Takaisin
5.9.2017 klo 11.35

Pukilla kova halu päästä kentälle Kosovoa vastaan

Jaa:

Huuhkajat pelaa tiistaina 5. syyskuuta Albaniassa MM-karsintaottelun Kosovoa vastaan. Avauskohtaaminen Turussa päättyi 1-1-tasapeliin.
 

"Kova halu ja palo päästä kentälle"

 
Suomen hyökkääjä Teemu Pukki katseli vaihtopenkiltä, kun Islanti kaatui täpötäydellä Ratinan stadionilla 1-0 lauantaina.
 
- Näytti hyvältä. Hieno taistelu jätkiltä. Tietty oli kova halu päästä kentälle, mutta tuli noita lukkaantumisia ja vaihdot menivät niihin. Mutta olin tosi ylpeä. Hyvä, että saimme sen voiton vihdoin, Pukki sanoo.
 
Suomi joutui vaihtamaan kentältä tällien takia Juhani Ojalan, Joona Toivion ja Perparim Hetemaj'n. Ojala ja Toivio ovat sivussa Kosovo-ottelusta loukkaantumisten vuoksi, Hetemaj henkilökohtaisten syiden.
 
Pukki on valmis kirmaamaan kärkeen Kosovoa vastaan, jos kutsu kentälle käy.
 
- Nyt on tuoreet jalat ja kova halu ja palo päästä kentälle tekemään maaleja, tanskalaisen Bröndbyn kärkimies hymyilee.
 
Kosovon riveistä löytyy yksi tuttu, Pukin ja Paulus Arajuuren joukkuetoveri Besar Halimi.
 
- Voisi sanoa, että aika sellainen aika perus kosovolaistyylinen pelaaja: tykkää pallosta, harhauttelee ja kaatuilee myös. Hän on ollut vahvistus meille alkukaudesta ja on kova jätkä, Pukki kuvailee.
 
Kosovo koki sunnuntaina 0-1-tappion Kroatialle. Alun perin ottelu piti pelata jo lauantaina, mutta ottelu keskeytettiin tulvineen kentän takia.
 
Pukki tiedostaa, miten Kosovon räväkkä alkupärssi tylsytetään.
 
- Pitää olla tosi tarkkana puolustuksen kanssa. Tietty ne tulevat kovaa sieltä, niin se aukaisee meille paikkoja. Sitten pitää olla myös rohkea pallon kanssa ja uskaltaa pitää sitä ja luoda sen kautta paikkoja.
 
- He turhautuvat jos eivät saa palloa. Ne jätkät rakastavat palloa ja haluavat pelata, ja ilman palloa he eivät ehkä ole niin hyviä kuin sen kanssa. Sitä kautta voitto, Pukki linjaa. 
 
Kosovon ja Suomen välinen MM-karsintaottelu pelataan tiistaina 20.45 paikallista aikaa eli 21.45 Suomen aikaa. Yle TV1 näyttää ottelun suorana lähetyksenä.