Pikkuhuuhkajille niukka tappio Tanskassa

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kärsi EM-karsinnoissa niukan 1-2 -vierastappion Tanskaa vastaan.

Tanska sai Aalborgissa pelattuun otteluun salama-alun, sillä isännät menivät johtoon jo pelin toisella minuutilla. Rasmus Carstensen keskitti oikealta laidalta ja Victor Jensen viimeisteli lähietäisyydeltä.

Tanskan alkurynnistyksen jälkeen Suomi pääsi peliin paremmin mukaan ja kenttätapahtumat tasoittuivat.

Pikkuhuuhkajien ensimmäinen huippupaikka tuli juuri ennen puolen tunnin täyttymistä. Onni Valakari pääsi puskemaan maan kautta kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pusku meni maalivahdin käsien kautta niukasti yli.

Viisi minuuttia ennen taukoa Suomi oli todella lähellä tasoitusta. Mikael Soisalo antoi oikealta vapaapotkun ja Marcus Forss tärytti pallon tolppaan.

Suomi tuli tasoihin, kun toista puoliaikaa oli pelattu kuusi minuuttia. Tanskan maalivahti Oliver Christensen kaatoi Valakarin rangaistusalueella eikä erotuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin viedä pallo pilkulle. Forss ei 11 metristä erehtynyt vaan täräytti pallon kovaa keskelle.

Tanska pelotteli Suomea 56. minuutilla, mutta William Jääskeläinen torjui Gustav Isaksenin kudin ylärimaan.

Kolme minuuttia myöhemmin pelottelu muuttui todeksi. Jacob Bruun Larsen antoi vasemmalta terävän keskityksen ja avausmaalin tehnyt Jensen jatkoi jälleen pallon verkkoon.

Seuraavat hetket Tanska loi kovaa painetta Jääskeläisen maalille, mutta Jesper Lindstrømin ylärimalaukausta lähemmäksi kolmatta maalia eivät isännät päässeet.

Pelin 75. minuutilla ensin Benjamin Källman ja perään Valakari pääsivät hyviin paikkoihin. Källmanin yrityksen maalivahti Christensen torjui ja Valakari ampui jatkopallon yli.

Aiavan pelin loppuhetkillä Suomi sai vielä painetta Tanskan maalille, mutta palkintoa ei tullut.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakka päättyy 17.11. vierasottelulla Maltaa vastaan.

Tanska-Suomi 2-1 (1-0)
2. min 1-0 Victor Jensen
51. min 1-1 Marcus Forss
56. min 2-1 Victor Jensen