RoPS kaatoi AC Oulun niukasti

Rovaniemen Palloseura oli harjoitusottelussa vahvempi lukemin 2-1. AC Oulun ainokaisen iski Driton Shala rangaistuspotkusta.

AC Oulun avauskokoonpano ottelussa oli Tommi Lindholm, Konstantin Belov, Lassi Nurmos, Alexander Jibrin, Fugo Segawa, David Ramadingaye, Jere Aallikko, Joni Korhonen, Aapo Heikkilä, Alvarado Morin ja Loorents Hertsi. Tällä miehistöllä mentiin ensimmäinen puoliaika.

Ottelu alkoi RoPS:n hyvällä jaksolla, sillä se jaksoi prässätä korkealta ja kovaa. AC Oulu haki tilaa maltilla, ja onnistui muutaman kerran purkamaan prässin näyttävillä syöttöketjuilla - näin ollen peli tasoittui nopeasti. Maalipaikoilla ei koko ottelussa juuri mässäilty - puolittaisia tilanteita oli molemmissa päädyissä, mutta avausosuma nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen. RoPS:n Tomas Kristoffersson laukoi matalan vaparin noin 25 metristä hieman helpon oloisesta Tommi Lindholmin taakse.

AC Oulu sai mahdollisuuden tasoitukseen rankkarista, kun Joni Korhosen vapaapotku osui rovaniemeläispuolustajan käteen - Antonio Reguero nollasi kuitenkin Morinin yrityksen. Ottelua oli takana 42 minuuttia.

Toiselle jaksolle AC Oulu suoritti useita vaihtoja ja kentällä nähtiin Juhani Pennanen, Lassi Pentti, Samuli Leppälä, Eri Zuna, Felix Orishani, Aleksi Gullsten, Pekka Welling, Samuel Kurttila ja Driton Shala. Useista muutoksista huolimatta, peli pyöri hyvin ja etenkin Gullsten oli laidallaan vaarallinen - rohkeat haastot ja ajot keskustaan toivat hyviä laukaisupaikkoja, mutta Reguero torjui yritykset.

AC Oulu tuli tasoihin 79. minuutilla, kun Reguero rikkoi vastaantulossa Orishania - tällä kertaa rankkaria astui laukomaan Driton Shala, joka onnistui. Tästä vain minuuttia ja RoPS otti johtoaseman takaisin - maalin viimeisteli turhan vapaaksi maalille jäänyt Aleksandr Kokko. Ottelun lopussa nähtiin vielä ikävä tapahtuma, kun viime kaudelle Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Reguero loukkasi polvensa. Hän tuli rohkeasti ulos maaliltaan ja hyppypotkun alastulossa jalka vääntyi ilkeän näköisesti. Toivottavasti tilanteesta selvitään säikähdyksellä.

Huoltotoimenpiteiden jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi ja näin ollen RoPS lähti kotimatkalle 2-1-voiton turvin.

- Tietysti tappioon ei voi olla tyytyväinen, vaikkakin vastassa oli erittäin hyvä joukkue. Tyytyväinen olen kuitenkin pelin tasoon ja meidän tekemiseen. Pystyimme suorittamaan niitä asioita, joita olemme tässä alkuvuoden aikana harjoitelleet ja kaikki olivat todella hyvällä asenteella liikkeellä. Tärkeää oli saada jaettua minuutteja tasaisesti ja informaatiota pelaajista. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo oululaisten sivuilla.