PK-35 Vantaa selvään voittoon Jiposta (RAP)

• Jalkapallosarjat

Sunnuntaina loistavan pelisään vallitessa pelattiin Ykköstä ISS Stadionilla, kun PK-35 Vantaa otti pisteet Joensuun Jipon kustannuksella numeroin 5-1.

PK-35 Vantaa ratkaisi jo avausjaksolla

Kotijoukkue oli hereillä ja todella hyvällä asenteella liikkeellä jo pukukopista lähdettäessä.

Peli-ilo oli aistittavissa heti alusta ja se todistettiin yleisölle ja vierailija Jipolle, pelikello ei kerinnyt juoksemaan kuin reilun minuutin verran kun muutettiin ottelutaulun maalinumeroita.

1-0 avausmaalista vastasi Ymer Xhaferi tarkalla vedolla, joka painui Jipon maalin alanurkkaan, esityön maaliin tekivät Otto-Pekka Jurvainen ja Sami Salmi, kun kaksikko ”sahasi” vierailijan alakerran päreiksi yhden kosketuksen syötöillään.

Salama-alun jälkeen vierailija JIPPO pääsi osittain mukaan peliin kotijoukkueen kuitenkin hyvin kontrolloidessa pelin kulkua.

Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin illan toinen osuma, kun kotijoukkueen johtoa lisäsi Jukka Santala 2-0 osumallaan, esityön Jusun maaliin järjesti lopullisesti Esa Terävä, kun ensin Alex Arinze, Ymer Xhaferi, Sami Salmi ja O-P Jurvainen olivat pyörittäneet näyttävän pallorallin hyökkäyspään oikealla laidalla.

Ennen ensi jakson loppumista toppari Kim Raimi lisäsi Punamustien johdon tilanteeseen 3-0, tällöin peliä oli pelattu 40. minuuttia, paikan Kimin maaliin loi Tomi Nyman Ymer Xhaferin antaman kulman jälkitilanteesta.

Toisella puolikkaalla pelin taso hieman hiipui, mutta kuitenkin nähtiin kaksi kotijoukkueen lisämaalia ja yksi vierailijankin maali.

Pelin 53. minuutilla 4-0 lukemiksi teki Esa Terävä, Pablo Gomez-Marttilan esityöstä.

82.minuutilla JIPPO sai onnistumisen 4-1 kavennusmaalilla.

Loppunumeroiksi 5-1 viimeisteli Petri ”Pexi” Oravainen upeasti ”yläpömpeliin”, tähän loistavaan Pexin suoritukseen teki esityön Kalle Kärki.

Seuraavan kerran Punamustat on tulessa jo keskiviikkona 30.5 kun kohdataan HIFK Brahen kentällä klo 18.30 alkavassa ottelussa.