Pukki iloitsi, mutta löysi myös parannettavaa

Huuhkajat otti tiistai-iltana toisen peräkkäisen voittonsa MM-karsinnoissa. Lauantaina Islannin kaatanut Suomi kukisti Kosovon Albaniassa Teemu Pukin loppuminuuttien osumalla 1-0.

"Ei ollut paras peli meiltä"

Suomen ja Kosovon välinen ottelu ei tarjonnut juuri varsinaisia kunnon maalipaikkoja. Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin 83. minuutilla, kun Teemu Pukki iski pelivälineen maaliin.

Pukki käynnisti tilanteen ajamalla eteenpäin oikealta laidalta. Hän keskitti maalin edustalle, missä Kasper Hämäläinen puski pallon alakulmaan. Pukki pisti pallon sisään maalivahdin torjunnasta.

- Eihän se ollut hienoin matsi tänään. Kummaltakaan ei nähty hienouksia, mutta voitto haettiin, se oli tärkeintä. Itse sain sen maalin taas, vaikka ei se mikään kaunis ollut. Se aina nostattaa fiiliksiä, Pukki iloitsi.

- Vähän taistelin siinä, sitten pääsin laidalle ja yritin "Kapelle" (Hämäläinen) syöttää. Vähän kävi tuuri, kun se pomppasi siihen Kapelle, joka puski tosi hyvin. Tuli suoraan siihe itselle ja pääsin tuikkaamaan sisään, kärkimies kertasi rysäänsä.

Albaniassa kotiottelunsa pelannut Kosovo ei tehnyt peliä Suomelle helpoksi. Tasoitusmaali oli syntyä vielä lisäajan viimeisellä minuutilla. Myös maalivahti Lukas Hradecky joutui venymään toisella jaksolla paraatipelastukseen pitääkseen maalinsa puhtaana.

- Nuo ovat taitavia jätkiä. He pystyivät pitämään palloa hyvin, emmekä ehkä olleet ihan terävimmilämme. Voitto on tärkein.

Päävalmentaja Markku Kanerva korosti ennen peliä asioita, joissa Pukki jälkeenpäin koki Suomen osittain onnistuneen.

- Nollapeliä ja sitä, että uskalletaan pelata. Uskalsimme, mutta emme saaneet oikein luotua niin paljon paikkoja. Ei ollut paras peli missään nimessä meiltä. En sanoisi heikko, mutta ei päästy omalle tasolle. Mutta tänään se riitti.

Nyt Suomi on voittanut kaksi MM-karsintaottelua putkeen, mikä on Pukin mielestä jatkon kannalta erityisen merkittävä asia.

- Paljon jätkiä tippui tuosta ja monen uuden jätkän piti tulla sinne, ja he näyttivät ihan hyvältä tänään. Kyllä se on tärkeää meille, kun emme ole kauheasti voittaneet tässä viimeisten parin vuoden aikana.

Huuhkajat pelaa MM-karsintapelejä seuraavaksi 6.10., kun edessä on matka lohkokärki Kroatian vieraaksi.