Takaisin
16.8.2021 klo 16.25

Poikien U19 Futsalmaajoukkue leireilee Eerikkilässä 27.–29. elokuuta

Jaa:

Ⓒ Leo Hynninen

Alle 19-vuotiaiden Futsalmaajoukkueen oli tarkoitus osallistua Ranskassa pelattavaan ikäluokkaturnaukseen, mutta koronatilanteen ollessa nykyisen kaltainen Suomi on päättänyt vetäytyä turnauksesta. Futsalnuoret kokoontuvat sen sijaan leirille Eerikkilään 27.–29. elokuuta. Joukkue pelaa leirin aikana kaksi harjoitusottelua.

Suomen U19-poikien Futsalmaajoukkueen oli tarkoitus osallistua 26.–28. elokuuta Ranskassa järjestettävään Montaigu Futsal Cupiin. Koska koronatilanne ei ole parantunut toivotulla tavalla, näkivät Olympiakomitea ja lajiliitto paremmaksi, etteivät nuoret matkusta Ranskaan. Joukkueen päävalmentaja Kerkko Huhtanen on harmissaan peruuntuneesta matkasta, mutta on samoilla linjoilla päätöksen kanssa. Koronaa ei vielä ole selätetty. Huhtanen näkee tilanteessa myös positiivisen kääntöpuolen. 

– Alkusyksyn aikaikkunassa U19-maajoukkueellekin on helpompi rekrytoida kansallisia harjoitusvastustajia miesten pääsarjoihin valmistautuvista seurajoukkueista. Korvaamme siis nyt kansainväliset harjoitusottelut kansallisilla, miesten Futsal-Liigaan alkavaksi kaudeksi nousseita Turun Pallokerhoa (TPK) ja Alastaron Urheilijoita (AU) vastaan. Nämäkin vastustajat ovat nuorelle joukkueellemme varmasti riittävä haaste, Huhtanen kertoo.

Harjoitusottelut nousijajoukkueita vastaan pelataan osana elokuun lopun leiriä. Lauantaina 28. päivä joukkue matkustaa Turkuun TPK:n vieraaksi ja seuraavana päivänä joukkue pelaa AU:ta vastaan Eerikkilässä. Vaikka kotimaiset liigajoukkueet ovat erinomaisia harjoitusvastustajia, Huhtasen mukaan U19-maajoukkue kaipasi myös kipeästi kansainvälisiä harjoitusotteluita. Ikäluokan EM-karsinnat alkavat maaliskuussa 2022, jolloin pelataan karsintojen Main Round -turnaus. 


Kerkko Huhtanen edellisellä U19-maajoukkueen leirillä Eerikkilässä. Kuva: Leo Hynninen.

 

GFT:n Niemelä odottaa hyviä matseja liiganousijoita vastaan

Rankassa järjestettävän turnauksen peruuntuminen Suomen osalta oli pettymys myös pelaajille. GFT:n liigajoukkueessakin paikkansa vakiinnuttanut U19-maajoukkuepelaaja Eeli Niemelä on kuitenkin sitä mieltä, että tärkeintä on vain saada valmistautuminen käyntiin karsintoja ajatellen.

– Elokuun leirille lähdetään totta kai hyvillä fiiliksillä, vaikka toki Ranskan turnauksen peruuntuminen harmittaa paljon. Tärkeintä on kuitenkin saada tapahtumia missä pääsemme kehittämään peliämme karsintoja varten, Niemelä kertoo.

Myös liiganousijoiden kohtaaminen herättää positiivisia ajatuksia, vaikka kumpikin joukkueista on Niemelälle toistaiseksi melko vieras. Niemelä pelasi kaudella 2020–21 miesten Futsal-Liigan lisäksi muutamia U19-liigan otteluita, mutta Ykkösessä viime kaudella pelanneet TPK ja AU eivät ole tulleet mitään kautta tutuiksi. 

– Uskon, että saamme hyvät pelit aikaan liigan uusia joukkueita vastaan. Ihan hirveästi en vastustajia tunne, mutta meillä on hyvä joukkue kasassa, jolla lähdemme hakemaan molemmista peleistä voittoa.


Eeli Niemelä (oik.) vakiinnutti viime kaudella paikkansa espoolaisessa GFT:ssä. Kuva: Leo Hynninen.

 

Katseet ensi kevään karsinnoissa

Kausi 2020–21 oli Eeli Niemelän debyyttikausi miesten Futsal-Liigassa. Pelaaja vakiinnutti nopeasti paikkansa osana edustusjoukkueen kokoonpanoa, ja lopulta otteluita liigassa kertyi 21 kappaletta. Myös tehot olivat tulokaskaudella lupaavat 4+9. Tulevaisuudessa Niemelä toivoo nousevansa miesten maajoukkueeseen. Lisäksi pitkän aikavälin tavoitteena on pelata futsalia ammattilaisena. Juuri nyt katseet ovat kuitenkin oman joukkueen GFT:n auttamisessa ja U19 EM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa.

– Seuraavaksi on tavoitteena kehittyä pelaajana paljon ja sitä kautta auttaa GFT:tä menestymään liigassa viime kautta paremmin. Maajoukkueessa tämän hetkinen tavoite on päästä Main Roundilta jatkoon. Main Round pelejä on odotettu jo pitkään ja odotan innolla, että pääsemme näyttämään joukkueemme tason muita maita vastaan, Niemelä päättää. 

Elokuun leirille valittu joukkue:

Maalivahdit
Juho Koskinen, FC Kemi
Aatu Nieminen, PJK
Pietari Portimo, ToPV

Kenttäpelaajat
Nemo Asumalahti, Mad Max
Joonathan Hynninen, Ilves FS
Eetu Kaikkola, GFT
Eero Kaisto, Tervarit
Topias Kaivola, FC Kangasala
Taneli Kohonen, HauPa
Elias Lantto, FC Kemi
Eeli Niemelä, GFT
Roni Pekki, PJK >> loukkaantunut, tilalle kutsuttu Tomi Pajala, AS Moon
Anttoni Räävi, FC Kemi
Henri Seppälä, HauPa
Vilho Ståhlström, SoVo
Jaakko Toivonen, SoVo