Takaisin
15.7.2018 klo 09.21

Rasmus Leislahti valmis kantamaan torjuntavastuuta EM-kisoissa

Jaa:

Rasmus Leislahti on pelannut vasta kaksi virallista maaottelua, mutta kevät ja kesä ovat näyttäneet hänen olevan valmis taistelemaan U19-maajoukkueen ykkösmaalivahdin paikasta EM-kisoissa.

Suomen joukkue avaa EM-lopputurnauksen maanantaina Vaasassa Italiaa vastaan. Isäntien maalilla saattaa aloittaa vuonna 2000 syntynyt Rasmus Leislahti, joka pelasi ensimmäisen maaottelunsa vasta maaliskuun lopulla Sveitsissä. Sen jälkeen tilille on kertynyt ottelut Montenegron U20- ja Suomen U18-joukkueita  sekä EM-kenraalia Turkkia vastaan.

 

Leislahti on kirkkonummelaisen KyIF:n kasvatti ja hän siirtyi HJK:n organisaatioon puolitoista vuotta sitten. Kehitys on ollut nopeaa, josta kirkkaimpana osoituksena nousu EM-joukkueeseen.

 

Kaudella 2017 Leislahti pelasi HJK:ssa BSM-sarjaa ja yhden ottelun Klubi 04:n riveissä miesten Kakkosta. Tällä kaudella hän on muodostanut Klubi 04:n maalivahtikaksikon Ykkösessä Robin Källmanin kanssa, joka on myös Suomen kisajoukkueen toinen maalivahti.

 

Nuoren sarjanousijan kausi on ollut hankala ja joukkue on taulukossa viimeisenä. Leislahti on pelannut 12 ottelusta kahdeksan ja Källman neljä.

 

- Omat pelini ovat menneet pääosin ihan hyvin. Olemme olleet monessa pelissä parempi joukkue, olemme pelanneet hyvin pallollisena ja hallinneet, mutta maalinteko on ollut vaikeaa, Leislahti toteaa.

 

Leislahti on harjoitellut ajoittain myös seuran edustusjoukkueen kanssa, joka johtaa Veikkausliigaa.

 

- Nyt kun sarjakausi on käynnissä, niin treenaamme enemmän oman joukkueen kanssa. Aina jos liigajoukkueessa tarvitaan maalivahtia, niin sitten menen. Max (Maksim Rudakov) ja Markus (Uusitalo) ovat olleet hyvin kunnossa koko kauden, joten peleihin ei ole ollut tarvetta. Liigajoukkue on ehdottomasti tavoitteeni ensi vuonna. 

 

Nyt katseet ovat kuitenkin kesän huipennuksessa, kun U19-pojat kohtaavat Vaasassa mitä suurimmalla todennäköisyydellä täyden katsomon edessä Italian EM-kisa-avauksessa. Ottelu alkaa maanantaina klo 20 ja näkyy suorana myös Yle TV2:lta. 

 

Alla on 2-0-voitto lohkon B joukkue Turkista, jossa Leislahti kantoi maalivahtivastuun.

 

- Pelasimme hyvän pelin Turkkia vastaan ja se oli tärkeää valmistautuessamme kisoihin. Se oli joukkueelta iso onnistuminen ja tulos oli tärkeä. Kaikilla on hyvä fiilis, se on helppo huomata. Uskon, että voimme pärjätä näissä kisoissa. 

 

Leislahti piti omaa peliään hieman hankalana, mutta nyt katseet ovat maanantaissa. Valmistauminen on lähes tehty ja enää vain odotetaan h-hetkeä.

 

- Pelisysteemi on hyvin selkeä myös meille maalivahdeille. Meidän on helppo tietää, mitä Juha (Malinen) haluaa, asioita käydään tarkkaan läpi. Roolini on hieman erilainen kuin seurajoukkueessa, mutta molemmat toimivat ja teemme tietysti mitä valmentaja haluaa. Mielestäni meillä on hyvä kaksikko. Olemme aika erilaisia maalivahteja, mikä on hyvä asia. 

 

Turnauksen otteluohjelman ja muuta tietoa kisoista löydät tämän linkin kautta.