Takaisin
6.6.2017 klo 17.21

Pikkuhuuhkajat voitti Slovenian

Jaa:

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue kaatoi Slovenian Ukrainassa pelattavan neljän maan turnauksen ensimmäisessä ottelussaan 1-0 (0-0).

Ottelun juoni tuli selville varhaisessa vaiheessa. Suomi otti itselleen pallon hallinnan ja Slovenia puolusti syvältä panostaen vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin. Suomi muun muassa antoi 21. minuutilla jo kahdeksannen kulmapotkunsa.

- Kuuluisan bussin parkkeeraaminen oman maalin eteen tekee murtautumisen ja maalipaikkojen luomisen vaikeaksi. Meidän piti olla vastahyökkäyksissä hereillä ja onnistuimme niissä mielestäni ihan suht hyvin. Slovenialla oli erittäin hyviä erikoistilanteiden antajia ja heidän paras paikka tulikin kulmasta, päävalmentaja Tommi Kautonen kertasi.

Suomen joukkueessa nähtiin tiistaina peräti viisi U21-maajoukkuedebytanttia. Heistä yksi oli maalivahti Markus Uusitalo, joka hoiti vastustajan muutamat vaaralliset yritykset mallikkaasti. Päivän muita debytantteja olivat Aapo Mäenpää, Kaan Kairinen, Santeri Hostikka ja Obed Malolo.

Pikkuhuuhkajien parhaat maalipaikat sai Benjamin Källman, joka puskikin voittomaalin lopulta 90. minuutilla Sebastian Dahlströmin kulmasta. Källman on kovassa vireessä, sillä nuori iski kaksi osumaa viikonloppuna, kun FC Inter voitti Veikkausliigassa SJK:n 3-0.

- Haluamme ja odotamme, että juuri hyökkääjät pääsevät maalipaikoille ja pystyvät ratkaisemaan pelejä. ”Benin” onnistumiset seurajoukkueessa näkyvät, hän pelaa hyvällä itseluottamuksella. Voittomaali jäi vähän viime hetkiin, mutta pusku oli todella komea, luotsi naurahti.

Kautonen oli kokonaisuutena varsin tyytyväinen tiistain esitykseen, joten lähtökohdat turnauksen toiseen taistoon torstaina ovat mainiot. Suomi kohtaa siinä voittajan ottelusta Ukraina-Montenegro.

- Etenemme alkuperäisen suunnitelman mukaan, eli kaikki saavat näytön paikan. Teimme tänään ajoittain vähän turhan vaikeita ratkaisuja pallon kanssa. Kokonaiskuva oli kuitenkin erittäin hyvä. Voitto on myös aina hieno asia.

Kamppailun ehdottomasti ikävin uutinen oli Juho Pirttijoen loukkaantuminen. Toppari hyppäsi puskemaan palloa, mutta tuli huonosti alas ja väänsi nilkkansa. Hänet jouduttiin vaihtamaan jo reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

Slovenia-Suomi 0-1 (0-0)
90' 0-1 Benjamin Källman
 
Suomen kokoonpano:
1 Markus Uusitalo                    
3 Aapo Mäenpää                      
4 Richard Jensen, C                 
5 Juho Pirttijoki ->> 35. 14 Aapo Halme                         
8 Lauri Ala-Myllymäki ->> 57. 18 Obed Malolo
9 Benjamin Källman                 
16 Sebastian Dahlström          
17 Ilmari Niskanen                   
19 Kaan Kairinen ->> 83. 21 Iiro Järvinen                       
20 Mikko Kuningas ->> 67. 7 Rasmus Karjalainen
22 Santeri Hostikka ->> 67. 10 Elias Ahde  
 
Vaihdossa:
2 Anselmi Nurmela                  
6 Lassi Järvenpää                      
11 Joonas Vahtera                   
12 William Jääskeläinen         
13 Juhani Pikkarainen                                   
15 Leo Väisänen