Takaisin
23.12.2017 klo 13.48

Pyry Soiri hienolla asialla - tausta ei unohdu

Jaa:

Huuhkajapelaaja Pyry Soiri laittaa hyvää kiertoon yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja FIMU ry:n Punainen kortti rasismille -hankkeen kanssa.

Soiri tekee joulun kunniaksi lahjoituksen varustehankintoihin MYPAn maahanmuuttajataustaisille sekä vähävaraisille lapsille ja nuorille. Soiri haluaa samalla kiittää entistä seuraansa sekä Myllykosken alueella pitkään toimineita seurahenkilöitä ja yhteisöä. Soiri haluaa erityisesti kannustaa alueen maahanmuuttajataustaisia ja vähävaraisia lapsia sekä nuoria jalkapallon pariin.

MYPAn hallituksen puheenjohtaja Pekka Kolehmainen muistaa kuskanneensa Pyryä jo junioriaikoina harjoituksiin.

- On todella hienoa, että Pyry haluaa tällä tavoin antaa hyvää takaisin ja tukea alueen nuoria, Kolehmainen kiittelee Jalkapallon Pelaajayhdistyksen verkkosivuilla.

Pyry Soiri oli 16-vuotias, kun hänen perheensä muutti kuuden miljoonan asukkaan Dar es-Salaamista Tansaniasta, kuuden tuhannen asukkaan teollisuustaajamaan Myllykoskelle Kaakkois-Suomeen. Soirin jalkapallotaidot kehittyivät tätä ennen katupeleissä eri Afrikan maissa mm. Mosambikissa, Namibiassa ja Tansaniassa. Välillä vastassa oli vastustajia, joilla ei ollut futiskenkiä.

- Minut on kasvatettu siten, että vieruskaveria autetaan. Jos minulla oli parit nappulakengät, saatoin antaa toiset pois jollekin, jolla ei koskaan ollut jalassaan futiskenkiä. Olen itse ollut aina etuoikeutetussa asemassa ja äitini on pitänyt aina huolen siitä, että minulla ja perheelläni on ollut kaikki tarvitsemamme. Siksi koen myös tosi tärkeäksi, että toisia ihmisiä autetaan, Soiri korostaa.

Pyry Soiri otti itse yhteyttä Punainen kortti rasismille -hankkeen projektipäällikköön Ilari Äijälään ja yhdessä he miettivät sopivaa tapaa ja tempausta levittää hyvää joulumieltä joulun kunniaksi.

- Minusta oli aivan mahtavaa, että Pyry otti minuun yhteyttä ja kertoi haluavansa tukea hankkeen toimintaa. Päädyimme sitten yhdessä valitsemaan MYPAn tuen kohteeksi ja saimme nopeasti sovittua heidän kanssaan tuelle konkreettisen kohteen. Kyllä tästä tuli itsellekin erittäin hyvä mieli, toteaa yhdenvertaisuus- ja monikulttuurisuustyötä tekevä Äijälä.

Soiri uskoo siihen, että pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus ja kannustaa muitakin urheiljoita yhteiskuntavastuutyöhön ja hyväntekeväisyyteen. Soiri antaa myös tukensa Punainen kortti rasismille -kampanjalle, joka on ehdolla tammikuun Urheilugaalassa vuoden urheilukulttuuritekona.

Artikkeli on suora lainaus JPY:n verkkosivujen uutisesta.