Takaisin
31.12.2017 klo 14.59

Rebecca Björkvall palaa Åland Unitediin

Jaa:

Yksi Åland Unitedin alkuperäisjäsenistä Rebecca Björkvall tekee paluun joukkueeseen. 

Björkvall oli perustamassa joukkuetta ja mukana kaudella 2005, kun Åland United pelasi pääsarjassa. Vuonna 1990 syntynyt IFK Mariehamnin kasvatti pelasi jo teini-iässä Ykköstä Lemlands IF:ssä, josta tuli yksi Åland Unitedin perustajaseuroista. Björkvall oli mukana Åland Unitedin ensimmäiset vuodet pääsarjatasolla ja vuonna 2009 hän siirtyi USA:n yliopistoon pelaamaan ja opiskelemaan. Vuosien 2010 ja 2011 kesinä hän palasi vahvistamaan Åland Unitedia liigaan muutamiksi kuukauksiksi. Björkvall on pelannut yhteensä 66 ottelua Naisten Liigassa ja tehnyt 14 maalia.

USA:ssa Björkvall pelasi yliopistojalkapalloa vuoteen 2016 saakka. Kesällä 2017 hän palasi Ahvenanmaalle pääasiassa siviiliura mielessään, mutta jalkapallo ei koskaan lähde ihmisestä ja hän laukoi syksyllä maaleja IFK Mariehamnin paidassa. Nyt olosuhteet ovat antaneet hänelle mahdollisuuden tehdä sopimus Åland Unitedin kanssa kaudesta 2018. Lähtiessään maailmalle, hän oli nuori ja aggresiivinen pelaaja, joka oli päässyt maistamaan alle 19-vuotiaiden maaotteluita ja pelannut myös Ahvenanmaan maajoukkueessa. Nyt hän on kokenut nainen, joka antaa Åland Unitedille puolustukseen vakautta.

Björkvall itse on innoissaan paluustaan.

- Tuntuu siltä ettei jalkapalloa voi lopettaa ihan tuosta vain kun intohimoa, halua ja fysiikkaa vielä riittää. On tosi jännittävää palata Åland Unitediin ja päästä kokemaan miten seura on muuttunut näiden vuosien aikana. Toivon pystyväni myös vaikuttamaan siihen, että yhä useampi ahvenanmaalainen nuori tyttö voisi nähdä jalkapallon lajina, johon panostaa huipputasolla täällä kotona Ahvenanmaalla. Jos täällä haluaa pelata, on Åland United se paikka, Björkvall toteaa seuran sivuilla.

Bjökrvallilla on myös selkeät tavoitteet kaudelle.

- Yksinkertaisesti haluan että me voitamme. Itse ajattelen yrittää vaikuttaa kaikkeen mihin voin ja taistella paikasta avauskokoonpanossa. Minulle ei ole väliä millä paikalla pelaan, valmentaja voi heittää minut sinne minne parhaaksi näkee.

Valmentaja Samuel Fagerholm näkee myös ne monet ulottuvuudet, jotka Björkvallin mukanaolo ryhmässä tuo.

- Se että saamme Rebeccan jälleen takaisin Åland Unitediin, tuntuu erittäin hyvältä ja sopii myös tavoitteeseemme saada joukkueeseen ahvenanmaalaisia pelaajia. Ne jotka Beccin muistavat, tietävät että hän voi tuoda paljon nopeutta ja maaleja. Nykyään hän pystyy pelaamaan myös puolustavammissa rooleissa. Hänen rauhallisuutensa ja persoonansa tulee vaikuttamaan joukkueeseen vahvasti tulevalla kaudella.