Takaisin
13.5.2022 klo 11.31

Raskas kausi huipentuu Futsal-Liigan finaaleihin – Sergei Korsunovin mukaan KaDyn menestyksen avain on arjen tekemisessä

Jaa:

Ⓒ Ville Koskiniemi

Kampuksen Dynamon Sergei Korsunovin kautta on varjostanut loukkaantuminen. Playoffeissa Korsunov on kuitenkin loistanut ja pelannut hymy huulillaan. Korsunov ja KaDy saattavat päästä juhlimaan mestaruutta sunnuntaina, mikäli GFT kaatuu seuraavassa kahdessa finaaliottelussa.  

Hallitseva Suomen mestari Kampuksen Dynamo on tänäkin vuonna suurin ennakkosuosikki Futsal-Liigan mestaruuspokaalin nostajaksi. Eikä ihme, sillä jyväskyläläisjoukkue on oikean tähtikatras. Brassitaituri Ítalo Henrique, tuttuvallisemmin Bob, on yksi liigan vaarallisimpia pelaajia hyökkäyssuuntaan. Vastaavasti maajoukkueen kantaviin voimiin kuuluva Jukka Kytölä on sarjan puolustavien pelaajien eliittiä. Kun tähän lisätään pari kentällistä muita maajoukkuepelaajia, on melko selvää, että KaDy on sarjan ennakkosuosikkeja. 

KaDyn runkopelaajiin kuuluu myös maajoukkueen vakiokasvo Sergei Korsunov. 30-vuotiaan laitapelaajan ilmeisempiin vahvuuksiin kuuluu tulinen vasemman jalan laukaus, jonka on nähty tekevän tuhojaan myös kauden 2021-22 playoff-sarjassa. Korsunov on ollut yksi KaDyn kauden tehokkaimpia pelaajia 23 maalillaan ja 24 syöttöpisteellään.  

– Haluan vain auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on hyvä joukkue, missä olen osa joukkuetta muiden tavoin. Ei roolini ole sen ihmeellisempi, laituri toteaa vaatimattomasti. 

Todellisuudessa Korsunov on joukkueelleen äärimmäisen arvokas pelaaja. Dynamon päävalmentaja Vasko Vujovic onkin kuvaillut laituria sellaiseksi pelaajaksi, joka tekee joukkueesta joukkueen. Korsunovin kyky ymmärtää ja havainnoida peliä on erinomainen, ja hän tekee kentällä jatkuvasti joukkueen peliä edistäviä liikkeitä ja ratkaisuja. Kentälle Korsunov jättää aina kaikkensa. Lisäksi hän toimii erinomaisena esimerkkinä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Korsunovin mukaan hänelle onkin ensiarvoisen tärkeää olla hyvä joukkuepelaaja. 

– Totta kai jokaisella pelaajalla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa, mutta pyrin aina auttamaan joukkuekavereita parhaalla mahdollisella tavalla. Yritän aina noudattaa valmentajan antamaa pelisuunnitelmaa tarkasti. Lisäksi pyrin aina, esimerkiksi videopalavereissa, kuuntelamaan tarkasti ja oppimaan uutta. Haluan aina kehittyä paremmaksi pelaajaksi.  

Korsunovin halu auttaa muita näkyy myös muille pelaajille selvästi. Hän onkin joukkueessaan erittäin pidetty persoona. 

– Sege on todellinen herrasmiespelaaja! Hän jeesaa aina muita, ihan sama oli kyseessä sitten junnu tai joukkueen kokenein pelaaja. Hän on positiivinen, huumorintajuinen ja yksi aidoimmista ihmisistä ketä tiedän, suomifutsalin eliittiin kuuluva Jani Korpela kuvailee joukkuekaveriaan.  


Sergei Korsunov kuului Suomen runkopelaajiin EM-kisoissa, vaikka loukkaantuminen varjostikin kisoja. Kuva: Juha Tamminen

 

Takana raskas kausi täynnä suuria unelmia 

Sergei Korsunov on totuttu näkemään kentälläkin aina hymy huulillaan. Silti Korsunov myöntää, että tämä kausi on ollut poikkeuksellisen raskas – sekä henkisesti että fyysisesti. KaDyn pelaajien kausi alkoi jo ennen liigakauden alkua, sillä joukkue edusti hallitsevana mestarina Suomea eurokentillä. Itse liigakausi taas on venähtänyt EM-kisojen aiheuttaman tauon takia. Suomen futsalhistorian ensimmäiset arvokisat olivat myös maajoukkueen runkopelaajiin kuuluvalle Korsunoville suuri unelmien täyttymys. Arvokisaunelmaa varjosti kuitenkin loukkaantuminen. 

