Takaisin
6.5.2021 klo 17.03

”Pokaali on aina pokaali” – HJK nälkäisenä lauantaina Suomen Cupin finaaliin

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Viime kauden tuplamestari HJK metsästää nälkäisesti tuplaa myös tällä kaudella. Klubin nuori maalivahti Hugo Keto kokee, että Suomen Cupin finaali antaa hyviä suuntaviivoja sille, miten koko loppukausi tulee rakentumaan. Tähän asti Keton lempimuisto Suomen Cupista on välierävoitto FC Interistä, mutta voitto KuPS:sta finaalissa laittaisi järjestyksen uusiksi. 

Hugo Keto on Hongan kasvatti, joka aloitti jalkapallon 5-vuotiaana Englannissa. Muutamaa vuotta myöhemmin Keton perhe muutti takaisin Suomeen, ja nuori pelaaja siirtyi FC Hongan junioreihin. 14–15-vuotiaana peliasu vaihtui HJK:n paitaan. Klubissa Keto ehti pelata noin 1,5 vuotta, jonka jälkeen tie vei takaisin Englantiin ja Arsenalin akatemiaan. Arsenalissa Keto pelasi U18- ja U19-joukkueissa. Neljän vuoden jälkeen hän siirtyi Brightoniin, jossa ura jatkui seuraavat kaksi vuotta. 

Viime vuonna Keto palasi Helsinkiin ja Klubin paitaan. Viime kaudella Keton roolina oli toimia kakkosmaalivahtina Antonio Regueron vartioidessa HJK:n maalia. Kokeneen espanjalaisveskarin siirryttyä FC Lahteen ykkösmaalivahdin paikka aukesi, ja nuori Keto on ottanut isännän elkein paikkansa HJK:n tolppien välissä. Keto on tällä kaudella pelannut molemmat HJK:n Veikkausliigaottelut ja kaikki viisi Suomen Cupin ottelua. 

Keto oli mukana HJK:n voittaessa Suomen Cupin mestaruuden viime kaudella. Ensimmäiset Cup-muistot kentän puolelta ovat kuitenkin vasta tältä kaudelta. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt välierien 4–0 voitto turkulaisvastustajista. 

– Tällä kaudella tuli ensimmäiset Suomen Cupin pelit, niin täytyy sanoa, että voitto Interiä vastaan on paras Cup-muisto. Nollapeli ja yksi hyvä torjunta loppuun, Keto summailee. 


Keto piti nollat viikko sitten, kun KuPS ja HJK kohtasivat Veikkausliigan puolella. Kuva: Juha Leskinen

 

Suomen Cup on HJK:lle iso näytön paikka

HJK:n taival Suomen Cupissa on ollut nousujohteinen. Koneisto käynnistyi hieman yskähdellen 1–1-tasapelillä FC Lahtea vastaan. Sen jälkeen HJK on ollut voittamaton. Klubin tieltä ovat saaneet Cupin edetessä taipua paikallisvastustaja Helsingin IFK, nousijajoukkue KTP sekä välierissä viime kauden toinen finalisti FC Inter. Myös Keton mielestä Suomen Cup on sujunut joukkueelta hyvin, ja finaalia odotetaankin sinivalkoisten riveissä malttamattomasti. 

– Hyvät fiilikset. Koko joukkue odottaa innolla peliä. Tavoitteena on voittaa tupla, ja se alkaa Suomen Cupin voittamisella. Cup on mennyt hyvin ja toivottavasti voitetaan pokaali.

Tuplamestaruutta tavoittelevalle HJK:lle Suomen Cup on tärkeä kilpailu. Keton mukaan ottelu ei ratkaise ainoastaan Euroopan kentille pääsijää, vaan Suomen Cupin voittamisella on suuri rooli siinä, miten koko kausi lähtee muotoutumaan. 

– Kyllä se on iso juttu meille. Pokaali on aina pokaali ja se on meille hyvä paikka näyttää mihin me pystymme. Sillä on myös iso rooli siinä, miten kausi lähtee käyntiin Veikkausliigaa ajatellen. 

Finaaliottelu HJK-KuPS pelataan Olympiastadionilla lauantaina 8. toukokuuta kello 15.00 alkaen. Koronarajoituksista johtuen paikalle ei voida ottaa yleisöä, mutta ottelua voi seurata suorana Nelosella ja Ruutu+ -palvelussa. Ruudun lähetys käynnistyy klo 14.15 studio-osuudella, ja Nelosen puolella aloitetaan klo 14.30.