Takaisin
8.3.2020 klo 21.44

Poikien Futsal U19-mestariksi GFT, U17-mestariksi Ylöjärven Ilves

Jaa:

Golden Futsal Team Espoosta voitti poikien futsal U19-Liigan. Poikien U17-Liigan mestariksi ylsi Ylöjärven Ilves.

Tampereen Kauppi Sports Centerissä ratkottiin poikien U19- ja U17-Liigojen Suomen mestaruudet. U19-Liigan loppuottelupari tuli runkosarjan lohkosta 1. Vastakkain olivat Ylöjärven Ilves ja GFT. Tiukan väännön voittivat espoolaiset lukemin 3-5 (1-2). Joukkueet kisasivat kiivaasti keskenään jo runkosarjan voitosta; siinä ylöjärveläiset olivat hitusen parempia. Lopputurnauksessa tiukka vääntö jatkui, mutta voimasuhteet kääntyivät nyt GFT:n eduksi ja mestaruuspysti matkasi Espooseen. 


Kuva: Jouni Pihlaja
 

Pronssiottelussa kohtasivat runkosarjan lohkon 2 voittanut HauPa Haukiputaalta ja kakkoseksi sijoittunut Tervarit-j Oulusta. Pronssimitalit matkasivat Ouluun Tervarien voitettua pronssiottelun lukemin 2-1 (0-1).

Turnauksen pistepörssin voittaja Eetu Kaikkola tulee myös Espoosta. Kaikkola saalisti kuusi pistettä ja ne kaikki tulivat maalin muodossa.

Poikien U17-Liigan loppuottelussa Ylöjärven Ilves ei juurikaan antanut mahdollisuuksia Euran Pallolle. Ylöjärveläisten voittolukemat olivat selkeät 5-0 (3-0). Ylöjärven Ilves sai otteluun hienon alun Miska Gröhnin ja Tuukka Kruutin maaleilla, eivätkä ylöjärveläiset luovuttaneet ottelun johtoasemaansa vaan saivat kohottaa SM-mestaruuspyttyä kohti hallin kattoa runsaslukuisen yleisön edessä.


Kuva: Jouni Pihlaja
 

Pronssiottelussa vastakkain olivat Oulunsalon Pallo ja AS Moon Raahesta. Aivan ensimmäisen jakson lopulla Veeti Tanjusen tekemä maali osoittautui pronssimitalien arvoiseksi ottelun päätyttyä oulunsalolaisille 1-0 (1-0).

Palloliiton tuore futsalin kilpailupäällikkö Jouni Pihlaja kokee, että nykyiset sarjamuotoiset Liigat ovat hyviä.

- Olen hyvin tyytyväinen, että U 19 Liigasta jo tuttu formaatti tuli nyt ensimmäistä kertaa pelattuun U17-Liigaan. Täysimittaiset ottelut runkosarjassa ja huipennuksena lopputurnaus ovat mielestäni toimiva konsepti näissä vanhimmissa nuorten ikäluokissa.

- Vaikka formaatti Liigoissa vaikuttaakin nyt hyvältä, pitää itse tapahtumia kehittää pikkuhiljaa vielä lisää ja tiedustella seuroilta mitä he Liigoista ja lopputurnauksesta haluavat, Pihlaja jatkaa.

Pelaajien aito riemu onnistuneesta suorituksesta ja voitosta ilahdutti kokenutta Pihlajaa.

- GFT:n pelaajien hyvä itseluottamus ja tapa näyttää iloisesti onnistuminen lämmitti sydäntä. Myös U17-sarjan Ylöjärven Ilveksen ylivoimaisuus turnauksessa hämmästytti.


Kuva: Jouni Pihlaja