Takaisin
22.3.2021 klo 21.22

Robin Lod: ”Minulla on luottavainen fiilis”

Jaa:

Huuhkajien laituri nauttii jalkapallosta Minnesotassa ja kertoo kehittyneensä maalintekijänä. 

Robin Lod pääsee keskiviikkona palaamaan pitkän tauon jälkeen tositoimiin, kun Huuhkajat kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan Olympiastadionilla MM-karsintojen avausottelussa. Lodin ja Minnesota United FC:n kausi päättyi joulukuussa. Uuteen kauteen valmistautuminen on sujunut kovan työn merkeissä. 

- Olen hyvässä kunnossa. Onneksi on päästy jo pre-seasonille mukaan ja olen päässyt hyvään fyysiseen kuntoon. Sen puolesta ei pitäisi olla mitään ongelmia, 27-vuotias Huuhkaja-pelaaja kertoi maanantaina Bolt Arenalla ennen Huuhkajien harjoituksia. 

Minnesota esitti viime kaudella vahvoja otteita Major League Soccerissa, mutta joukkueen tie katkesi sarjan välierissä dramaattisella tavalla. Seattle Sounders iski voittomaalin ”Loonsin” verkkoon ajassa 90+3.

- Se oli kova paikka. Varsinkin se tapa, millä hävisimme. Viimeisille minuuteille saakka johdimme ja sitten kaveri tuli lopussa tasoihin ja ohi. Kyllä se iso pettymys oli, mutta toisaalta antoi myös uskoa tulevaan. Tänä vuonna haluamme menestyä paremmin ja se tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi voittaa jotain.

”Itselle se pelityyli sopii hyvin”

Lod vakiinnuttanut itsensä yhdeksi seurajoukkueensa tärkeimmistä pelaajista.  Monipuolinen ”Röbä” on pelannut Adrian Heathin alaisuudessa lähes kaikilla hyökkäyspään pelipaikoilla. Hän nauttii sarjan nopeasta ja hyökkäyspainotteisesta pelistä.  

- Isoin ero on ehkä se, että jenkeissä ollaan tosi urheilullisia. Taktinen puoli ei ole ihan niin kehittynyt kuin Euroopassa. Itselle se pelityyli sopii hyvin. Se on hyökkäysvoittoista ja mennään päästä päähän. Siellä on kiva pelata. Sanoisin, että oikea laita on se pelipaikka, joka sopii minulle parhaiten, Suurmetsän Urheilijoiden ja HJK:n kasvatti sanoo.

Lod iski viime kaudella 26:ssa ottelussa 10 maalia. Onko maajoukkueessa maalien syöttäjäksi profiloitunut laituri muuttumassa enemmän maalintekijäksi?

- Ehkä minusta on tullut vähän itsekkäämpi ja aggressiivisempi tuohon maalintekoon. Ennen tykkäsin enemmän syötellä niitä maaleja, mutta nyt on tullut sellainen ominaisuus, että haluan itsekin tehdä niitä maaleja enemmän. 

Minnesotaa ei tunneta varsinaisena jalkapallokaupunkina, mutta Lod kehuu kotikenttänsä tunnelmaa.

- Se on kehittynyt tosi paljon. Ensimmäisenä vuotena, kun sinne menin, stadionilla oli sairaan hyvä tunnelma. Pelit on aina loppuunmyytyjä, kyllä se kehittyy kovasti.

Loppuunmyytyjen otteluiden paluuta joudutaan odottamaan vielä niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin. Koronaviruspandemia otetaan Minnesota United FC:ssä vakavasti.

- Aika paljon kaiken näköisiä säädöksiä on. Istumapaikat on mennyt uusiksi, jotta kaikilla olisi enemmän tilaa. Meillä on maskipakko ja meitä testataan joka toinen päivä. 

”Kaikki lähtevät samasta pistemäärästä”

Minnesota sai tammikuussa lisää suomalaisväriä, kun Huuhkajien Jukka Raitala siirtyi seuraan. MLS-pelaajien matkustaminen Atlantin yli maaotteluihin ei ole helppoa, mutta perillä odottava joukkue ja huono huumori on Lodin mukaan sen arvoista.

- Onhan se rankempaa matkustaa sieltä kuin jostain lähempää. Mutta aina kun tänne maajoukkueeseen pääsee, on se henkisesti kivaa päästä näkemään kavereita. Pääsee siitä arjesta vähän eroon. Ja tietysti pääsee heittämään surkeaa vitsiä (Juha) Pirisen kanssa.

41 A-maaottelua vyölleen kerännyt Lod oli viime vuonna pitkään sivussa Huuhkajista koronaviruksen aiheuttamien matkustushaasteiden johdosta. Paluu marraskuussa oli vakuuttava – voittomaali Bulgariaa vastaan ja upea syöttö Teemu Pukin maaliin Walesin vieraana. 

Huuhkajien hyökkäyspeli tulee tarvitsemaan taiturin panosta taas keskiviikkona, kun vastaan asettuu kivenkova Bosnia ja Hertsegovina. 

- Se on ensimmäinen karsintamatsi, kaikki lähtevät samasta pistemäärästä. Se tulee olemaan kova matsi, mutta minulla on luottavainen fiilis, Lod päättää.

MM-karsintojen avausottelu Suomi- Bosnia ja Hertsegovina käynnistyy Olympiastadionilla keskiviikkona 24.3. klo 21:45. 

Kannusta Huuhkajia kotona ja katso ottelu suorana Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan tai ilmaisen Viafree-palvelun kautta!