PK-35 Vantaa voitti mestaruuden

Naisten Liiga huipentui lauantaina päätöskierroksella ja mestaruus ratkesi PK-35 Vantaan eduksi. Pronssin nappasi Åland United ja ONS joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

HJK ja PK-35 Vantaa kävivät jännittävän taistelun mestaruudesta, joka lopulta kääntyi vantaalaisille 2-1 (2-1)-numeroin. Ashley Riefner vei PK-35 Vantaan johtoon jo viidennellä minuutilla ja Kaisa Collin lisäsi johtoa puolen tunnin pelin kohdalla. Seitsemän minuuttia myöhemmin Linda Ruutu kavensi, mutta sen lähemmäs HJK ei päässyt ja näin vantaalaiset pääsivät juhlimaan mestaruutta.

Pronssin kohtalo ratkesi Åland Unitedin eduksi, kun ahvenanmaalaiset voittivat kotikentällään FC Hongan 2-0 (1-0). ÅU:n maaleista vastasivat Emelie Johansson ja Signy Aarna.

TiPS varmisti suoran sarjapaikkansa, kun se voitti kotonaan Pallokissat 4-1 (3-0). TiPS:lta maalinteossa onnistuivat Ronja Isokääntä, Melanie Azodo, Jenna Topra sekä Minea Sundström. Pallokissojen lohdutusmaali oli Filippa Kilposen käsialaa.

Samanaikaisesti ONS hävisi vieraskentällä Ilvekselle 0-3 (0-2). Roosa Tuominen osui kahdesti ja Emmaliina Tulkki kertaalleen.

JyPK päätti sarjan selvään 5-1 (1-1). JyPK:n maaleista vastasivat Gentjana Rochi kahdesti sekä Tiina Tiainen, Henna-Riikka Honkanen ja Marika Ritvanen. TPS:n maali merkittiin Jenni Rannukselle.