Pisteet jakoon kauden viimeisessä Kolmosen Kuukauden ottelussa

• Alueuutiset

FC Inter2 ja FC Åland tasasivat pisteet lauantai-iltapäivällä Yläkentällä pelatussa lokakuun ottelussa. Piste varmisti lopullisesti Interin sarjapaikan Kolmosessa ensi kaudeksi. Tasatulosta voidaan pitää Inter2:n hallinnasta huolimatta varsin oikeutettuna, vaikka molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu edukseen.

Inter2 oli ottanut mukaan kokoonpanoon liigaryhmästä nuoret vahvistukset Elias Mastokankaan, Tatu Varmasen ja Lassi Viholaisen. FC Åland sen sijaan joutui matkustamaan Turkuun mm. ilman tärkeitä Tommy Virtasta ja Jimmy Sundmania.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli pitkälti Interin hallintaa. Elias Mastokangas, Lassi Viholainen sekä Lari Kinnunen pyörittivät Interin peliä ja puolittaisia paikkoja joukkue saikin luotua. Lähimmäs maalia pääsi Viholainen, jonka Mastokangas vapautti laukaisupaikkaan. Ålandin hyvän ottelun pelannut maalivahti Nikita Semenov selvitti tilanteen kuitenkin kulmapotkuksi.

Elias Mastokangas oli lennokkaalla pelipäällä Kuukauden ottelussa.

FC Åland pyrki pääasiassa pelaamaan pitkiä palloja Interin puolustuksen selustaan, mutta tällä kerralla vaarallinen Rezgar Amani pysyi hyvin Inter-puolustuksen aisoissa. Ensimmäisen kerran Amani pääsi tekopaikkaan Julius Sundmanin hyvästä syötöstä pelikellon näyttäessä 18 minuuttia, mutta Lauri Inkeroinen torjui tilanteen kulmapotkuksi. Myös muut valkopaitaisen vierasjoukkueen tilanteet Inkeroinen selvitti varmasti.

Kulmapotkuja molemmat joukkueet saivat avauspuolikkaalla useita, mutta yhtään vaarapaikkaa ei niistä syntynyt. Vasta neljännellä yrittämällä Interin Jussi Westerlund pääsi puskemaan Mastokankaan antamasta kulmasta, mutta pusku suuntautui yli Åland-maalin.

Rezgar Amani jäi maaleitta Yläkentän lauantai-iltapäivässä.

Ensimmäisen jakson paras paikka siunaantui Lari Kinnuselle, joka purjehti lähes puolikentästä läpi ahvenanmaalaisten puolustuksen, mutta Semenov FC Ålandin maalilla teki näyttävän jalkatorjunnan. Kinnunen oli muutenkin aktiivinen ja pyrki pelinrakentelunsa lisäksi hanakasti laukaisupaikkoihin.

Jonkin verran vastoin ensimmäisen jakson pelitapahtumia avausmaalin ottelussa teki FC Åland. Näppäriä otteita vieraiden kärjessä viljellyt Daniel Boman sai mallikkaan syötön Julius Sundmanilta, eikä mies erehtynyt. Varsin vapaasti Inter-puolustuksen keskeltä Boman maalinsa pääsi viimeistelemään.

Tauolle siirryttiin 0-1 vierasjohdossa ja Inter-valmennus joutui pohtimaan, miten lähinnä Ålandin puolustusmuodon ulkopuolella tapahtuva pallonhallinta saadaan muutettua maalitilanteiden luomiseksi.

Interin Lari Kinnunen oli oivalla pelipäällä. Mies palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana.

Toisen jakson alkuun parhaat tilanteet tulivat Interin kärjessä kovasti töitä tehneelle Ali Yasinille. Tilanteet kuivuivat kuitenkin Nikita Semenovin torjuntoihin tai pallon pitämiseen liian pitkään. Päätöspuolikkaalla molempien joukkueiden otteet kovenivat ja aivan turhaa jälkipeliä tai tilanteisiin holtittomasti törmäämistä alkoi esiintyä. Erotuomari Petri Johansson jakeli muutaman keltaisen kortin pelaajien otteiden hillitsemiseksi.

Tunnin pelin jälkeen vierasjoukkue sai rakennettua parikin hyvää maalipaikkaa. Ensin Joel Karlström laukoi vähän yli ja hetken kuluttua Rezgar Amani pääsi puolesta kentästä yksin läpi, mutta tauolla Inter2:n maalille vaihdettu Onni Sillanpää pelasti tilanteen.

Pelin edetessä Inter2 pääsi pääasiassa Lari Kinnusen rakentamista paikoista yrittämään tasoitusta. Kinnunen pelasi peräkkäin paikat takatolpalle niin Tatu Varmaselle kuin Elias Mastokankaallekin. Liigapeleistäkin tutut taiturit eivät tällä kerralla onnistuneet.

Mastokangas oli kuitenkin ratkaisuroolissa, kun Yläkentän kello näytti 79 minuuttia. Näyttävät kikat keskialueella tehnyt Mastokangas lähetti pallon maalille, jossa Ali Yasin ”sliippasi” pelivälineen päällään maaliin.

Ali Yasin varmisti maalillaan teoriassakin Interille sarjapaikan Kolmosessa ensi kaudella.

Ottelun loppu näytti siltä, että tasatulos kelpaa molemmille. Lisäajalla saatiin kuitenkin vielä ottelupöytäkirjaan merkintä. Ensin kotijoukkueen Bao Van Truong täräytti voimalla komean volleyn Ålandin maalin yläputkeen ja kimmokkeesta seurasi vieraiden vastaisku. Rezgar Amani oli pääsemässä läpi, jolloin Interin Valtteri Suominen kaatoi alimpana pelaajana Amanin. Seurauksena punainen kortti, jonka vaikutusta ei pelissä enää juuri ehditty toteamaan.

Ottelun lopputulos jäi varmasti enemmän harmittamaan peliä valtaosin hallinnutta Interiä. Erityisen suurena vääryytenä ei tasatulosta kuitenkaan voida pitää. Kotijoukkueen parhaana palkittiin ansaitusti hienosti keskikenttää hallinnut Lari Kinnunen. Myös Elias Mastokangas oli varsin pirteä ja vahvasti pallossa kiinni. Kärjessä maalinkin tehnyt Ali Yasin teki kovasti töitä.

FC Ålandin ottelun pelaajana palkittiin keskikentän pohjalla vahvasti taistellut Mahmoudi Soroush. Hyvän pelin pelasivat myös maalintekijä Daniel Boman sekä mallikkaita syöttöjä puolustajan paikaltaan jaellut Julius Sundman. Ålandin maalitykki Rezgar Amanilla ei tänään ollut paras päivänsä.

FC Ålandin parhaana palkittu Mahmoudi Soroush oli vahva vierasjoukkueen keskikentän pohjalla.

Länsi-Suomen Kolmosen Kuukauden ottelun voi katsoa jälkikäteen Turun Sanomien sivuilta.