Takaisin
9.11.2020 klo 08.54

Poikien U19-futsalmaajoukkue leireili onnistuneesti Eerikkilässä

Jaa:

Ⓒ Leo Hynninen

Vuosina 2002 ja 2003 syntyneiden joukkue leireili Eerikkilän tutuissa maisemissa torstaista sunnuntaihin. Ohjelmassa oli harjoitusten lisäksi myös kaksi ottelua, kun vastaan asettui kuurojen futsalmaajoukkue.

maajoukkueiden yhteistyö toimii

Päävalmentaja Kerkko Huhtanen oli tyytyväinen leirin antiin.

- Leiri palveli hyvin tarkoitustaan. Pääsimme pelattujen harjoitusotteluiden kautta syventämään leirillä olleiden pelaajien ymmärrystä U19-futsalmaajoukkueen pelitavasta sekä kykyä toteuttaa ja soveltaa pelimme perusperiaatteita erilaisissa pelitilanteissa, Huhtanen summaa neljän päivän antia.

Kansainvälisten pelien järjestäminen on tällä hetkellä haastavaa. Tästä johtuen Eerikkilään oli tietoisesti järjestetty samanaikaisesti Matti Anttosen valmentaman kuurojen miesten futsalmaajoukkueen leiri. U19-joukkue oli keskinäisissä harjoituspeleissä lopulta parempi lukemin 6-1 ja 8-2. Otteluista jäi hyvät kokemukset.

Kuurojen futsalmaajoukkue tarjosi tähän aikaikkunaan karsintohin valmistautumisprosessissa juuri sopivanlaisen vastustajan. He olivat leireilleet tänä syksynä meitä tiiviimmin ja myös organisoineet koko kentän puolustuspelaamistaan siinä määrin, että pääsimme sen turvin haastamaan ja kehittämään pallollista peliämme, Huhtanen kertoo tyytyväisenä.


Matti Anttosen valmentama kuurojen maajoukkue toimi hyvänä harjoitusvastustajana U19-maajoukkueelle. Kuva: Leo Hynninen

"Edellytykset johtavaksi pohjapelaajaksi"

Yksi Eerikkilään matkustaneista pelaajista oli Eero Kaisto, 18. Oulun Tervareita miesten ykkösessä edustava nuori mies oli Huhtasen tavoin hyvillä mielin leirin päätyttyä.

- Leiri sujui kaikin puolin positiivisissa merkeissä. Tärkein hyöty oli joukkueen yhdessä viettämä aika. Opittiin tuntemaan toisiamme paremmin, ja yhtenäistettiin pelaamista.  Joukkue on hyvin motivoitunut, kehittymishaluinen, ja valmis tekemään töitä yhteisen menestyksen eteen.

Kaisto nousi viime talvena Tervareiden miehistöön ja iski tehot 3+3 loukkaantumiseen päättyneellä debyyttikaudellaan. Potentiaalia siis löytyy, ja pelaajan tavoite onkin ottaa taas kauden aikana kehitysaskelteita, ja sitä kautta auttaa sekä seurajoukkuetta että maajoukkuetta menestymään. 

- Omia tavoitteita on pysyä terveenä, ja pystyä pelaamaan ehjä sekä laadukas kausi. Pidän itseäni monikäyttöisenä pelaajana, jolla on pääkoppa kunnossa. Vahvuuksiin voisi listata peliälyn, monipuolisuuden, tekniikan, ja kamppailupelaamisen. Kehityksen kohteita on esimerkiksi nopeus, heikompi jalka, viimeistely ja voima, Kaisto analysoi itseään.

Myös päävalmentaja Huhtanen on tunnistanut Kaiston potentiaalin.

- Eero oli nyt päättyneellä leirillä kokonaisuudessaan vahva ja vakuutti valmennusryhmäämme siitä, että hänellä on edellytyksiä kasvaa tässä ikäluokassa johtavaksi, peliä ohjaavaksi pohjapelaajaksi, jolla on kykyä myös vaativampaan pallolliseen peliin. Eeron keskeinen etu tämän ikäluokan pelaajien joukossa on myös se, että hän saa tällä hetkella säännöllisesti peliaikaa sekä vastuuta Tervareiden joukkueessa Miesten Futsal-Ykkösessä, joka on tämän ikäiselle pelaajalle ihan hyvä kasvuympäristö.


Eero Kaisto (kesk) on nousemassa yhdeksi maajoukkueen johtavista pelaajista. Kuva. Leo Hynninen

EM-karsintoja kohti

U19-futsalmaajoukkueen tammikuussa alkaviin EM-karsintoihin valmistautuminen jatkuu tästä joulukuun lopulla järjestettävällä seuraavalla maajoukkueleirillä. Tätä ennen saataneen jo lisätietoa, kuinka koronatilanne vaikuttaa karsintojen kulkuun. 

- Joulukuun alussa UEFA järjestää tammikuulle suunniteltujen preliminary round -otteluihin liittyvän arvontatilaisuuden, josta odotamme hieman lisälinjauksia karsintajärjestelyihin, Huhtanen kertoo.

Joukkueen pelaajisto Eero Kaiston johdolla uskoo vahvasti siihen, että kisapaikka on saavutetavissa, ja sen eteen tehdään kovasti töitä.

- Joukkueen yhteisenä tavoitteena on varmasti kilpailla tosissaan kisapaikasta. Sen saavuttamiseksi vaaditaan tietenkin useiden pienempien tavoitteiden saavuttamista. Joukkueenne vahvuutena on mielestäni monipuolisuus, ja valmius mukauttaa joukkueen pelaamista tarpeiden mukaan. Teemme lujasti töitä, jotta olemme tammikuussa valmiina peleihin, Kaisto päättää.