– Kun kautta miettii, niin päällimmäisenä tulee mieleen se loukkaantuminen. Kyllä se rokotti aika pahasti sitä omaa osallistumistani kisoihin, ja sitä millaisen panoksen pystyin siellä antamaan. Se ei ollut todellakaan helppoa. Ja kun se loukkaantuminen tuli, huomasi kyllä, että kroppa oli väsynyt ja kaipasi lepoa. Syyskaudesta jäi siis päällimmäisenä mieleen se, että en pystynyt näyttämään parastani kisoissa, Korsunov kertoo vakavana.  

Vaikka pelikunto EM-kisoissa ei ollut aivan 100 prosenttinen, Kosunov esiintyi muun Suomen joukkueen tavoin edukseen. Puolikuntoisena pelaaminen oli kuitenkin niin henkisesti kuin fyysisestikin kuluttavaa. Paluu arkeen ja Futsal-Liigaan ei ollut helppo. Korsunovin mukaan oli suuri apu, että KaDyssa on paljon muitakin EM-urakan läpikäyneitä. Jyväskyläläisjoukkue jatkoi syksyllä alkanutta voittokulkuaan liigassa myös kisojen jälkeen, ja muun joukkueen kova työnteko kannusti myös Korsunovia silloinkin, kun kroppa ja mieli olivat väsyneitä. 

– Kisojen jälkeen pari kolme päivää oli vähän vaikeaa, ja olisi ehkä kaivannut vähän taukoa. Onneksi meillä oli myös paljon muita pelaajia, jotka olivat kisoissa. Se tavallaan helpotti, kun moni oli samassa tilanteessa ja heidän kanssa pystyi puhumaan siitä ja käymään sitä läpi. Ja hyvinhän meillä kisojen jälkeenkin kausi on sujunut. 


Tuulettava Korsunov on ollut playoffeissa tuttu näky. Kuva: Ville Koskiniemi.

 

KaDy vakuuttavana playoffeissa 

Hallitseva mestari Kampuksen Dynamo on jälleen osoittanut vahvuutensa myös playoff-peleissä. Puolivälierissä paikallisvastustaja Liikunnan Riemu kaatui suoraan kahdessa ottelussa, ja välieräsarja Akaa Futsalia vastaan päättyi 3–1. Finaalisarjassa KaDy kamppailee GFT:n kanssa. Ensimmäisen finaaliottelun jyväskyläläiset hoitivat tyylikkäästi lukemin 6–1. Alkuvuodesta vaivanneesta loukkaantumisesta kuntoutunut Korsunov on ollut KaDyn avainpelaajia playoffeissa. Ensimmäisessä finaalissa hän tehtaili tehot 1+1. Laiturin pelaamisen ilo kumpuaa KaDyn laadukkaasta harjoitusarjesta. 

–  Meidän juttu on siinä päivittäisessä tekemisessä. Arjessa koetetaan antaa 100 pinnaa itsestäni jokaisessa treenissä, että kyllä se on se päivittäinen tekeminen. Ehkä se on ollut itselläkin se suurin syy, miksi pleijareissakin on ihan suupielet ylöspäin ollut omassa tekemisessä, Korsunov pohtii.  

Päivittäisen tekemisen lisäksi Korsunov näkee Dynamon suurimmaksi vahvuudeksi laadukkaan valmennuksen. 

– Loistava valmennus on yksi syy sille, miksi taistelemme mestaruudesta. Lisäksi meillä on hyviä pelaajia, jotka pystyvät toteuttamaan valmennuksen pelisuunnitelmaa.  

Finaalisarjan seuraava ottelu pelataan lauantaina 14. toukokuuta klo 19:00 Leppävaaran liikuntahallissa. Hallin kenttä on verrattuna moneen liiga-areenaan pieni, joka Korsunovin mukaan tulee tekemään ottelusta arvaamattomamman. Vaikka KaDy lähtee otteluun monien silmissä ennakkosuosikkina, Korsunov antaa paljon arvostusta GFT:n joukkueelle. 

– GFT on ennen kaikkea joukkue. He eivät yleensä loista yksilöillä, vaan pelaavat todella hyvin yhteen ja puolustavat tiukasti. Ehkä nyt playoffeissa Henri Alamikkotervo ja Antti Koivumäki ovat vähän erottuneet, Korsunov päättää.  

 

Miesten Futsal-Liigan finaalisarja:  

su 8.5. Monitoimitalo, Jyväskylä  
Kampuksen Dynamo – GFT 6–1  

la 14.5. Leppävaaran Liikuntahalli, Espoo  
klo 19:00 GFT – Kampuksen Dynamo  

su 15.5. Opinmäen Liikuntahalli, Espoo  
klo 15:00 GFT – Kampuksen Dynamo   

Ottelut ovat katsottavissa myös Ruutu+ -palvelussa