Takaisin
11.7.2020 klo 09.45

Robert Taylor: ”Pitää arvostaa sitä, että vastuuta tulee”

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Huuhkajien ja Brann Bergenin keskikenttäpelaaja Robert Taylor on vakiinnuttanut paikkansa Brannin avauskokoonpanossa Norjan Elitserienissä.

Brannin kausi on alkanut hieman ailahtelevasti, mutta Taylor ei ole huolissaan, vaikka edellisellä kierroksella joukkue kokikin 0-5-vierastappion Bodo/Glimtiä vastaan.

- Jokaiselle jengille tulee noita pelejä kauden mittaan, sitä on turha sen enempää miettiä. Peli oli oikeastaan ohi jo 20 minuutin jälkeen.

Taylor on nakuttanut lähes täysiä ysikymppisiä koko alkukauden ja on silmin nähden tyytyväinen asioiden nykytilaan.

- Toki tehoja voisi aina olla enemmän, mutta en jaksa siitä stressata. Viihdyn erinomaisesti Bergenissä, sillä täällä on todella vahva kannattajakulttuuri. Niin se taitaa olla, että siellä missä pääsee pelaamaan, niin siellä myös muu elämä sujuu, Taylor pohtii.

Ruotsin tavoin Norjassa pelataan todellisia härkäviikkoja pitkälle elokuulle.

- Yritetään ottaa menetetyt kierrokset aika kovaa vauhtia kiinni. Sellaisella keskiviikko-sunnuntai-keskiviikko-rytmillä tässä on vedetty. Nyt oli onneksi vajaan viikon tauko, että saatiin vähän levättyäkin, Taylor kertoo.

Kauden tavoitteista Taylor tai Brann ei ota paineita.

- Brann on niin suuri seura Norjassa, että lähtökohta on aina se, että ollaan vähintään kolmen joukossa. Se on oikeastaan jonkinlainen perusasetus täällä, joten siksi sen tarkempia tavoitteita on turha asettaa. Brannissa taistellaan aina europaikoista, se on tullut itsellenikin selväksi, Taylor kertoo.

”Täällä saa olla korkeintaan 200 kotifania pelissä”

Koronatilanne Norjassa on Taylorin mukaan ollut samanlainen kuin Suomessa.

- Samanlaisia rajoituksia täälläkin on ollut, Norja ja Suomi taitavat toimia aika lailla samalla tavalla tämän tilanteen kanssa.

Suomalaisten futisfanit ovat silti ainakin etulyöntiasemassa norjalaisiin kollegoihinsa nähden.

- Täällä saa ottaa vain 200 kotikannattajaa peliin, ja sillä mennään luultavasti syyskuuhun saakka. Koska porukkaa ei katsomoissa juurikaan ole, niin kyllähän se vaikuttaa adrenaliinitasoihin, Taylor myöntää.

- Se on sääli, sillä koko Bergenin kaupunki on aivan hulluna futikseen. Meillä on normaalisti yli 10000 katsojan keskiarvo matseissa, joten kyllähän ero on iso.

Kasvanut vastuu ja jalkapalloystävällinen ympäristö eivät ole kaikille itsestään selvyyksiä.

- Pitää muistaa arvostaa sitä, mitä tällä hetkellä on, asiat ovat nyt hyvällä mallilla, Taylor päättää.

Brann pelaa seuraavan sarjaottelunsa sunnuntaina 12.7., kun vierailulle saapuu Sandefjord Fotball.