivahti venyi jälleen hyvään torjuntaan, kun Juho Montola haki avausmaalia. Vierasjoukkue siirtyi johtoon ensimmäisestä todellisesta tekopaikastaan, kun Saku Heiskanen vapautti Samuel Anini Juniorin hyvään vetopaikkaan ja tämä viimeisteli tyylikkäästi. Juuri ennen taukoa Fareed Sadat pääsi laukomaan vaarallisesti: Henriksson oli jälleen pallon tiellä.

Toisen puolikkaan alussa pallo kävi sivuvapaapotkun jälkeen 04:n tolpassa ja reilun tunnin pelin jälkeen saman maalin ylärimassa. Helsinkiläiset onnistuivat tuplaamaan johtonsa 74. minuutilla Marcello Beukerin mainiolla laukauksella. Viisi minuuttia myöhemmin Heiskanen osui vapaapotkusta ylärimaan: tilanne jatkui ja pallo pelattiin lopulta Henrikssonille, joka vapautti pitkällä avauksella Kalle Walliuksen läpi. Wallius viimeisteli loppulukemat tyylikkäällä nostollaan. 

Ruudun ottelukooste
Vierasjoukkueen raportti

PK-35 – KPV 2–0 (1–0)

KPV-tähti Kristian Andersen haki ottelun alussa yläkulmaa vapaapotkusta, mutta Joni Niemi torjui upeasti, ja Pietro Kytölaakso ei onnistunut sijoittamaan paluupalloa maaliin. Jakson puolivälissä Otto-Pekka Jurvainen antoi vaarallisen kulmapotkun: kukaan isäntien pelaajista ei kuitenkaan saanut ohjattua palloa maaliin. 35. minuutilla Jonathan Muzinga pääsi kokeilemaan pienestä kulmasta ja onnistui viemään Pallokerhon johtoon. Avausjakson loppuhetkillä kotijoukkue sai pari hyvää paikkaa, mutta Sergey Lazarev piti huolta, että lukemat pysyivät 1-0:ssa.

PK-35 onnistui maalinteossa heti toisen jakson alussa. Muzinga syötti takaviistoon Eetu Purolle, joka viimeisteli taidokkaasti. Santeri Mäkinen osui hetkeä myöhemmin PK-35:n ylärimaan. Jurvainen ja Daniel Rantanen hätyyttelivät vielä hyvillä laukauksillaan KPV:n maalia, mutta lisäosumia ei nähty. 

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti

EIF – IF Gnistan 2–0 (1–0)

Puolen tunnin kohdalla EIF:n André Österholm pääsi läpi, mutta ruotsalaisen laukaus kilpistyi Gnistan-maalin tolppaan. Isännät pääsivät lopulta tauolle johdossa, kun Stanislav Efimov laukoi avausmaalin Valdrin Rashican hyvästä esityöstä. 56. minuutilla Rashica laukoi kohti alakulmaa: Otso Linnas venyi kuitenkin hyvään pelastukseen, ja seuranneesta kulmapotkusta Efimov veti hieman yli maalin.

EIF sai rakennettua viimeisen puolituntisen aikana paljon maalipaikkoja ja osui lopulta, kun Linnas torjui Akseli Ollilan yrityksen eteensä ja Olli Jakonen oli paluupallossa kärppänä paikalla. Linnas otti vielä maalin jälkeen mainiot torjunnat Riku Selanderin ja Ollilan päästyä yrittämään.

Ruudun ottelukooste
Vierasjoukkueen raportti