Ria Öling ja Olga Ahtinen Brøndbyn cup-mestaruuden avainpelaajia

Olga Ahtinen ja Ria Öling olivat viikonloppuna isossa roolissa iskemällä kaikki ottelun maalit, kun Brøndby voitti Tanskan cupin.

Brøndby sinetöi Tanskan naisten cup-mestaruuden kaatamalla finaalissa KoldingQ:n puhtaasti 3-0 ja ratkaisu oli vahvasti suomalaisväritteinen. Olga Ahtinen löi alkutahdit viemällä Brøndbyn johtoon 18. peliminuutilla. Ria Öling puolestaan aloitti vaihdossa, mutta käsky kentälle kävi jo 28. minuutilla ja vain kolme minuuttia myöhemmin Öling tuplasi Brøndbyn johdon. Lopullinen niitti tuli pian tauon jälkeen, kun Öling iski ottelun toisen osumansa ja loppunumerot 3-0.

Italiassa taisto Serie A:n mestaruudesta käy kuumana. Sanni Franssi iski Juventuksen ensimmäisen osuman, kun joukkue voitti Zaccarian 2-1. Franssi pelasi 70 minuuttia ja maali oli hänelle kauden kymmenes liigassa. Tuija Hyyrynen oli vaihdossa. Nora Heroum pelasi viimeiset minuutit, kun Brescia voitti Res Roman 3-0. Juventus ja Brescia johtavat sarjaa tasapistein, kun jäljellä on kaksi kierrosta. Kaksikko kohtaa toisensa huomenna keskiviikkona Italian cupin puolivälierissä.

Lillestrømin vahva meno jatkui jälleen sunnuntaina Norjassa, kun joukkue voitti vieraissa Kolbotnin 5-0. Anna Westerlund pelasi koko ottelun, Juliette Kemppi vaihdettiin kentälle noin tunnin pelin kohdalla. Tinja-Riikka Korpela torjui Vålerengan maalilla, kun VIF otti niin ikään vakuuttavan 5-0-voiton Stabækista. Siiri Välimaan Grand Bodø kärsi Røalle 1-4-tappion.

Tsekeissä Tia Hälisen Sparta Praha voitti Slavia Prahan 2-1. Suomalaislaituri vaihdettiin kentälle viimeisillä minuuteilla. Vuonna 2000 syntynyt maalivahti Katriina Talaslahti oli ensimmäistä kertaa Bayern Münchenin vaihtopenkillä Saksan Bundesliigassa, kun joukkue voitti Duisburgin 3-1-lukemin. Bayern on sarjassa toisena.

Ruotsissa Emma Koivisto urakoi täydet minuutit ja Adelina Engman ensimmäisen puoliajan, kun Kopparbergs/Göteborg voitti Limhamn Bunkeflon 3-1. Eveliina Parikka pelasi vieraiden riveissä reilun tunnin. Kreeta-Liisa Yli-Säntti oli vaihdossa.

Linda Sällström pelasi täydet minuutit, kun Vittsjö hävisi Kalmarille 0-1. Emmi Alanen on tehnyt paluun loukkaantumisen jälkeen. Hänet vaihdettiin kentälle 58. minuutilla. Wilma Sjöholm oli vaihdossa, kun Djurgården kärsi Piteålle 0-2-tappion. Julia Tunturi pelasi 76 minuuttia, kun Eskilstuna kärsi vieraissa Rosengårdille peräti 0-9-tappion.

Katarina Naumanen ja Vilma Hakala onnistuivat maalinteossa Naisten Liigassa, kun HJK voitti JyPK:n 4-0. Lue lisää kotimaisen pääsarjan lauantain kierroksesta täältä.

Helmarit jatkaa MM-karsintoja 8. kesäkuuta Helsingissä Itävaltaa vastaan.