Ranskassa saatiin kausi päätökseen

Ranskan liigassa saatiin kausi päätökseen viikonlopun aikana. Seuraavaksi Helmarit siirtyvät kohti Espanjaa, jossa edessä on harjoitusottelut Venäjää ja Puolaa vastaan.

Ranskan liigan päätöskierroksella nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Linda Sällströmin Paris FC sai kotikentälleen Adelina Engmanin Montpellierin. Paris FC voitti ottelun 2-0 (1-0). Sällström tuli 57. minuutilla kentälle ja sai mahdollisuuden lisätä Paris FC:n johtoa, mutta hän laukoi rangaistuspotkun ylärimaan. Engman tuli tauon jälkeen kentälle. Paris FC sijoittui sarjassa neljänneksi ja Montpellier seitsemänneksi.

Kolmannen kautensa joukkueessa pelannut Sällström pelasi 19 liigapeliä ja teki niissä yhden maalin. Hän ilmoitti sosiaalisessa mediassa, ettei jatka Paris FC:n joukkueessa enää ensi kaudella. Ensimmäistä kauttaan Ranskassa pelanneelle Engmanille kertyi 16 ottelua ja yksi maali.

Natalia Kuikka tuli 62. minuutilla kentälle, kun Portland Thorns otti toisen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Racing Louisville 3-0 (1-0).

Espanjan liigassa Linda Nymanin Logronon putoaminen varmistui, kun se hävisi kotonaan Eibarille 1-2 (0-0). Samalla ero säilyjän paikalle kasvoi kahdeksaan pisteeseen, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta.

Iina Salmi seurasi penkiltä, kun Valencia nappasi 3-1 (1-0)-voiton Sporting de Hijonista. Valencia on kahdeksantena.

Sanni Franssi ei ollut Real Sociedadin kokoonpanossa, kun Real Madrid oli kotonaan vahvempi 3-2 (0-1). Real Sociedad on neljäntenä.

Ruotsin Damallsvenskanissa Ria Ölingin FC Rosengård koki kauden ensimmäiset pistemenetyksensä, kun se pelasi maalittoman tasapelin Kristianstadin vieraana. Helmarit saivat hienosti vastuuta, kun Kristianstadin Eveliina Summanen ja Jutta Rantala kirjauttivat täydet minuutit kuten myös Öling. Rosengård jatkaa kärkipaikalla ja Kristianstad on aloittanut kautensa niin ikään hyvin ja on neljäntenä.

Damallsvenskanissa nähtiin myös toinen suomalaisittain mielenkiintoinen kärkikamppailu, kun Olga Ahtisen ja Anna Koivusen Linköping sai kotikentälleen Anna Tammisen ja Eva Nyströmin edustaman Hammarbyn. Ottelu päättyi 3-3 (2-2)-tasapeliin Ahtisen, Tammisen ja Nyströmin pelattua täyden pelin. Linköping on kolmantena ja sarjanousija Hammarby hienosti viidentenä.

Kaisa Collin tuli viimeiseksi neljäksi minuutiksi kentälle, mutta Eskilstuna United taipui Djurgårdenille 0-1 (0-1). Eskilstuna United on sarjataulukossa yhdeksäs.

Jenny Danielsson, Milla-Maj Majasaari ja Emma Santamäki pääsivät juhlimaan voittoa, kun AIK kaatoi Örebron 2-0 (2-0). AIK:n suomalaiskolmikko pelasi koko pelin ja Elli Pikkujämsä urakoi myös täydet minuutit. Örebro on seitsemäntenä ja AIK heti vanavedessä kahdeksantena.

Elitettanissa Vilma Koivisto pelasi 88 minuuttia, kun Umeå IK:n vahva alkukausi sai jatkoa 1-0 (0-0)-voitolla Sundsvallista. Henna Honkanen tuli vaihtoon seuraavalla minuutilla.

Helmareilla on seuraavaksi edessä maajoukkueleiri Espanjassa, jossa se pelaa kaksi harjoituspeliä. Suomi kohtaa perjantaina Puolan ja maanantaina vastassa on Venäjä.