Pitkä odotus ohi – HJK palasi mestaruuskantaan

HJK on voittanut naisten Suomen mestaruuden kaudella 2019. Klubin mestaruus varmistui lauantaina, kun joukkue voitti KuPS:n maalein 3-0.

Ottelun sankari oli Jutta Rantala, joka iski ottelussa hattutempun eli ratkaisupelin kaikki osumat. Telia 5G Areenalla oli 1600 katsojaa todistamassa HJK:n pitkän kuivan kauden päättymistä. Takavuosien kestomestarin edellisestä mestaruuspytystä oli vierähtänyt aikaa jo 14 vuotta. Vielä viime kaudella joukkue hävisi mestaruuden viime hetkillä, nyt Klubi ei jättänyt mitään sattuman varaan.

HJK on hallinnut Naisten Liigan kautta alusta alkaen. Joonas Rantasen valmentama ryhmä ei ole hävinnyt koko kauden aikana kertaakaan. Tasapelejä on viisi, voittoja 16. Lauantain ottelujen jälkeen ero sarjakakkoseen, Honkaan, on peräti kymmenen pistettä.

HJK aloitti mestaruuden ratkaisseen ottelun vahvasti. Joukkueen painostus toi tulosta, kun Jutta Rantala vei joukkueensa 22. minuutilla 1-0-johtoon. Tämä jäi taukotulokseksi, mutta jo ensimmäinen jakso näytti, että kotijoukkue ei halunnut jättää tilaisuuttaan käyttämättä.

Eikä se myöskään jättänyt. Toista jaksoa oli pelattu viisi minuuttia, kun Rantala teki 2-0. Viimeisen sinetin Rantala iski – ja viimeisteli hattutemppunsa – ottelun loppuhetkillä.

- Tämä on ollut hieno matka. Peli ei ollut superhyvää, mutta riittävän hyvää. Kokonaisuutena peli kuvasti tätä kautta – jaksamme painaa loppuun asti, kertoi valmentaja Rantanen Ilta-Sanomille ottelun ja mestaruuden ratkettua.

HJK:n kokeneisiin pelaajiin kuuluva Essi Sainio iloitsi mestaruutta IS:lle seuraavasti:

- Olen tosi onnellinen tällä hetkellä. Tämä on äärimmäisen yhtenäinen joukkue. Tuntuu sairaan hyvältä.

Valmentaja Rantanen jättää tehtävänsä täydellisen kauden jälkeen. Mestaruuden lisäksi HJK varmisti jo aiemmin Suomen cupin voiton. Ensi kauden haasteisiin, kuten Mestarien liigan karsintoihin, joukkuetta valmentaa Rantasen apuna tällä kaudella toiminut Jonne Kunnas.