Takaisin
26.5.2016 klo 19.31

Respect-palkinto Stig Nygårdille

Jaa:

Palloliitto järjesti torstaina 26.5. ensimmäistä kertaa Respect Ball –tapahtuman, jonka yhteydessä palkittiin jalkapallon parissa ansioituneita toimijoita. 

Lukas Hradecky vuoden pelaaja

Respect Ball –tapahtuma täydentää jo perinteeksi muodostunutta kotimaisen jalkapallokauden päätteeksi järjestettävää Captain’s Ball –gaalaa. Osa vuoden aikana palkittavista saavat kunnianosoituksensa nyt Respect Ballin yhteydessä.
 
Respect-palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Palkinto myönnetään pitkäjänteisestä työstä jalkapalloperheessä Respect -hengen ja -arvomaailman ollessa ohjaamassa toimintaa. Tämän kevään Respect -palkinnon saaja Stig Nygård on tehnyt moninaista työtä jalkapallon eteen niin paikallisesti kuin kansallisesti. Laajasti pidetty ja kunnioitettu jalkapallovaikuttaja on ollut mukana monessa ruohonjuuritason projektissa, mutta myös suuremmissa linjoissa liittohallituksen jäsenenä ja piirinsä puheenjohtajana, viimeisimpänä esimerkkinä Vaasan stadionhanke.
 
 
Respect Ballin myötä miesten Vuoden pelaajan palkitsemisessa siirryttiin uuteen rytmiin ja Vuoden pelaaja palkittiin jo nyt. Tittelin vei nimiinsä ensimmäistä kertaa Lukas Hradecky.
 
Vuoden pelaajana palkittu Hradeckyn osalta useamman ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen tuli viimein siirto todella isoon sarjaan, yhteen maailman suurimmista. Vuoden pelaajan, joka on myös Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahti, torjunnat olivat suurin yksittäinen syy siihen, että Eintracht Frankfurt säilytti sarjapaikkansa. Hradecky mainitaan nyt yhtenä Saksan kivikovan Bundesliigan parhaista maalivahdeista ja on kunniaksi hienolle suomalaisella jalkapallomaalivahtiperinteelle.
 
Gaalassa nimettiin uutena jäsenenä jalkapallon Hall of Fameen pitkäaikainen ahvenanmaalainen jalkapallovaikuttaja, entinen kansainvälinen erotuomari Anders Mattsson. Naisten A-maajoukkueen kunniakerhoon Helmiin kutsuttiin uutena jäsenenä kahdesti naisten Vuoden pelaajana palkittu ja 37 A-maaottelua urallaan pelannut Hanna Ekström. Gaalassa palkittiin myös ansiomerkkisääntöjen mukaisesti tietyn pisterajan ylittäneitä miesten maajoukkuepelaajia ja taustahenkilöitä.
 
Respect-gaalassa palkitut:
 
Respect-palkinto: Stig Nygård
 
Piirien Respect-maininnat:
Aulis Koivula (Helsinki)
Seppo Kurikka (Itä-Suomi)
Matti Tiihonen (Kaakkois-Suomi)
Håkan Vikström (Keski-Pohjanmaa)
Pekka Luhtanen (Keski-Suomi)
Mira Pyhälä (Pohkois-Suomi)
Tapio Yli-Karro (Satakunta)
Risto Hannula (Tampere)
Mikko Seppälä, Seppo Seppälä ja Ville Törnqvist (Turku)
Pekka Utriainen (Vaasa)
Leena Ståhl (Uusimaa)
Linnea Johansson (Åland)
 
Vuoden pelaaja, miehet: Lukas Hradecky
 
Hall of Fame: Anders Mattsson
 
Helmi: Hanna Ekström
 
Miesten maajoukkueen palkitut:
100 pistettä:
Roman Eremenko
Mikael Forssell
Mika Väyrynen
75 pistettä:
Kasper Hämäläinen
Paavo Leiramo
Niklas Moisander
50 pistettä:
Markus Halsti
Perparim Hetemaj
Joel Pohjanpalo
Alexander Ring
Mikko Sumusalo