PK-35 Vantaa murskasi HJK:n (RAP)

• Jalkapallosarjat

PK-35 Vantaa kukisti Naisten Liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella HJK:n. Ottelu meni selkeästi Punamustien komennossa ja lopulta voitto kirjattiin vantaalaisille murskaavin lukemin 6–0.

PK karkasi toisella jaksolla

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 23. minuutin kohdalla, kun Sanni Franssi vei vantaalaiset 1–0-johtoon. Kulmapotkun jälkitilanteesta Franssi nosti pallon taaksepäin selkänsä yli. Pallo painui hieman onnekkaasti yli HJK:n maalivahdin.

Punamustat lisäsivät johtoaan Vilma Hakalan hienolla yksilösuorituksella, kun ottelua oli pelattu 43 minuuttia. Hakala taiteili rangaistusalueella hetken aikaa ja laukoi lopulta pallon lähietäisyydeltä verkkoon. Näin ollen tauolle lähdettiin vantaalaisten 2–0-johdossa.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata ainoastaan kolme minuuttia, kun Punamustat siirtyivät ottelussa jo 3–0 johtoon. Kulmapotkun jälkitilanteesta palloon ennätti Heidi Kivelä, joka puski pelivälineen HJK-puolustuksen keskeltä maaliin.

Seuraavan kerran vantaalaiset iskivät 74. minuutin kohdalla, kun Sanna Saarinen päästi matalan keskityksen ovelasti jalkojen välistä takana olevalle Eveliina Parikalle. Tämä otti pallon haltuun ja laukoi kauden avaus osumallaan Punamustat 4–0-johtoon.

Edellisestä osumasta ehti kulua ainoastaan kaksi minuuttia, kun vaihdosta kentälle tullut Tia Painilainen onnistui maalinteossa. Painilainen murtautui boksiin ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Osuma oli Painilaisen liigauran neljäs.

85. minuutilla vantaalaiset osuivat vielä kertaalleen, kun Katri Nokso-Koivisto vapautti hyvällä syötöllään Sanni Franssin läpiajoon. Tämä ohitti maalivahti Noora Matikaisen ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Näin ollen vantaalaiset nappasivat voiton ja kolme pistettä runkosarjan viimeisestä ottelustaan. Joukkue jatkaa loppusarjaan kuitenkin toiselta sijalta, sillä Åland United voitti myös oman ottelunsa.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan pelillisesti joukkue ei ollut parhaimmillaan, vaikka tulos olikin hyvä.

– Peli ei mikään nappisuoritus sinällään ollut. Vähän olisi kaivannut varsinkin rohkeutta eteenpäin pelaamiseen. Ensimmäisen maalin jälkeen meidän peli oli rennompaa ja saatiin paljon tilanteita toisella puoliajalla varsinkin. Täytyy toki olla tyytyväinen tulokseen ja siihen, että onnistuttiin tekemään paljon maaleja. Nyt vaan lähdetään jatkosarjaan keräämään pisteitä peli peliltä viimeistä kierrosta kohti, kommentoi Väisänen PK-35 Vantaan sivuilla.