Raportti: HPS vahvempi Helsingin paikallispelissä

Helsingin paikallisottelussa toisensa kohtasivat HPS ja PK-35. HPS voitti ottelun lukemin 3-1 ja nappasi derbystä täyden pistepotin ja kamppailu karsijan paikan välttelystä tiukentuu entisestään.

HPS - PK-35 3-1 (2-0)

Sunnuntaina pelattu ottelu tarjoili derbytunnelmaa, kun helsinkiläisjoukkueet HPS ja PK-35 ottivat toisistaan mittaa alemman loppusarjan ottelussa. Ottelussa oli paljon voitettavaa, sillä karsijan paikkaa pitelevän HPS:n ja viivan yläpuolella tasapisteissä olevien PK-35:n ja Ilveksen välissä oli ennen päivän ottelua neljä pistettä. Voitolla HPS tuli yhden pisteen päähän viivan yläpuolella oleviin joukkueisiin.

HPS sai otteluun vahvan alun ja viimeisteli avausjaksolla kaksi maalia ajassa 15’ ja 22’. Avausmaalin syötön tarjoili Mette Barck toimittaen pallon keskialueelta pystyyn vierasjoukkueen puolustuslinjan väliin. Hanna Onufriew oli tilanteessa täydessä vauhdissa ja sai nostettua pompanneen pallon hallitusti maaliin yli vastaan tulleen Tanja Kotoaron. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin heilui PK-35:n maaliverkko toistamiseen. Claudia Cagnina eteni nopeasti keskustasta vierailijoiden kentän puolelle ja tarjoili syötön Hanna Onufriewille oikealle pystyyn. Onufriew otti pallon haltuunsa boksissa ja antoi erinomaisen matalan syötön vitosen sisään. Syöttö ohitti Kotoaron ja Piipa Kämppi liukui pallon taka-alueelta maaliin. Avausjakson puolivälissä PK-35 oli lähellä kavennusmaalia Emilia Kupsasen antamasta sivuvaparista, mutta taka-alueelle toimitetun keskityspallon jatko osui HPS:n tolppaan. Jakson lopussa PK-35:n Olivia Kåhre pääsi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi noin yhdeksästä metristä. Laukaus suuntautui kuitenkin keskelle, eikä Tuomelalla ollut vaikeuksia tilanteen hoitamisessa.

PK-35 aloitti toisen jakson terävästi ja pyrki hanakasti luomaan maalintekopaikkojaan. HPS puolusti boksiaan tiiviisti estäen PK-35:n rakenteluiden päättymisen hyviin laukauksiin. Vaikka pallon hallinta oli toisen jakson alussa selkeämmin PK-35:llä ja peli pyöri kotijoukkueen kenttäpuolikkaalla, kuittasi HPS tilanteeksi 3-0 ajassa 58’. HPS liikutti palloa pienillä syötöillä boksin edustalla oikealta vasemmalle ja pallo pelattiin takaisin keskellä olleelle Mette Barckille. Barck laukoi heti vasurillaan ja pallo kiersi upeasti aivan vasempaan alakulmaan. Neljä minuuttia myöhemmin PK-35 kavensi lukemiksi 3-1. PK-35:n Vilma Oksasen kaukolaukaus oli yllättää Emilia Tuomelan, mutta pallo kimposi tolpan kautta takaisin maalin edustalle. Ensimmäisenä paluupallossa oli Emilia Kupsanen, joka laukoi voimalla etukulmasta sisään. Alle kymmenen minuuttia kavennusmaalin jälkeen PK-35:n Moona Talka pääsi jatkamaan vitosen sisälle tarjoillun matalan keskityspallon, mutta Emilia Tuomela teki tilanteessa upean torjunnan ja lukemat pysyivät ennallaan. Ottelu päättyi HPS:n 3-1-voittoon.