Takaisin
23.5.2019 klo 18.29

Poikien Etelän aluejoukkue voitti Viron Helsingissä

Jaa:

Poikien Etelän aluejoukkue (2004) kohtasi Viron aurinkoisella Helsingin Pallokentällä ja vei voiton 4-1 (2-1)-lukemin.

Joukkueiden kohtaaminen on jo monivuotinen perinne ja nykyisin otteluita pelataan kahdesti vuodessa. Edellinen taisto oli maaliskuun lopulla ja sen suomalaiset veivät 1-0-lukemin Tallinnassa.

 

Suomen U15-maajoukkue kokoontuu sunnuntaina 26.5. ja tuohon joukkueeseen on valittu Etelän alueelta seitsemän pelaaja. He eivät olleet tästä syystä tänään mukana kokoonpanossa. Kyseessä on ikäluokan ensimmäiset maaottelut ja ne pelataan Eerikkilässä. Lue turnauksesta lisää täältä.

 

Molemmat joukkueet olivat valinneet torstain otteluun 22 pelaajan ryhmän ja tauolla vaihdettiin koko miehistö. 

 

Suomi meni johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen Samuel Burtonin rangaistuspotkuosumalla. Viro tasoitti kuusi minuuttia myöhemmin, mutta isännät pääsivät tauolle johtoasemassa Edi Tashevcin osumalla, johon esityön teki Aleksi Tanninen.

 

- Viro laittoi meidät tällä kertaa paljon ahtaammalle kuin maaliskuussa. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän saimme sitä kuitenkin hallintaamme, päävalmentaja Samu Koski totesi.

 

Ratkaisut nähtiin aivan lopussa. Marius Söderbäck viimeisteli Eero Lambergin syötöstä 3-1-lukemin 77. minuutilla ja Otto-Eemeli Niemelä Arvi Liljaniemin alustuksesta 4-1 tuomarin antamalla lisäajalla. Ikäluokassa ottelun pituus on 80 minuuttia.

 

Kyseessä oli pelkkä ottelu, eli Suomi ei leireillyt tai harjoitellut yhdessä tämän viikon aikana.

 

- Pyrimme vahvaan pallonhallintaan ja se parani pelin aikana. Nuorisomaajoukkueissa ja aluetoiminnassa on lisäksi vahva painotus kovassa prässipelaamisessa. Pallo pyritään voittamaan niin pian kuin mahdollista takaisin ja onnistuimme siinä mielestäni ihan hyvin. Pelaajat pystyivät hyvin toteuttamaan haluttuja asioita. 

 

- Palloa pelattiin paljon vastustajan kenttäpuoliskolla, me puolustimme hyvin. Tapahtuma täytti tarkoituksensa oikein hyvin ja tietysti yksi tärkeä osa sitä on pelaajatarkkailu. Saimme nähdä pelaajia kansainvälisessä ympäristössä, Koski päätti.

 

Suomen kokoonpano:

23 Nokelainen Luka KäPa

2 Moliis Ture KäPa

3 Huovinen Joel FC Honka

4 Huhtamäki Urho KäPa (C)

5 Tashevci Edi EPS

6 Rajala Pyry VJS

7 Tanninen Aleksi HJK

8 Luostarinen Leevi PKKU

9 Burton Samuel KäPa

10 Hellemaa Altti KäPa

11 Viljamaa Onni KäPa

 

Vaihdossa:

1 Liimatainen Eliel PKKU

13 Jansson Rony HJK

14 Liljaniemi Arvi VJS

15 Saloranta Otso VJS

16 Häggström Oscar KäPa

17 Niemelä Otto-Eemeli KoiPS

18 Peltola Asla HJK

19 Söderbäck Marius KäPa

20 Rökman Daniel PKKU

21 Möller Liam HJK

22 Lamberg Eero HJK