Takaisin
6.10.2017 klo 21.06

Pikkuhuuhkajat tasapeliin Puolassa

Jaa:

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelasi Lodzissa 3-3-tasapelin Puolan kanssa EM-karsintojen toisessa ottelussaan. Suomen maalit tekivät Sebastian Dahlström, Kaan Kairinen ja Fredrik Jensen.

Ottelu lähti heti vauhdikkaasti käyntiin. Robert Gumny syötti ja Dawid Kownacki viimeisteli ensimmäisen maalin jo seitsemännellä minuutilla.

Suomi kuittasi tilanteen upeasti. Santeri Hostikka sai pallon vasemmalla, harhautti vastustajan ja syötti maalille. Sebastian Dahlström liukui pallon noin seitsemästä metristä verkon perukoille vain minuutti edellisestä osumasta.

Tämän jälkeen peli rauhoittui, eikä erittäin vaarallisia paikkoja nähty. Suomi sai muutamia hyviä nousuja ja muun muassa Hostikka pääsi laukomaan, mutta isäntien maalivahti ei joutunut venymään kunnon torjuntoihin.

Markus Uusitalo venyi huipputorjuntaan 50. minuutilla, kun Konrad Michalak pääsi karkaamaan oikealta ja laukoi terävästi. Suomi siirtyi johtoon reilun tunnin pelin kohdalla. Kaan Kairinen sai hyvän hyökkäyksen päätteeksi pallon keskellä noin 18-metrissä ja laukoi upeasti. Bartłomiej Drągowski oli maalillaan täysin voimaton. Kairinen osui myös karsintojen ensimmäisessä ottelussa Färsaaria vastaan vastaavalla laukauksella.

Seuraavat minuutit olivat Suomelle sysimustia. Puola pelasi pallon keskialueelta oikealle ja keskitti hyvin maalille. Juho Pirttijoki ei voinut mitään, kun Paweł Tomczyk ohjasi 2-2-tasoituksen. Puola nousi heti perään oikealta ja Richard Jensenin tuomittiin rikkoneen vastustajaa rangaistuspotkun arvoisesti. 11-metrisen laukoi sisään kapteeni Kownacki.

Suomi loi 75. minuutilla huippupaikan, kun Kairinen löysi boksista Fredrik Jensenin. Puola sai kuitenkin katkottua tilanteen kulmaksi. Kulman antoi Kairinen ja pallo viuhui puolalaisten kautta maalin taka-alueelle, josta löytyi täysin vapaana Fredrik Jensen. Hyökkääjä tasoitti pelin 77. minuutilla.

Tomczyk pääsi yrittämään läheltä 81. minuutilla, mutta Uusitalo venyi loistavaan torjuntaan. Seuraavaksi puolalaisten yrityksen katkaisi Nicholas Hämäläinen, kun Michalak oli karata keskeltä. Vaiherikas kamppailu päättyi lopulta pistejakoon 3-3-tuloksella.

Suomi jatkaa karsintoja heti tiistaina, kun Tanska saapuu Helsinkiin. Telia 5 G Areenalla pelattava kamppailu alkaa klo 18.30. Karsintojen lohkotilanteen löydät täältä.

Puola-Suomi 3-3 (1-1)
7' 1-0 Dawid Kownacki
8' 1-1 Sebastian Dahlström
61' 1-2 Kaan Kairinen
68' 2-2 Paweł Tomczyk 
71' 3-2 Kownacki rp.
77' 3-3 Fredrik Jensen

Suomen kokoonpano:
12 Markus Uusitalo 
3 Nicholas Hämäläinen 
4 Richard Jensen (C)
5 Juho Pirttijoki 
8 Lauri Ala-Myllymäki (v)
9 Benjamin Källman 
11 Santeri Hostikka ->> 76. 7 Rasmus Karjalainen
16 Sebastian Dahlström 
17 Mikael Soisalo ->> 82. 10 Saku Savolainen
19 Kaan Kairinen 
20 Fredrik Jensen

Vaihdossa:
1 Hugo Keto 
2 Anselmi Nurmela
6 Leo Väisänen
15 Obed Malolo
18 Mikko Kuningas