Takaisin
7.10.2021 klo 23.30

Roope Riski: ”Hienoa, että myös kotimaisesta sarjasta tämän ikäinen pelaaja voi vielä päästä tänne”

Jaa:

Elokuussa 30-vuotissyntymäpäiviään juhlinut Roope Riski jahtaa Veikkausliigan mestaruutta HJK:n kanssa ja iloitsee mahdollisuudestaan maajoukkueessa.

Edellisen kerran Huuhkajien pelipaidan ylleen EM-kisoihin valmistavassa Ruotsi-ottelussa toukokuun lopulla pukenut Roope Riski nousi maajoukkueen mukaan takaportin kautta, kun osuman korvaansa saanut Marcus Forss joutui jäämään sivuun.

Riskin kohdalla maajoukkuekutsu ei tullut yllätyksenä, sillä Maskun Palloseuran kasvatti on ollut kuluvalla kaudella vahvassa vireessä. Kauden 38 ottelussa Riski on iskenyt kaikkiaan komeat 18 maalia ja kerännyt päälle 9 maalisyöttöä. Maaleista peräti yhdeksän on syntynyt europeleissä.

- Olen päässyt pelaamaan paljon ja olen pysynyt kunnossa ja päässyt tekemään maaleja. Totta kai Veikkausliigassa ei ole niin paljoa maaleja tullut, mutta sitten Suomen Cupissa ja europeleissä on tullut paljon maaleja, Riski sanoo.

Kauden loppuhuipennus edessä

HJK:n osalta kausi on sujunut vaihtelevasti. Vahvasti Veikkausliigan aloittanut joukkue raivasi tiensä hienosti UEFA:n uuden Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Ensimmäiset kaksi ottelua Konferenssiliigassa ovat tuoneet helsinkiläisten tilille 0–2 tappion kotikentällä LASK Linzille sekä komean 2–4 vierasvoiton armenialaisesta Alashkertistä.

- Kausi on ollut tietysti siinä mielessä hyvä, että pääsimme Konferenssiliigan lohkovaiheeseen ja pääsimme pelaamaan isoja seuroja vastaan Euroopassa, mikä on ollut hieno ja opettavainen kokemus meille, Riski tunnelmoi.

Veikkausliigassa HJK:n viimeaikainen vire ei kuitenkaan ole ollut paras mahdollinen, sillä edellisestä kuudesta sarjaottelusta saldona on yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Vaikeampi jakso on pudottanut helsinkiläiset sarjassa takaa-ajajaksi, kolme pistettä sarjakärki KuPS:n taakse. Molemmilla joukkueilla on jäljellä vielä neljä ottelua ja sarja huipentuu joukkueiden keskinäiseen kohtaamiseen, joka pelataan 31. lokakuuta Kuopiossa.

-  Viime aikoina vire on ollut totta kai heikko, mutta luottoa löytyy vielä ja mestaruustaistelussa ollaan mukana ja loppuun asti vedetään täysillä aivan varmasti, Riski toteaa painokkaasti.

Turvallista kentällä ja sen ulkopuolella

Syyskuussa kaksivuotisen jatkosopimuksen HJK:n kanssa tehnyt Riski siirtyi seuraan tammikuussa 2020. Ennen paluuta kotimaan kentille hyökkääjä ehti tekemään pitkän kierroksen ulkomailla, jonka aikana tutuiksi tulivat niin Italian, Itävallan, Kreikan, Saksan kuin Norjankin sarjat. Välissä myös vuoden 2015 veikkausliigamestaruutta SJK:n paidassa juhlinut hyökkääjä kertoo kotiutuneensa mainiosti Helsinkiin.

- Todella hyvin olen viihtynyt HJK:ssa ja aika seurassa on vastannut odotuksia. Pääsee pelaamaan Suomen suurimmassa seurassa isolla näyttämöllä ja nyt vielä nuo europelit. Niitä meillä ei viime kaudella ollut, mutta ne olivat tavoitteena ja tiesin, että jossain vaiheessa niitä tulee. Ne ovat olleet iso piristysruiske omalle uralle, että on päässyt vielä tämänkin ikäisenä kokemaan tuollaisia uusia hienoja pelejä, Riski sanoo.

HJK:ssa Riski pääsee hyökkäämään tutun tutkaparin kanssa, sillä myös hänen kaksi vuotta vanhempi isoveli Riku edustaa seuraa.

- Varmasti myös ne vaikuttavat, että oma veli pelaa täällä ja tyttöystävä asuu Helsingissä. Elämä myös futiksen ulkopuolella on tuttua ja turvallista täällä, niin se on auttanut tähän sopeutumiseen ja toivottavasti nyt uuden sopimuksen myötä saan vielä pelata täällä muutaman vuoden. Ja toivottavasti vielä sitten jatkossakin, jos jalka vielä kulkee, Riski toteaa hymyn saattelemana.

Vaikka oman veljen kanssa pelaaminen onkin helpottanut sopeutumista seuraan, on löytyy tilanteen suurin hyötyjä Riskin mukaan muualta perheen sisältä.

- Ei sitä kuitenkaan loppupeleissä tule hirveästi ajateltua, hän on yksi joukkuekaveri muiden joukossa. Mutta tietysti se on iso juttu meidän äidillemme, että hän näkee molemmat pojat samassa joukkueessa. Ei tarvitse seurata niin paljoa eri joukkueiden juttuja, kun yhdessä pelissä näkee molemmat pojat kentällä, Riski pohtii.

Maajoukkuekutsuista virtaa arkeen

Huuhkajien kokoonpano koostuu pääsääntöisesti ulkomailla pelaavista pelaajista, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Viime vuosien aikana muun muassa Ilmari Niskanen, Urho Nissilä, Daniel O’Shaughnessy ja Nikolai Alho ovat ponnistaneet Veikkausliigasta mukaan Huuhkajiin. Riskin mukaan kotimaisesta pääsarjasta maajoukkueeseen nouseminen lähettää selkeän ja tärkeän viestin muille veikkausliigapelaajille.

- Hienoa, että myös kotimaisesta sarjasta tämän ikäinen pelaaja voi vielä päästä tänne mukaan. Se on varmasti muillekin veikkausliigapelaajille sellainen asia, että he voivat katsoa, että ”toi on mahdollista” ja uskoa siihen, Riski sanoo.

Esimerkin ja uskon lisäksi maajoukkuekutsut tuovat Riskin mukaan lisävirtaa myös arkeen seurajoukkueessa.

- Totta kai maajoukkuekutsut tuovat itseluottamusta lisää ja se myös todistaa itselleni sitä, että olen tehnyt oikeita asioita. Se tuo fiiliksen, että haluaa jatkossakin tehdä asioita hyvin, että pääsee tänne, Riski lopettaa.

Huuhkajien lauantain Ukraina-otteluun on myyty jo lähes 28 000 lippua. Vielä ehdit hankkia omasi TÄSTÄ >>