Pikkuhuuhkajille niukka tappio

U21-maajoukkue kärsi ensimmäisen tappionsa EM-karsinnoissa maanantaina Porin stadionilla, kun Tanska vei pisteet lukemin 0-1 (0-1).

Tanska tuli otteluun erittäin vahvasti ja hallitsi ottelun alkua. Nikolas Nartey nousi oikealta kohti Suomen maalia 12. minuutilla ja sai pallon takaisin pienen hässäkän jälkeen 16-alueen rajan tuntumassa laukoen sen tarkasti oikeaan alakulmaan.

Magnus Kofod Andersen pääsi laukomaan luvattoman vapaasti Suomen boksista, mutta kuti epäonnistus ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. Mikael Soisalo nousi oikealta ja haki maalin edestä omia matalalla keskityksellä vajaan puolen tunnin kohdalla. Jasin Assehnoun ei aivan saanut jalkaa auki kunnon laukaukselle.

Suomi rakensi hyökkäyksen, mutta Soisalon syöttö kesti hieman liian kauan ja Tanska sai koottua rivinsä. Tilanne päättyi Assehnounin pienestä kulmasta lähteneeseen ohilaukaukseen 42. minuutilla. Tanska hyökkäsi vaarallisesti juuri ennen taukoa. Jakob Bruun Larsenin laukaus meni kotiyleisön onneksi ohi takakulmasta.

Toinen puoliaika on alkanut Suomen lievällä hallinnalla, mutta vaarallisten maalipaikkojen luonti oli ensimmäisen puoliajan tavoin vaikeaa. Suomi voitti keskialueen taistelun ja Onni Valakari vapautti Assehnounin laidalta. Lahtelaishyökkääjä leikkasi kohti maalia, mutta laukaus lähti pienestä kulmasta ja jäi vaarattomaksi. Andreas Poulsen laukoi toisessa päässä ja William Jääskeläinen torjui.

Suomi rakensi yhden parhaista paikoistaan 69. minuutilla. Valakari pelasi pallon boksiin Benjamin Källmanille. Hyökkääjä sai vastustajan ahdistelusta huolimatta aikaan hyvän laukauksen, joka viuhui vähän ohi taka-alakulmasta. Valakari pääsi laukomaan vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta ohi maalin.

Tanska hyökkäsi jälleen terävästi 80. minuutilla, mutta Joonas Sundman liukui pallon hyvin kulmaksi. Enoch Banza nousi erinomaisesti vasemmalta ja Jaakko Oksanen pääsi laukomaan, mutta yli maalin.

Huu-tv:stä löytyy päävalmentajan Juha Malisen ja topparin Juhani Pikkaraisen haastattelut. Ottelukoosteen löydät artikkelikuvan kautta.

Suomi-Tanska 0-1 (0-1)
12’ 0-1 Nikolas Nartey