Takaisin
7.5.2021 klo 15.00

Risto-Matti Toivonen liittyy Pikkuhuuhkajien valmennustiimiin

Jaa:

Ⓒ HIFK

Uusi fysiikkavalmentaja on ensi kertaa joukkueen mukana muutaman viikon päästä alkavalla maajoukkueleirillä.

Risto-Matti Toivonen täydentää alle 21-vuotiaiden (2000 ja myöhemmin syntyneet) maajoukkueen valmennustiimiä. Toivonen, 31, on työskennellyt viime vuosina eri jalkapalloseuroissa, ja tällä hetkellä hän toimii HIFK:n edustusjoukkueen fysiikkavalmentajana.

Toivonen tapasi eilen torstaina päävalmentaja Juha Malisen sekä Palloliiton fyysisen valmennuksen asiantuntija Joni Ruuskasen, joka työskentelee myös miesten A-maajoukkueessa.

– Juhan ja Jonin tapaamisesta jäi todella positiiviset fiilikset, ja olen tosi innoissani siitä, että pääsen mukaan joukkueeseen. Lasse (Lagerblom) oli mukana jo valmiiksi – hän keskittyy jatkossa fysioterapiaan ja minä olen fysiikkavalmennukseen, Toivonen avaa.

– Työhöni kuuluu verryttelyjen ja aktivointien lisäksi Polar-datan sekä kuormituksen seuraaminen ja raportointi seuroille. Myös oheisharjoittelu, kuten kuntosalilla käyminen, on vastuullani. Autan toki myös Lassea tarvittaessa.

Toivonen tapaa Pikkuhuuhkajien pelaajia sekä lopun valmennustiimin toukokuun lopulla, kun joukkue kokoontuu Eerikkilässä. Lyhyen leirin jälkeen matka jatkuu Ruotsiin ja Slovakiaan, jossa Suomi pelaa vuoden ensimmäiset maaottelunsa. Maaotteluista tiedotetaan tarkemmin mahdollisimman pian.

– Kävimme leirin rungon läpi, ja uskon, että se tulee olemaan pääasiassa tutustumista joukkueen toimintaan. Minulla on paljon ideoita, joita haluan tuoda Pikkuhuuhkajiin, mutta pitää katsoa, kuinka paljon niitä ehtii käydä läpi ensimmäisellä leirillä.

Päävalmentaja Malinen on tyytyväinen, kun Toivonen saatiin kiinnitettyä mukaan ryhmään. Ruuskanen oli suositellut Toivosta ensimmäisenä, ja kun HIFK:n Joaquín Gómezilla ja sekä Huuhkajissa että HIFK:ssa työskentelevällä Antti Niemellä oli vain hyvää sanottavaa miehestä, olivat suositukset kunnossa.

– Hän on jalkapallotaustan omaava nuori, alastaan erittäin kiinnostunut ja eteenpäin pyrkivä kaveri. Kaikin puolin hyvä lisä meille. Olen saanut hänestä paljon positiivisia viestejä, ja nyt tarjoamme tällaisen mahdollisuuden, Malinen sanoo.

– Maajoukkueen tapahtumat ovat hyvin intensiivisiä, ja haluamme tehdä kaikki asiat mahdollisimman hyvin. Risto ja Lasse pystyvät yhdessä varmistamaan, että kaikki pienimmätkin yksityiskohdat pystyään hoitaa kontrolloidusti.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakka alkaa syyskuussa Virossa. Viron lisäksi samassa lohkossa pelaavat Kroatia, Norja, Itävalta sekä Azerbaidzhan. Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan lopputurnaukseen pääsee suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022. Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.